hvg.hu Nyüzsi

Kemény karikatúrát rajzolt Orbánról a New York Times

Magyarország zavarba ejtő példája lett annak, hogyan tudja a politikai elit leépíteni a demokráciát még Európa közepén is. Az EU-nak nem szabadna olyan kormányt finanszíroznia, amely ilyen keményen bánik a médiával – írja a New York Timesban Philip N. Howard médiatudós, a CEU és a Washingtoni Egyetem professzora. A szakember pontról pontra bemutatja, szerinte hogyan hajtotta és hajtja uralma alá a sajtót az Orbán-kormány.

hvg.hu/MTI Itthon

Nekiment Orbánnak a New York Times, szankciókat követel

Szerkesztőségi véleményben követeli a New York Times az Európai Bizottságtól, hogy csökkentse a Magyarországnak szánt támogatásokat és indítsa el az ország szavazati jogának felfüggesztését lehetővé tevő eljárást az EU alapelveinek megszegése miatt.

hvg.hu Vélemény

New York Times: "Falusi stadion" az Orbán Rt. jelképe

Oligarchák új rendjéről, zsarnoki fordulatról és az épülő felcsúti stadionról ír hosszan a New York Times. Orbán úgy is keresztülviszi küldetését, hogy közben a magyar gazdaság vergődik, és a forint is padlóra kerül – írják.

hvg.hu Gazdaság

Ilyen elképesztő névjegykártyát még nem látott

Nem fukarkodik a pozitív jelzőkkel Chen Guangbiao. A New York Times megvásárlására pályázó kínai milliárdos angol nyelvű névjegykártyáján magát szerényen csak a "legbefolyásosabb kínainak", illetve a "legprominensebb kínai filantrópnak nevezi".

MTI Világ

Bosszút állna Peking a New York Times és a Bloomberg újságíróin

A pekingi hatóságok nem hosszabbították meg a New York Times amerikai napilap és a Bloomberg hírügynökség kéttucatnyi újságírójának év végén lejáró vízumát korábbi tényfeltáró cikkeik miatti megtorlásként. A fejleményről a Kínában dolgozó külföldi tudósítók szervezete számolt be hétfőn egy tagjainak küldött e-mailben.

hvg.hu Plázs

Ennyi választ el az olaj-apokalipszistől

Rövidnadrágban, papucsban, gépfegyverrel – egy kiszuperált, rozsda rágta csatahajó nyolcfős legénységétől függ a planéta egyik legnagyobb olajkészletének sorsa. A New York Times elképesztő riportban számolt be a Dél-kínai-tengeren robbanásközelbe került kínai-filippinó szituációról.

hvg.hu Tech

Szíria lőtte le a New York Times-t

Két héten belül másodjára vált hosszabb időre elérhetetlenné a New York Times online felülete, ami kifejezetten kellemetlen az egyre inkább a digitális kiadásra építő lapnak.

MTI Tech

New York Times: kormányok vásárolnak szoftverhibákat hackerektől

Míg a hackerek korábban a nagy számítógépes cégeknek kínálták volna fel akár ingyen is a szoftvereikben talált hibákat, napjainkra a szoftverhibák árusítása jövedelmező üzletté vált: a nagy számítógépes cégek mellett kormányok is vevők a "bugokra" – írta hétfőn a The New York Times.

MTI Világ

A New York Times és az AP is bojkottot hirdetett

A The New York Times napilap és az Associated Press (AP) hírügynökség szerdán bejelentette, hogy bojkottálja azt az értekezletet, amelyen a héten az amerikai igazságügyi miniszter meg kívánja vitatni a fontosabb médiumok vezetőivel azokat az irányelveket, amelyek az államtitkok kiszivárogtatást feltáró nyomozások esetén az újságírókra alkalmazandók.

MTI Világ

"Félig autoriter áldemokrácia" - így határozták meg Orbán rendszerét

A Die Zeit című német liberális hetilap elemzést közölt a magyarországi politikai helyzetről az online kiadásában, a The New York Times című amerikai napilap a médiatörvényről, míg a pozsonyi Sme a szlovák külügyminiszter Benes-dekrétumokkal kapcsolatos nyilatkozatáról írt.

MTI Vállalkozás

Kávé mellé ingyen újság is jár a Starbucksban

Megállapodást kötött a New York Times és a Starbucks, melynek értelmében az amerikai fogyasztók ingyen olvashatnak el az online felületen tizenöt cikket. A New York Times nemrégiben tovább szűkítette cikkeinek internetes elérhetőségét.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk