Gergely Zsófia Itthon

Ilyen nincs: a kopaszok megúszták, az NVI-elnök bajba kerülhet

A kopaszbalhé miatt már nem nyomoznak, de mivel elküldték a helyszínről a kiérkező rendőröket, felmerül a hivatali bűnpártolás gyanúja – tudta meg a hvg.hu. Maga Pálffy Ilona NVI-elnök küld(et)te el a járőröket, amit egy tévéműsorban el is ismert. Az iratok már az ügyészségen vannak.

MTI Itthon

Pálffy Ilona Kárpátalján kampányolt a kvótanépszavazással

A határon túli magyar állampolgároknak a kvótanépszavazáson való részvételük feltételeiről tartott sajtótájékoztatót kedden Ungváron a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke. Pálffy Ilona Kárpát-medencei tájékoztató körútjának ez volt az első állomása.

hvg.hu Nagyítás

Kórházi ágyak, tehenek és MSZP-sek az utcákon - a hét képei

Őrség az NVI előtt, Hitelesített aláírásgyűjtés Nyakótól, tehenek vonultak Budapest utcáin, lemondott Kiss László, tüntetés az egészség világnapján, gyűrűzik az offshore-botrány, olimpiai kvóta vízilabdában - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

Gergely Zsófia Itthon

Itt a feljelentés: így hívják rá a zsarukat a kopaszokra

Megszereztük a választási iroda feljelentését, amit a kopaszbalhét okozó „Csoport” miatt végül csak sikerült megtenni több mint egy hónappal az események után. Most az aznap elküldött rendőrséget kérik, nyomozzák ki, „erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel befolyásoltak-e” bárkit az erős testalkatú személyek.

hvg.hu Itthon

Nyakó István kérdését engedte át a Kúria

Megvan a Kúria döntése, Nyakó István kérdését engedték át – ezt mondta a helyszínen várakozó újságíróknak az MSZP-s Lukács Zoltán szerda reggel fél 9 után. A Kúria honlapján olvasható közlemény szerint a testület megtagadta annak a kérdésnek a hitelesítését, amelyet Erdősi Lászlóné nyújtott be. Ezt egyebek mellett "az NVI előterében tartózkodó csoport jogellenes magatartásával" indokolták, vagyis a kopaszbalhéként emlegett eseményekkel. A Nyakó István által benyújtott kezdeményezést hitelesítették, a szocialisták kezdhetik az aláírásgyűjtést.

hvg.hu Itthon

"Új találmány a kör alakú sorban állás" – videó

Szerda reggel hat óra előtt pár perccel simán elsőként léphetett be a Nemzeti Választási Iroda épületébe a szocialista Lukács Zoltán, hogy helikopterleszállóra emlékeztető területen várja ki, amíg a Kúria ítélete alapján esetleg újra beadhatnak népszavazási kezdeményezést a vasárnapi zárva tartás ügyében. Egyelőre nincs konkurenciájuk.

hvg.hu Itthon

A Kúria zöld utat adott Nyakó kérdésének

A Kúria jóváhagyta Nyakó István népszavazási kezdeményezését szerda délelőtt, pedig számítani lehetett rá, hogy a Fidesz-kormányzáshoz köthető legkínosabb jelenetekre kerülhet sor szerdán az Alkotmány utcában, a Nemzeti Választási Iroda előtt. Úgy nézett ki, hogy az adhat be népszavazási kezdeményezést, aki jobban tud vetődni. Az MSZP Lukács Zoltánt küldte a ringbe. Ez volt percről percre-tudósításunk az eseményről.

hvg.hu Itthon

Fotó: Kunhalmi és Nyakó éjszakai ügyelete a kopaszbotrány helyszínén

Este is több vezető szocialista politikus volt a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai épülete előtt. Az MSZP-sek azért táboroztak le az irodánál, hogy amikor a Kúria szerdán várhatóan valamilyen döntést hoz majd a vasárnapi nyitvatartásról szóló népszavazási kezdeményezésükről, jó eséllyel adhassanak be újabb kezdeményezést. Erre akkor lehet szükség például, ha az MSZP és a kopaszok által támogatott Erdősi Lászlóné népszavazási kérdését egyaránt elutasítja a Kúria.

MTI/hvg.hu Itthon

Fotó: Az MSZP ügyeletet tart a választási iroda előtt

Nyakó Istvánék hétfő reggel kivonultak a választási irodához, hogy a Kúria szerdán várható, vasárnapi boltzárral kapcsolatos döntéséig ügyeletet tartsanak. Nyakó nyilván nem akar úgy járni, mint február 23-án.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk