hvg.hu Tech

Névadó lett az amerikai humorista, mégsem az űrmodul lett a szerencsés

Kedden hozta nyilvánosságra a NASA azt a nevet, amelyet az ISS űrállomásra küldendő új űrmodulnak választottak. A bejelentést sokan várták, ugyanis a közönségszavazáson közel negyedmillió szavazatot kapott Stephen Colbert humorista neve, kiszorítva így a fennkölt és magasztos hajóneveket.

MTI Tech

Egyelőre nem utazhatnak további űrturisták az ISS-re

A Földre szerdán visszatért űrhajósok remekül dolgoztak, a Szojuz TMA-13 űrhajó berendezései kiválóan működtek, a földet érés egészen csekély eltéréssel a megadott időben ment végbe - mondta szerdán Anatolij Perminov, a Roszkoszmosz orosz űrkutatási ügynökség elnöke.

MTI Tech

Simonyi: cél a Föld

A Szojuz TMA-13 űrhajó fedélzetén Charles Simonyi magyar származású űrturistával és a Nemzetközi Űrállomás (ISS) előző legénységével közép-európai idő szerint szerdán reggel levált az űrállomásról.

MTI Tech

Charles Simonyi elindult második űrutazására

A Szojuz TMA-14 űrhajó, fedélzetén a magyar származású amerikai űrturistával, Charles Simonyival, csütörtökön, közép-európai idő szerint 12.49-kor elindult a kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

hvg.hu Tech

Szabad szemmel is láthatjuk az űrállomást, videokamerával még jobban

Ralf Vandebergh amatőr csillagász meghökkentő részletességű felvételt készített a Discovery és az ISS nemzetközi űrállomás összekapcsolódásáról, írja a Discover magazin. A híradás egyúttal hozzáteszi: senkinek nem eshet nehezére mindez, csupán egy videokamerát kell használnia, nem pedig fényképezőgépet.

MTI Tech

Charles Simonyi ismét indulásra kész

Charles Simonyi második űrrepülése alkalmával is több tudományos és technológiai kísérletet végez a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén - tudatta az MTI-vel közleményben a kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter hivatala abból az alkalomból, hogy a magyar származású amerikai üzletember a tervek szerint március 26. és április 7. között csaknem két hetet tölt majd a világűrben.

MTI Tech

Charles Simonyi csütörtökön tér vissza az űrbe

Hosszú időre Charles Simonyi lesz az utolsó űrturista - hangsúlyozta Both Előd, a Magyar Űrkutatási Iroda (MŰI) igazgatója, annak kapcsán, hogy a tervek szerint csütörtökön, közép-európai idő szerint 10 óra 45 perckor startol a Szojuz TM-14 űrhajó, melynek fedélzetén indul második űrturista-útjára a magyar származású amerikai üzletember.

hvg.hu Tech

Túl jól sikerült a humorista vicce, az űrben végezheti

Pénteken zárta le a NASA azt az online szavazást, amelyben az érdeklődők az ISS Nemzetközi Űrállomásra felszerelendő új űrmodul nevéről dönthettek. Míg az ügynökség megjelölt négy nevet, a szavazás szabályai szerint új neveket is be lehetett küldeni. Stephen Colbert amerikai humorista ezt használta ki, vicce pedig túl jól sikerült.

MTI Tech

Ismét űrszemét fenyegeti a Nemzetközi Űrállomást

Egy űrtörmelék közeledése miatt a houstoni földi irányítás vasárnap utasította a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) és a hozzá csatlakozott Discovery amerikai űrrepülőgépen tartózkodó asztronautákat, hogy hajtsanak végre pályamódosítást.

MTI Tech

Űrtörmelék közelít az ISS űrállomáshoz

Ismét veszélyesnek tűnő törmelék közelít a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS), ezért hétfőn az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA szakemberei fontolóra vették, hogy utasítsák-e az ISS legénységét a manőverező hajtóművek beindítására, a pályamódosításra.

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk