Stiller Ákos Nagyítás

Tudta? Rihanna fellépett a Szigeten! - Nagyítás-fotógaléria

Tudta? A Sziget Fesztivál ennyire nagykorú, ennyi meg annyi ember jött el, hogy élvezzék az ennyibe kerülő sztárfellépő annyira várt koncertjét, amelyhez ennyi várakozás után is alig lehetett eljutni, annak ellenére is, hogy annyit késett. Teljesen felesleges tudnivalók. Fotóriporterünk azonban nem mulasztott el odafigyelni a részletekre és az igazán fontos tudnivalókra. Tudta?

Nagyítás

Rió: érmek, örömök, könnyek az első öt nap után

Magyar szempontból kiválóan indult a riói olimpia, hiszen Hosszú Katinka öt nap alatt három aranyérmet is bezsebelt, de Szász Emese és Imre Géza jóvoltából két nagy vívómenetelést is végigizgulhattunk. Látványos, a retinába égő képek persze nem csak a magyar érdekeltségű eseményeken születtek, ezt bizonyítja válogatásunk az első öt nap legjobb fotóiból.

hvg.hu Nagyítás

Elkezdődött a XXXI. nyári olimpia Rióban

Tizenhét nap, 206 ország versenyzői, 42 sportág, 4924 érem - röviden ennyi lesz a riói olimpia. Mindezek mellett azonban ott van az évekig tartó felkészülés, a küzdelem, megannyi botrány és kérdőjel Rióban, vita arról, megfelelő helyen tartják-e a játékokat, végül a zikavírus és ezzel együtt sokakban a félelem, sőt több visszalépés. Rióban azonban péntek este (magyar idő szerint szombat hajnalban) a háttérbe szorul, most nem harc van, hanem ünnepség: Rió megmutatja, mivel várta az olimpiát. Képes összefoglalónk a megnyitóról.

hvg.hu Nagyítás

Ahol szupererőt kapnak a gyerekek

A beteg gyerekek végre gyerekek lehetnek – erről szól a 15 éves Bátor Tábor, amely idén közel ezer táborozót fogad Hatvanban. Itt senkit nem gúnyolnak amiatt, mert más, és sokan olyan önbizalomfröccsel távoznak, ami a hétköznapokban is végigkíséri őket.

hvg.hu Nagyítás

Erdőtűz, levitáció és egy kolobusz a hét képein

Erdőtűz pusztít Kiosz szigetén, több mint 100 orosz sportolót eltiltottak a riói olimpiai játékokon való részvételtől, Hillary Clinton a Demokrata Párt elnökjelöltje, kihirdették a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Az elmúlt hét képeiből válogattunk.

hvg.hu Nagyítás

Párzás idején válnak kegyetlen gyilkossá a méhfarkasok - képek egy ragadozó magánéletéből

A méhfarkas egy magányos kaparódarázs, amelynek világszerte 140 faja létezik. A méhfarkasok rendszerint nemzeti parkokban élnek Európa-szerte, bár az utóbbi időben az emberek egyre többükkel találkozhatnak a házuk táján, a hátsó udvarokban. Általában békés teremtmények, virágporon, pollenen élnek. Párzás idején azonban hatalmas bányászokká és könyörtelen gyilkosokká válnak.

fm Nagyítás

Tour de France - három hét hajtás

Bukások és elvesztett sárga trikók ide vagy oda, a szakaszokat nehezítő köd és eső ellenére a brit Chris Froome végül megvédte címét a 103. alkalommal megrendezett Tour de France országúti kerékpáros körversenyen. Contador nem indul az olimpián, de a sportág szerelmesei által legjobban várt három hetet nem ez árnyékolja be. Képek az idei Tour de Franceról.

hvg.hu Nagyítás

A fesztivál, ahol a babakocsi is menő

Az időjárás nem volt kegyes idén a Bánkitóval, azonban az egyik legbarátságosabb nyári fesztivál közönsége feltalálta magát, és akár random házibulikat is szervezett a nulladik napon, amikor a katasztrófavédelem szabadtéri színpadok bezárását javasolta. Amikor viszont elállt az eső a hétvégén, a Bánkitó a legjobb formáját hozta: tömegnyomor helyett a fűben kényelmesen heverészőkbe, részeg tinik helyett babakocsit toló fiatalokba botlottunk mindenhol, amellett, hogy a Bánkitó továbbra is a társadalmilag legérzékenyebb kis fesztivál a palettán.

hvg.hu Nagyítás

Füstölő gépekkel a Duna felett

2016-ban is visszatért Budapestre a Red Bull Air Race műrepülő-világkupa. Idén az időjárás viszontagságaival is meg kellett küzdeniük a pilótáknak a világbajnoki sorozat magyarországi állomásán. A köd és eső okozta programcsúszás miatt a négyes döntő elmaradt vasárnap, így a nyolcas forduló után kialakult a végeredmény: a tabellát stabilan vezető Matthias Dolderer repülte a legjobb időt, második helyen Hannes Arch, harmadik helyen pedig Matt Hall végzett. Képeink a versenyről.

hvg.hu Nagyítás

Tankok a Boszporusz-hídon - a török puccskísérlet képekben

Katonai puccs indult péntek este Recep Tayyip Erdogan török elnök ellen. A katonaság átvette az uralmat több állami intézmény és televíziócsatorna fölött, lezárták a Boszporusz hídjait és a repülőtereket, tankok jelentek meg Ankara és Isztambul utcáin, alacsonyan szálló harci gépek tűntek fel, majd lövések, robbanások hallatszottak. A kormány magyar idő szerint hajnali 2 után bejelentette, hogy meghiúsíották a puccskísérletet, az utcákon azonban továbbra is fegyverropogást lehetett hallani.

hvg.hu Nagyítás

"A testek úgy repültek, mint a tekebábuk" – Franciaország újra sokkban

A francia nemzeti ünnepi tűzijátékot néző tömegbe hajtott egy teherautós Nizzában. Legalább 84 ember meghalt, több mint kétszázan megsebesültek. Mivel családi rendezvényről volt szó, az áldozatok között számos gyerek van. Francois Holland elnök egyértelműsítette, hogy terrortámadásról van szó, péntek reggelre azonosították a merénylőt, egy 31 éves tunéziai férfit.

hvg.hu Nagyítás

40 éve tört ki a sowetói lázadás

Negyven évvel ezelőtt, 1976-ban tört ki a dél-afrikai apartheid-rezsimet alapjaiban megrengető sowetói lázadássorozat. Az összecsapásokban több száz fekete vesztette életét, a brutális rendőrök ezreket sebesítettek meg. A faji megkülönböztetés rendszere végül 1994-ben ért véget, s Nelson Mandela fekete emberi jogi harcos lett az ország államfője.

Nagyítás

Balaton Sound: az összes közhely egyetlen fotógalériában!

Kedves olvasónk, most hogy ezeket a sorokat olvassa, megkérnénk hogy put your fucking hands in the air, lehetőleg öntse magát arcon egy üveg behűtött vodkával, fordítsa hátra baseball-sapkáját és üvöltse a naplementébe, hogy éééééé-áááááá. Mi cserében igyekszünk az összes vizuális közhelyet eldurrogtatni a Balaton Sound utolsó napjairól.

hvg.hu Nagyítás

Ostrom a lelátón, féktelen tombolás Budapesten – a foci-Eb képekben

Soha nem látott futball-örömünnep Budapest utcáin, rég nem látott szurkolói balhék Marseille-ben és a lelátókon, a pályán pedig csodagólok, drámák és óriási meglepetések jellemezték a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságot. Hangolódjon az elmúlt egy hónapot végigkísérő Eb leglátványosabb pillanatképeivel a mai esti Franciaország-Portugália döntőre!

hvg.hu Nagyítás

Kiégett busz és olimpiai eskü a hét képein

Aktivisták csaptak össze rendőrökkel és biztonsági őrökkel a Városligetben, zavargásokba torkollott a rendőri túlkapások elleni tüntetés Dallasban, csőbomba robbant egy tajvani vonaton, orosz űrhajó indult útnak a Nemzetközi Űrállomásra, ünnepélyes fogadalmat tettek a riói olimpiára induló magyar sportolók. Az elmúlt hét képeiből válogattunk.

hvg.hu Nagyítás

Túszdráma, hazatérő focisták és színes fesztiválok a hét képein

Öngyilkos merénylők robbantottak az isztambuli repülőtéren, az osztrák alkotmánybíróság ítélete szerint meg kell ismételni az elnökválasztást, fegyveres támadók ejtettek túszokat Dakka diplomatanegyedében, feleségcipelő versenyt rendeztek Finnországban, idén is megtartották a Budapest Pride felvonulást, a magyar labdarúgó válogatottat pedig óriási tömeg várta a Hősök terén. Galériánkban az elmúlt hét eseményeiből válogattunk.

Stiller Ákos Nagyítás

Pride: Orbán fülét megnyalták a kamionon

A felvonuláson - amelyet "Velünk teljes!" mottóval hirdettek meg -, hat, szivárványszínű zászlókkal és luftballonokkal feldíszített nyitott platójú kamion indult el a Hősök teréről. Az emberek a kamionokon illetve a menetben ugyancsak szivárványszínű zászlókat lobogtatva énekeltek és táncoltak a dübörgő zenére. A menet útvonalán lévő teraszok nem zártak be, a járókelők videókat készítenek a menet résztvevőiről. A felvonulást nem zavarta meg semmiféle atrocitás.

hvg.hu Nagyítás

Nincs többé vanília, tutti-frutti, karamell, rumos dió és kávé

Mindig kész volt elpusztítani egy serpenyőnyi hagymás babot, egy tál makarónit, fazék virslit, de a húst kis híján néha ő adta hozzá. Vezetett rendőrmotort, repülőt, hajót, helikoptert, motorcsónakot; és ha rossz orcát fordítottak felé, repkedtek a fogak, kocsmák estek darabokra. Emlékezetes pofonjai után lovardában, postakocsin, bambuszházban pihentek áldozatai. Képek az egyik legjobb ügynök klasszikusaiból.

1
4 5 6 7 8
64

A címlapról ajánljuk