MTI Tech

Útnak indult a Nemzetközi Űrállomás leendő bohóca

Makszim Szurajev orosz és Geoffrey Williams amerikai űrhajós, továbbá a kanadai Guy Laliberté űrturista elindult szerdán a Szojuz TMA-16 űrhajó fedélzetén a bajkonuri űrrepülőtérről a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

MTI Tech

A Progressz M-67 űrhajó levált az űrállomásról

A Progressz M-67 teherűrhajó hétfőn levált a Nemzetközi Űrállomásról, hogy még közel egy hétig tudományos laboratóriumként folytassa útját és a Plazma-Progressz kísérlet részese legyen.

MTI Tech

Felbocsátották az első japán teherűrhajót

Felbocsátották pénteken az első japán teherűrhajót, az űreszköz néhány perccel a start után Föld körüli pályára állt, és várhatóan egy hét múlva csatlakozik a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

MTI Tech

Nem végeztek feladataikkal a Discovery űrhajósai

A Discovery két űrhajósa befejezte vasárnap hajnalban a harmadik, s egyben utolsó űrsétáját, de kisebb nehézségek miatt nem tudott elvégezni minden tervezett feladatot: azok pótlására esetleg az Atlantis amerikai űrrepülőgép novemberre tervezett misszióján kerítenek sort.

MTI Tech

Most már szabad használni az űrvécét

A NASA engedélyt adott a Nemzetközi Űrállomás (ISS) illemhelyének használatára, miután 24 óra elteltével az űrhajósoknak sikerült megjavítani a meghibásodott berendezést.

MTI Tech

Bedöglött az űrvécé

A Nemzetközi Űrállomás (ISS) asztronautái vasárnap egy berendezés felszerelésén dolgoztak robotkarok segítségével, ám a pihenőidőt a mellékhelyiségek előtti sorbaállással töltötték.

MTI Tech

A NASA reményei szerint szerdán elindulhat az Endeavour

Az amerikai űrhajózási hivatal, a NASA reményei szerint június 17-én elindíthatják az Endeavour űrsiklót a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), de a végső döntést csak hétfőn hozzák meg - közölték a program irányítói.

MTI Világ

Cirkuszos repül az űrbe

Guy Laliberté, a Cirque du Soleil világhírű kanadai cirkuszvállalkozás alapító-főrészvényese lesz a következő űrturista, aki szeptemberben indulhat a Nemzetközi Űrállomásra - értesült Komszomolszkaja Pravda.

MTI Tech

Elindult a következő expedíció a Nemzetközi Űrállomásra

Roman Romanyenko orosz, Frank De Winne belga és Robert Thirsk kanadai űrhajósokkal a fedélzetén elindult a Nemzetközi Űrállomásra a Szojuz TMA-15 űrhajó a kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről szerdán, közép-európai idő szerint 12.34-kor.

hvg.hu Tech

A Youtube-on vár kérdéseket a következő űrsikló-misszió parancsnoka

A Hubble űrteleszkóp javítását elvégző űrhajósok egyike a Twitter mikroblogon adott hírt az űrbéli munkálatokról. Az óriási érdeklődésre való tekintettel a június 13-án induló következő küldetés parancsnoka is bejelentkezik majd a kozmoszból, hogy válaszoljon a közösségi oldalon keresztül érkező kérdésekre.

hvg.hu Tech

Padlóhoz szíjazva nézték végig a Star Treket

Az ISS nemzetközi űrállomáson nézték meg az asztronauták J.J. Abrams új alkotását, a Star Trek sorozat tizenegyedik mozifilmjét, ugyanis az egyik űrhajós nem tudta elviselni azt, hogy kedvenc sci-fijének legújabb darabját nem tudja megnézni a Földön - adta hírül a New York Times.

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk