MTI Tech

Másodszorra kikötött a Progressz az ISS-en

A Progressz M-06M jelzésű orosz teherűrhajót vasárnap este automatikus üzemmódban rákapcsolták a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) - közölte az orosz űrrepülési irányítási központ.

MTI Tech

Hibás csavarok akadályozták a szerelést a Nemzetközi Űrállomáson

Hibás csavarok akadályozták a szerelést a Nemzetközi Űrállomáson (ISS). Az Endeavour amerikai űrrepülőgép asztronautái az új csillagászati megfigyelőmodul szerelése közben ütköztek akadályba közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban, de végül megoldották a problémát.

MTI Gazdaság

Magyar fémhabot gyártottak az űrben: miskolci cég exkluzív sikere

Sikerült fémhabot előállítani vasárnap a három évtized után második magyar anyagtudományi űrkísérletben a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén – erősítette meg Bárczy Pál egyetemi tanár, a habosítóberendezést kifejlesztő, miskolci székhelyű Admatis Kft. igazgatója.

MTI Tech

Amerikai űrhajós magyarok kísérletét hajtotta végre

Sikerült fémhabot előállítani vasárnap egy magyarok által kidolgozott anyagtudományi űrkísérletben a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén - erősítette meg Bárczy Pál egyetemi tanár, a habosítóberendezést kifejlesztő, miskolci székhelyű Admatis Kft. igazgatója. Utoljára Farkas Bertalan hajtott végre magyar anyagtudományi kísérletet az űrben.

MTI Tech

Elindult az Endeavour - fotó

A legutóbbi tervnek megfelelően közép-európai idő szerint hétfő délelőtt 10 óra 14 perckor elindult az Endeavour amerikai űrrepülőgép a floridai Kennedy-űrközpontból.

hvg.hu Világ

Orosz filmeket is visznek a Nemzetközi Űrállomásra

Progressz M-04M típusú orosz teherűrhajó indult szerdán a kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), és 2,7 tonnányi terhet visz magával - jelentette be az orosz űrrepülés-irányító központ.

hvg.hu Tech

Elindult az Atlantis az űrállomás felé

Elindult hétfőn a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé az Atlantis amerikai űrrepülőgép, amely hat asztronautát és nagy méretű tartalék alkatrészeket szállít a Föld körül keringő építményre a következő évekre.

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk