MTI/hvg.hu Itthon

Fordulat a kopaszbalhéban: feljelentést tesz az NVB és az NVI

Az NVB elfogadta a választási bizottság MSZP-s tagjának javaslatát, és feljelentést tett az NVI-székháznál február 23-án történtek miatt. Ez után az NVI azt közölte, hogy a testület elnöke szintén feljelentést tett a kopaszbalhé miatt ismeretlen tettes ellen az ORFK-n.

Gergely Zsófia Itthon

És jöttek az "erős testalkatú személyek" – itt dőlt el a kopaszbalhé?

Teljesen más fordulatot vett volna a választási irodánál zajló kopaszbalhé, ha a Nemzeti Választási Bizottság tagjai látják a külső kamerák felvételeit – ezt állítják a testülethez közeli forrásaink. Csakhogy állítólag szabályosan ledumálták őket erről a vezetők. A hvg.hu azt is megtudta: létezik egy nem nyilvános feljegyzés, amiben az szerepel: az „erős testalkatú személy”-ként emlegetett kopaszok és Erdősiné előzetesen lepacsiztak, aztán kezdődött a Nagy Népszavazási Kiszorítós.

MTI/hvg.hu Itthon

Kopaszbalhé: Nyakó azt mondja, megszívatták, az NVI cáfol

Az utolsó utáni pillanatban bocsátották Nyakó István rendelkezésére azt a felvételt, amely szerinte bizonyítja, hogy Erdősiné és a kigyúrt férfiak ugyanazt akarták: őt megakadályozni abban, hogy leadja népszavazási kérdését a vasárnapi boltzárról. Az MSZP-s politikus március 17-én kapta meg a videót, egy nappal az után, hogy lejárt a népszavazási kérdése elutasítása ügyében a Kúriához benyújtandó jogorvoslati kérelem határideje. Nyakó bejelentésére az NVI elnöke már reagált is. Pálffy Ilona szerint nem titkolta el a felvételt, amelyet a Kúria igenis értékelhet bizonyítékként, függetlenül attól, mikor kerül hozzá.

hvg.hu Itthon

Nyakóék bebizonyítanák a kopaszok és Erdősiné összejátszását

Felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be pénteken a szocialisták a Nemzeti Választási Bizottság határozata ellen, amelyben Erdősi Lászlóné népszavazási kérdését hitelesítették. Nyakó István megpróbálja egyértelműsíteni azt, hogy Erdősiné és a kopaszok összejátszottak az NVI-nél, ehhez a sajtóban megjelentekre támaszkodnak.

hvg.hu Itthon

Már tudjuk, ön mikor akadt ki a Fidesz húzásaitól

Az a szomorú hírünk van, hogy a Fidesztől a legutóbbi hetekben látott ámokfutást részben magunknak köszönhetjük. Addig ugyanis, amíg a magyar választók maximálisan támogatják a Fidesz menekültpolitikáját, Orbánék sérthetetlennek érzik magukat.

hvg.hu Bűnügy

Nyomozást indítottak a kopaszbalhé ügyében

A Kúria csütörtök éjjel közzétett végzése után rendelt el nyomozást a Fővárosi Főügyészség a Nemzeti Választási Iroda épületében történtek miatt – írja a Népszabadság.

MTI Itthon

Az MSZP Áderre vár, ha már magától nem szólalt meg

Az MSZP szerint a köztársasági elnök nem maradhat néma egy olyan ügyben, mint a múlt keddi, amikor kigyúrt kopasz férfiak akadályozták meg az MSZP-s Nyakó Istvánt abban, hogy beadjon egy népszavazási kezdeményezést a vasárnapi zárva tartás ügyében.

hvg.hu Itthon

19-en biztos tudtak arról, mire készül Erdősiné népszavazásügyben

A herceghalomi exfideszes, 2014-től független polgármester felesége a jelek szerint az adminisztratív teendőkkel tisztában volt, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) rendben bejelentette, hogy népszavazási beadványt készül tenni. A NAIH-eljárás esetében nincs ugyan tétje a gyorsaságnak, de tény, hogy ott az MSZP-s Nyakó István jóval hamarabb lépett, mint Erdősi Lászlóné.

Tamás Gáspár Miklós Vélemény

TGM: Megvetés

A népszavazási kezdeményezés meghiúsításának politikai kudarca után mit mond voltaképpen az apokalipszis lovasa, a farkasmosolyú magyar miniszterelnök? „Ismerlek benneteket, ha meglengetem a »fajvédelem« lobogóját, akkor sikítva-ájuldozva csatlakoztok hozzám, mert annyi eszetek sincs, mint az éticsigának.”

hvg.hu Itthon

"A demokrácia szünetel" - aktivisták plakátolták tele a választási irodát

A közigazgatási reformok jegyében, a további rendbontások elkerülése érdekében a hivatalt bezártuk. A demokrácia szünetel - állt azokon a plakátokon, amelyekkel szerda délben teleragasztották a tegnap botrányos jeleneteknek helyet adó Nemzeti Választási Iroda épületét. A plakátolók egyikét előállították a rendőrök.

hvg.hu Itthon

Nagyon felhúzta magát a népszavazásos néni polgármester férje – videó

Herceghalom polgármesterét legalább annyi újságíró várta ma a hivatala előtt, mint ahány kopasz védte a feleségét tegnap a Nemzeti Választási Irodában. Erdősi Lászlót hiába kérdezték a feleségével kapcsolatban, láthatóan nagyon nem örült az újságíróknak. Sőt, egyszer csak nagyon dühös lett.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk