MTI Itthon

Még mindig kevesebben szavaznak, mint 4 éve

A választásra jogosultak 45,02 százaléka, 3 610 437 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 15 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

MTI Itthon

Hevesben nagy a szavazási kedv, Szabolcsban nem annyira

A részvételi arány 11 órakor Heves megyében volt a legmagasabb, 25,04 százalék, ami 62.277 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt, 19,52 százalék, abban a megyében 87.269-en voksoltak. A fővárosban a szavazók 23,61 százaléka, 322.712 választópolgár adta le szavazatát 11 óráig.

MTI Itthon

Részvételi arány - 11 óra - 23,23 százalék

A választásra jogosultak 23,23 százaléka, 1.862.870 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson délelőtt 11 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

MTI Itthon

Részvételi arány – 9 óra – 9,5 százalék

A választásra jogosultak 9,5 százaléka, 762.141 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson reggel 9 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

MTI Itthon

Ellenőrzés miatt csúsztak az első részvételi adatok

Egy előre eltervezett ellenőrzés miatt jelentek meg a vártnál később a reggel 7 órás választási részvételi adatok a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes oldalán - közölte az iroda. A későbbi részvételi adatokat már időben tudják közölni - tették hozzá.

hvg.hu Itthon

Mégis bezárnak az okmányirodák a választás napján

Ha elvesztette a lakcímkártyáját, és szavazni szeretne vasárnap, jobb ha még pénteken elintézi az új lakcímkártyát, mert vasárnap nem lesznek nyitva az okmányirodák. Az illetékes miniszter a választási iroda elnökének javaslatára döntött így, valószínűleg azért, mert széles körben terjednek voksturistákról, vagyis tömeges átjelentkezésekről szóló hírek.

Kósa András Itthon

"Borotvaélen fogunk táncolni" – Pálffy Ilona a választások utáni helyzetről

Terjednek pletykák, rémhírek arról, hogy melyik párt hogyan próbálja meg elcsalni a választásokat április 6-án, a Nemzeti Választási Iroda munkatársainak folyamatos állásfoglalásokkal kell ezeket cáfolniuk – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Pálffy Ilona. Az NVI elnöke arra számít, rengeteg kifogás érkezik majd vasárnap a szavazókörökben történtekkel kapcsolatban, a pártok egymást is feljelentik majd, és lesznek, akik "tesztelni próbálják a rendszert", emiatt "borotvaélen fogunk táncolni", hogy az új parlament alakuló ülését időben meg lehessen tartani.

hvg.hu Itthon

Nagy költözködés folyik néhány választókerületben

Több száz, esetenként majdnem ezer fővel nőtt meg egyes budapesti választókerületekben a szavazásra jogosult polgárok száma az utóbbi egy-két hónapban, ami akár a választások eredményét is befolyásolhatja. A baloldali ellenzék máris választási csalást kiált, és van, aki tudni véli, határon túli magyarokat jelentenek be fiktív lakcímekre.

MTI Itthon

Külföldről szavazók: Eddig minden negyedik szavazat érvénytelen

A levélben szavazók közül nem mindenkinek sikerült megfelelnie a számos előírásnak, amit a választási törvény előír nekik. A választási iroda azt vizsgálja, hogy le van-e ragasztva a válaszboríték, a boríték tartalmaz-e azonosító nyilatkozatot és szavazatot rejtő kisebb borítékot, utóbbi le van-e ragasztva, az azonosító nyilatkozatban rögzített adatok pedig megfelelnek-e a regisztrációnál megadottaknak.

Kósa András Itthon

Öt nappal a választások előtt derül ki, hiteles-e a rendszer

Garanciákat kér az MSZP a választási eredmények összesítését végző informatikai rendszer működésével kapcsolatban, a Nemzeti Választási Iroda vezetője ma jövő keddre ígérte meg a szükséges audit bemutatását – értesült a hvg.hu. A kormány szerint az NVI önállóan bonyolítja a választásokat, a Fidesz abban bízik, minden rendben lesz. Pénteken sok minden kiderülhet.

MTI Itthon

Eddig 195 ezren szavaznak levélben

231 ezer magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgár regisztrált a névjegyzékbe - közölte a választási iroda elnöke.

MTI Itthon

Ma lejár az országos listák bejelentésének határideje

Kedden 16 órakor lejár az országos listák bejelentésére nyitva álló határidő az áprilisi országgyűlési választásra. Már bejelentette országos listáját az NVB-nél A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt és a Magyar Munkáspárt. Az NVI elnökének, Pálffy Ilonának a várakozásai szerint a jelöltek száma alapján legalább 22 pártnak van esélye arra, hogy országos pártlistát tudjon állítani.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk