MTI Világ

A New York-i gázoló a vízumlottó révén érkezett az USA-ba

A nyolc halálos áldozatot követelő keddi New York-i merénylet elkövetője kapcsolatban állt az Iszlám Állammal és az USA-ban radikalizálódott - erősítette meg az amerikai sajtóértesüléseket Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.

hvg.hu Világ

A New York-i terrortámadás képei

Nyolc halottja és több mint tizenkét sebesültje van a pénteki New York-i terrortámadásnak, amikor egy bérelt kisteherautóval a tettes biciklisek és gyalogosok közé hajtott. Az elkövető egy huszonkilenc éves férfi, Szajfullo Szajpov, aki a CNN szerint üzbegisztáni származású, és 2010-ben érkezett az Egyesült Államokba. New Jersey-ben élt eddig, a mecsetét korábban figyelték a rendőrök is.

MTI Világ

New York-i gázolás – 8 halott. Trump intézkedik

"Nem szabad megengedni, hogy az Iszlám Állam visszatérjen, vagy belépjen az országunkba, miután a Közel-Keleten és másutt is legyőztük őket!" - szögezte le Twitter-bejegyzésben szerdán Donald Trump amerikai elnök. Egyúttal elrendelte a belbiztonsági minisztériumnak a már előkészített szigorú határellenőrzési intézkedések azonnali életbe léptetését.

Balogh Csaba Autó

Rengeteg magyarnak ugrana a jogsija, ha ezt a két szabályt itthon is bevezetnék

Magyarországon, ahol már a némi ráhagyás mentén osztogatott 30 ezres csekkek kapcsán is gyakran túlteng a népharag, alighanem forradalmi helyzetet teremtene, ha bevezetnék a szabályt, amellyel a minap New Yorkban találkoztunk. Az államban, ahol úgy tartják: a vezetés kiváltság, nem pedig jog.

hvg.hu Nagyítás

A titkos szenvedély – kiállítás Vivian Maier fotóiből

Bár sokat tudunk Vivian Maierről, de a véletlen folytán, 2007-ben megkerült életműve még mindig rengeteg felfedezni való titkot hordoz. A Mai Manó Ház új kiállításával a Vivian Maier-titok megfejtését szeretné segíteni. A Vivian Maier fotográfiai örökségének egy részét gondozó New York-i Howard Greenberg Gallery külön a Mai Manó Ház számára állította össze a most látható hetvenöt fekete-fehér és színes fényképből álló anyagot, amely folytatása és egyben kiegészítése az öt évvel ezelőtt a Mai Manó Házban hatalmas sikerrel bemutatott tárlatnak. Az életmű fő tematikai egységei most is megjelennek és újdonságként több színes felvétel és fotódokumentum is bekerült a válogatásba. Vivian Maier egy filmtekercsének egymás utáni képkockáit, úgynevezett kontakt lapjait is bemutatják átvilágított felületen. Vivian Maier képei a Mai Manó Házban tekinthetők meg 2017. október 5. és 2018. január 7. között.

1 2 3 4 5 6 7
66

A címlapról ajánljuk