MTI / hvg.hu Itthon

Megszólalt Kubatov az NVI-botrányról

A Fidesz alelnöke miután visszatért külföldi útjáról, elítélte a Nemzeti Választási Irodánál történteket, szinte ugyanazt mondta, mint Lázár János miniszter.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor odavágtak 38 milliárd forintot a Klikhez

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: Arra a bizonyos krétára mostantól talán lesz pénz az állami fenntartású iskolákban, mert az új vezetővel annyi pénzt kap a Klik, amennyit ott együtt talán még soha nem láttak. A kormány kvótanépszavazási ötletére megjöttek az első, lelkesnek nemigen mondható külföldi reakciók. Az NVI-nél kedden zajlott balhé utórengései is erősek. Nem túl hízelgő adatok érkeztek arról, mennyire szegények vagyunk az unióban, és az uniós országjelentés sem arról árulkodik, hogy a nagy ugrás küszöbén állunk. Viszont vannak nálunk örök álmodozók, akik a világ legnagyobb vízi vidámparkját tervezik a Balatonnál, 1500 milliárd forintból - ez több, mint három 4-es metró ára.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor az országot hatalmas veszteség érte

Egy nap, öt hír: amiről ma este beszélnek. 86 évesen elhunyt Psota Irén, a Nemzet Színésze; Áder János húga veszi át jövő keddtől a Klik vezetését; Erdősi Lászlóné, a népszavazás hőse a nyilvánosság elé lépett, hogy elmondja, ő egy magánszemély; Orbán kvótanépszavazása kiverte a biztosítékot Európában; és lassan elenyészik a nagy múltú Zsolnay-gyár.

hvg.hu Itthon

Újabb lehetséges szálat talált az Index Kubatovékhoz a keddi népszavazási botrányban

Kubatov Gábor titkárának gimnáziumi osztálytársa volt az a fiatalember, aki a népszavazási kérdést beadó Erdősi Lászlónét kísérte kedden a Nemzeti Választási Irodánál – írja az Index. A lap úgy tudja, hogy Varró Ádámnak hívják a férfit, és neki is erős fradis kötődése van, akárcsak az őket kísérő kopaszoknak, akikkel közösen meghekkelték az MSZP népszavazási kezdeményezését.

Kálmán Attila Itthon

Törvénybe foglalt káosz miatt szív az MSZP

Az MSZP-sek ellen ezúttal kigyúrt kopaszokat vetettek be, hogy ne tudják beadni a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kérdésüket. Szerintük a Fidesz áll a háttérben, a fideszesek viszont mossák kezeiket. A szabályozás azonban biztosan tragikus, mint a mellékelt ábra is mutatta.

MTI Itthon

Egyelőre nem lesz "lopásgátló népszavazás"

Elutasította és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság elé a Nemzeti Választási Iroda elnöke Kész Zoltánnak két, az állami cégeknél a kétmilliós bérplafon visszaállításáról szóló népszavazási kezdeményezését.

MTI Itthon

Népszavazás a vasárnapi nyitva tartásról: ez lenne az MSZP-s kérdés

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?" - ez állna a papíron, ha megvalósulna az MSZP népszavazási kezdeményezése a vasárnapi nyitva tartásról. A párt kezdeményezését a Nemzeti Választási Iroda már megkapta.

MTI Itthon

Ezeken a településeken kell megismételni a választást

A szerdai adatok szerint 11 településen kell megismételt önkormányzati választást tartani - jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke Budapesten sajtótájékoztatón. 23 településen az egész önkormányzati eljárást meg kell ismételni.

MTI Itthon

A vasárnapi választások tizenhét eredményét támadtak meg

A vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választás tizenhét eredményét támadták meg jogorvoslattal kedd délig: három településen a polgármester-választás, egy településen az egyéni listás választás, három település 12 egyéni választókerületében a képviselő-választás, valamint egy települési nemzetiségi választás eredménye ellen van jogorvoslat – derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból.

hvg.hu Itthon

Megint választ az ország – percről percre

Megnyíltak a szavazókörök vasárnap hajnalban a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzatok tagjainak választásán. A szavazókörök zárásáig, este 7 óráig 8 millió 170 ezer választópolgárt várnak az urnákhoz az önkormányzati választásra, 241 ezren a nemzetiségi voksoláson is szavazhatnak. Kövesse velünk az év utolsó választását percről percre!

MTI Itthon

Már gyártják a fővárosi szavazólapokat

Már a fővárosi szavazólapok gyártása is megkezdődött a ANY Nyrt. kőbányai nyomdájában - közölte Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke kedd délutáni budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI/hvg.hu Itthon

Ezekről így biztosan nem lesz népszavazás

Két népszavazási kezdeményezést utasított el az NVI elnöke. Az egyik kérdés úgy szólt: Egyetért-e ön azzal, hogy a közjegyzői tevékenység kizárólag állami közszolgálati állás keretein belül legyen gyakorolható, a másik kérdés az volt: Egyetért-e ön azzal, hogy az önálló bírósági végrehajtói tevékenység kizárólag állami közszolgálati állás keretein belül legyen gyakorolható?

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk