Nagyítás

Nagyítás - Dől a víz

Összesen 92 vízesést és 16 tavat alakított ki a több folyó vízéből kioldott mészkő az évezredek során a Plitvicei-tavak Nemzeti Park területén. A Mala Kapela és a Pljesivica hegyvonulatai között elterülő vadregényes tórendszer 1979 óta a világörökség része. Több kilométer kialakított fapallós ösvény és a legnagyobb tavon hajójárat is segíti az itt túrázó szép számú turistát.

Nagyítás

A BL-döntő legszebb képei - Nagyítás

A Barcelona csapata 2-0-ra megnyerte a Bajnokok Ligája döntőjét, így elhódította a címvédő Manchester Unitedtől a legrangosabb európai futballtrófeát. Az angolok játékából hiányzott az átütő erő, az utolsó negyedórában pedig már érezni lehetett, hogy feladták a meccset. Guardiola triplázott a Barca élén - első szezonjában.

Nagyítás

Nagyítás - A diktatúra mindennapjai

Észak-Korea, a világtól elszigetelve élő, sztálinista vezetésű rezsim egyre keményebb hangot üt meg, hadiállapotot vezetett be, ráadásul újabb rövid hatótávolságú rakétát lőtt fel. A központilag irányított tervgazdaság a hadsereg szolgálatában áll, a Kim Dzsong Il által bevezetett szongun értelmében az ország a nehéz hadiiparra öszpontosít. Képösszeállításunk a világ egyik legkeményebb diktatúrájának mindennapjairól.

Nagyítás

Ilyen az ország legnagyobb pályaudvara - Nagyítás

Az ország teherforgalmának döntő része a Ferencvárosi pályaudvaron halad át, a Hegyeshalomtól Záhonyig közlekedő vonatok a Déli vasúti összekötő hidat és a mellette elterülő gigantikus pályaudvart használják.

Nagyítás

Nagyítás - Dogville a színházban

A Bárka Színház idei évadának utolsó bemutatója Lars von Trier: DOGVILLE c. filmforgatókönyve alapján színpadra állított előadás. A darab rendezője Anger Zsolt, a mostani ún. előbemutató után a darabot jövő évad októberében játsza a színház.

Nagyítás

Nagyítás - Játék az élet

Mi visz rá egy közgazdászt, hogy életét babák és plüssállatok javításának szentelje? Miért nyit az egykori galériatulajdonos játékantikváriumot a fővárosban? Barta Judit és Földes János a biztos megélhetés helyett rögösebb utat választott: mindketten megvalósították álmukat. Brumi medve, NDK kisvasút, elnyűhetetlen Moszkvics-modell, Kisvakond és féllábú ólomkatona. Utazás a múltba.

Nagyítás

Nagyítás - A legvéresebb tömegrendezvény

Spanyolországban már a mór uralom alatt is küzdöttek bikákkal a harcosok, hogy gyakorolják tudásukat. A viadalok az Ibériai-félsziget mellett Dél-Amerikában örvendenek hatalmas népszerűségnek, a tehetséges torreádorokat sztárként kezelik. A viadal elején a lovas picadorok lándzsával megszúrják a bika tarkóját, amely ellazítja az állat vállizmait, és élénkíti a mozgását, utána a banderillerók 3 pár színes, horgos végű pálcát szúrnak a bika hátába. Végül a matador a színes posztóval és egy fakarddal demonstrálja, hogy mennyire kordában tudja tartani az állatot, míg egy acélkarddal, szerencsés esetben egyetlen szúrással megöli. Állatvédők már régóta tiltakoznak a kíméletlen küzdelem ellen, a sors fintora azonban, hogy a direkt a viadalokra tenyésztett „toro bravo” bikák már régóta kihaltak volna e véres szenvedély nélkül.

Nagyítás

Nagyítás: A pápa Izraelben

Jézus Krisztus reménységet ad a közel-keleti békének, és van remény arra, hogy túl lehet lépni a bosszún és az ellenségeskedésen - jelentette ki XVI. Benedek pápa Jeruzsálemben a Szent Sírnál szentföldi zarándoklata során.

Nagyítás

Nagyítás - Az utolsó csavarokat húzzák a Szabadság hídon

A díszkivilágítással együtt pünkösdre, azaz május végére befejeződik a Szabadság híd csaknem két éve kezdődött felújítása. A 4-es metró építése miatt még hónapokig csak tömegközlekedési járművek haladhatnak Buda felől a Kálvin téren át, ahol az állomásfödém októberre készül el.

hvg.hu Nagyítás

Nagyítás: "A cigánycsászár palotája" és más titkok nyomában Pesten

Aki emelt fővel közlekedik Pest utcáin, annak lépten nyomon pufók angyalkák viszonozzák a mosolyát, vagy éppen régi római istenek előtt hajthatja meg a fejét. A házak falait a megszokott szemmagasság felett monogramok, magyar népi motívumok, vad- és háziállatok, arcképek népesítik be. Ezek a díszítőelemek azonban nem csupán a szem gyönyörködtetésére készültek, legtöbbjüknek bújtatott üzenete van. Megfejtve a kódot, fény derülhet a ház építtetőjének személyére, foglalkozására, érdeklődésére, családi állapotára, valamint a kor szellemére - ígérik az ImagineBudapest túravezetői. Velük sétáltunk Budapest belső kerületeiben.

Nagyítás

Nagyítás - Orosz tankok a Vörös téren

Tankok, repülők és több ezer katona vonult fel a Vörös téren Moszkvában, amikor a náci Németország felett a második világháborúban aratott győzelmének 64. évfordulóját ünnepelte meg Oroszország.

Nagyítás

Nagyítás - Így sztrájkol a magyar

Hébe-hóba induló vonatok, megbénult közlekedés: már másfél éve folytatja a sztrájkot a Gaskó István vezette VDSZSZ. Követelésük többek között, hogy minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételeiből. A VDSZSZ "gördülő sztrájkot" alkalmaz, így 2008. folyamán munkabeszüntetés volt február 4-7-én, április 7-én, július 14-én és december 14-22. között is.

1
58 59 60 61 62 63 64

A címlapról ajánljuk