MTI Világ

Először került kisebbségbe a fehér lakosság New Yorkban

Kisebségbe került a fehér bőrű lakosság az Egyesült Államok legnépesebb városában és vonzáskörzetében: a 2010-es népszámlálás szerint a 19 milliós New York-i metropoliszban csupán a polgárok 49,6 százaléka rendelkezik európai gyökerekkel, míg a többség fekete bőrű, ázsiai és mindenekelőtt latin-amerikai bevándorló vagy azok leszármazottja - írta hétfőn a The New York Times című napilap.

hvg.hu Plázs

Mégsem jó a megfázásra a sok folyadék?

Ausztrál kutatók szerint nincs bizonyíték arra az ősi népi bölcsességre, miszerint megfázás esetén sok folyadékkal érdemes kúrálnunk magunkat. Negyven év orvosi szakirodalmát dolgozták fel, és sehol sem találtak kapcsolatot.

hvg.hu Kult

Tükörképpel csókolózni

A New York Times 14 színészt kért fel, hogy megmutassa Hollywood esszenciáját. James Franco például tükörképével csókolózik, Michael Douglas megveti a halált, Javier Bardem pedig széttöri a berendezést Solve Sundsbo rendezésében.

MTI Gazdaság

Az egyenlőtlenség immorális és káros

A gazdasági egyenlőtlenség növekedése az Egyesült Államokban nemcsak morálisan vitatható, hanem gazdasági-társadalmi szempontból is káros - hangsúlyozta a The New York Times hasábjain Robert H. Frank, a Cornell egyetem management-professzora, egy ezzel kapcsolatos tanulmány társszerzője.

hvg.hu Világ

Külföldi iszapömlés-reakciók: sokan dicsérik Orbánt és Magyarországot

Vezető hírben foglalkoztak a külföldi lapok Bakonyi Zoltán MAL-vezér tegnapi őrizetbe vételével: a New York Times és az Economist a vörösiszap-katasztrófa újabb fejleményével kapcsolatban Orbán Viktor reakcióját is elemzi, az amerikai beszámolókat az interneten kommentáló olvasók pedig a BP Mexikói-öbölben történt olajszennyezésének következményeit hasonlítják össze a magyarországi eseményekkel.

hvg.hu Gazdaság

Paul Krugman Magyarországról blogol

Paul Krugman Nobel-dijas amerikai közgazdász blogjában – amelynek a New York Times ad helyet – a magyar gazdaság szorult helyzetével foglalkozik.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk