hvg.hu Shake

50 mm-es fotópályázat a hvg.hu Nagyítás rovatában

A hvg.hu és a Spottr.hu szakmai együttműködésre lép egymással, aminek célja, hogy - a HVG profi fotósainak munkái mellett - időről időre olyan, civilek által készített képeket is be tudjunk mutatni, melyek valamely témában a legmagasabb színvonalat képviselik.

hvg.hu Nagyítás

Így épült a nemzetközi makettfesztivál – Nagyítás-fotógaléria

A tervezői tevékenységet és a múzeumok kapcsolatát, valamint a makettezés technológiai újdonságait kutatja kiállítással, makettpárbajjal és változatos programokkal a ModelingMuseums II. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál november 13. és 16. között a Műcsarnokban. A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) munkatársai hajnaltól estig építették a húsz ország hatvan építészének, irodájának több mint hetven munkáját felvonultató kiállítást. Nem csupán prezentációs makettek, hanem tanulmányok, kísérleti modellek, hallgatói diplomatervek is bepillantást engednek a tervezői gondolkodásmódba. A cél az, hogy a magyar közönség is láthassa, hogyan születik a nemzetközi és hazai kortárs múzeumépítészet legjava.

Nagyítás

Pakisztán történetének legsúlyosabb áradása - Nagyítás fotógaléria

Közel húszmillió ember vált hajléktalanná Pakisztánban az elmúlt hetek esőzéseinek következtében, az áradás pedig újabb területeket veszélyeztet az ország déli tartományaiban. Az ideiglenes táborokba éjjel-nappal érkeznek az újabb családok, akik minden vagyonukat hátrahagyva menekültek az ár elől. Nagyítás fotógalériánk a pakisztáni árvízhelyzetről.

Nagyítás

Woody és a Szent Korona Debrecenben - Nagyítás fotógaléria

Debrecenben negyvenegy éve virágkarnevállal ünneplik augusztus huszadikát. A felvonulás százéves hagyományainak számítanak a virággal díszített biciklik, kocsik és a világ minden tájáról érkező táncosok. Évről-évre hatalmas tömeg előtt vonul végig a városon az ünnepi menet a Debreceni Nagyerdőig, ahol eldől ki volt a közönség kedvence. Nagyítás fotógalériánkban végigkísértük a virágos menetet.

Nagyítás

Éjszakai fényfürdő a szabadtéri Cinetripen - Nagyítás fotógaléria

A hőség ellen a legjobb taktika éjszaka is vízközelben tartózkodni. A Széchényi fürdő falait és medencéit egy estére látványos lézershow, 3D-s épületfestés és cirkuszi attrakciók rendezték át a Cinetrip szervezésében. A hajnalba nyúló audiovizuális élmény a vendégek minden érzékszervét alaposan megmozgatta.

hvg.hu Nagyítás

Roland Garros: az első hét képekben - Nagyítás fotógaléria

Május 23-án elkezdődtek az év második Grand Slam tornájának, a párizsi Roland Garros főtáblás küzdelmei. Az első héten búcsúzott Szávay Ágnes és Czink Melinda is, az esélyesek közül eddig az orosz Dinara Szafina első körös kisése jelentett meglepetést.

Nagyítás

Választások a hatalmas szegénységben - Nagyítás Fotógaléria

A legutóbbi választások véres összecsapásokhoz vezettek Etiópiában, miután az ellenzéki politikusok csalásra hivatkozva megkérdőjelezték a szavazások eredményét. A több száz halálos áldozatot követelő utcai harcok könnyen megismétlődhetnek a május 23-án kezdődött voksolás után is. Nagyítás fotógalériánk az Etióp választások napját mutatja be.

Nagyítás

Olajszennyezés a Mexikói-öbölben – Nagyítás fotógaléria

A Mexikói-öbölben április 21-én kigyulladt Deepwater Horizon fúrótorony helyén hetek óta szivárog az olaj az öböl vizébe. A kiterjedt szennyeződés több helyen már a partok közelébe ért. Az amerikai hadsereg a helyiek segítségével próbálja semlegesíteni azt, mielőtt komoly katasztrófát okozna az élővilágban. Az áprilisi baleset könnyen az Egyesült Államok történetének legnagyobb olajkatasztrófája lehet, ha a szennyezést nem sikerül semlegesíteni.

hvg.hu Nagyítás

A hét legérdekesebb eseményei - Nagyítás

Választások hazánkban, vulkánkitörés Izlandon, világkiállítás és földrengések Kínában, virággal és mécsesekkel gyászoló tömegek Lengyelországban. Válogatásunk az elmúlt hét nap legérdekesebb eseményeiből, képekben.

1
44 45 46 47 48 49 50

A címlapról ajánljuk