Tóth Endre Kult

„Tüzes gombostű a fejben” - Kocsis Zoltán halálára

A klinikai pszichológia azt írja a gyász feldolgozásáról, hogy az elutasítással kezdődik, azzal a nemhiszemellel, amit én is ki tudtam nyögni először, amikor vasárnap este beérve a Zeneakadémiára, értesültem róla: meghalt Kocsis Zoltán. 64 éves volt. Annyi, mint Bartók. Tóth Endre zenetörténész, szerkesztő, kritikus visszaemlékezése.

Horváth Zoltán, Lindner András Kult

Kocsis Zoltán: A zongora mindig kevés volt

A HVG 2005 márciusában készített portréinterjút Kocsis Zoltánnal. Ezzel emlékezünk a 64 éves korában, vasárnap elhunyt kétszeres Kossuth-díjas zongoraművészre és karmesterre.

Hankó Viktor Kult

„Igazi kéjhölgy a tao, gyűlöljük és imádjuk egyszerre”

Az egyik legnagyobb és legismertebb magyar hangversenyzenekar, a Budapesti Fesztiválzenekar támogatásáról, illetve annak csökkenéséről szóltak a hírek az elmúlt napokban. Megnéztük, több zenekarnál is, hogyan épül fel egy-egy évad költségvetése.

MTI Kult

Kocsis Zoltán: "sikerült valamelyest fékeznem a tempót"

Nehéz és kockázatos szívműtéte után 2012 decemberében tért vissza az aktív munkához Kocsis Zoltán, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója azóta külföldön és vidéken is koncertkörúton járt, az MTI-nek adott interjújában pedig több szempontból is jelentősnek nevezte az elmúlt egy évet.

MTI Shake

Szanatóriumba kerül Kocsis Zoltán

Elhagyhatta a kórházat Kocsis Zoltán, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója kielégítő egészségi állapotának köszönhetően szombaton, rehabilitációját egy magánszanatóriumban folytatják - tájékoztatott a családdal egyetértésben a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója, Kovács Géza.


A címlapról ajánljuk