MTI Itthon

Novák: "Szegedi Csanád egy politikai hulla"

A Jobbik alelnöke szerint nem az vezetett Lenhardt Balázsnak a Jobbik frakciójából való távozásához, hogy a képviselő feljelentette Szegedi Csanádot, a pártból korábban kilépett politikust. Mint mondta: a feljelentés körüli eljárási vita csak "az utolsó csepp volt az ehhez vezető folyamatban". Novák Előd csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Jobbik egységes Szegedi Csanád "köpönyegforgatásának" elítélésében.

MTI Itthon

Feljelenti Felcsút polgármesterét a Jobbik

A Jobbik szerint hivatali visszaélést követett el Felcsút fideszes polgármestere, Mészáros Lőrinc, mert testvérének cégétől a képviselő-testület által meghatározott értékhatáron túl polgármesteri engedély nélkül vásárolt az önkormányzat, ezért a Jobbik ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a rendőrségen - mondta el Novák Előd, a párt alelnöke csütörtökön a felcsúti községháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Politikai álláshalomozástól retteg a Jobbik

A Jobbik szerint a kormány országgyűlési képviselőkkel akarja feltölteni a 2013-tól megalakuló járási hivatalok vezetői posztjait, ami felháborító és elfogadhatatlan. Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke pénteken bejelentette: pártja törvénymódosítást kezdeményez az összeférhetetlenség kimondására.

MTI Itthon

Gyöngyösi Márton: a keleti nyitás a magyarság számára nemzeti érdek

A keleti nyitás nemzeti érdek a magyarság számára – mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke szombaton sajtótájékoztatón, amelyet Bugacon, a péntektől vasárnapig zajló negyedik Kurultáj hagyományőrző lovasrendezvény helyszínén tartott.

MTI/Népszabadság Itthon

Novák: "nem hagytuk, hogy elgennyesedjen a seb"

Novák Előd, a Jobbik alelnöke visszautasítja a feltételezést, hogy pártját szakadás fenyegetné, ugyanakkor a Népszabadság információi szerint több megyében szervezkednek a pártot elhagyó, csalódott jobbikosok, akik várhatóan néhány hét múlva bontanak zászlót.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: a Jobbik védhetetlen helyzetbe került

Mi a legnagyobb veszély egy magát új, tiszta erőként hirdető párt számára? Leginkább az, ha olyan botrányok vannak körülette, amelyek azt demonstrálják: pontosan olyan és úgy viselkedik, mint azok a politikai szereplők, amelyeket ellenfélnek tart és le akar győzni – írja Török Gábor elemző azt követően, hogy szerdán a hvg.hu megírta, uniós fizetést kapott Szegedi Csanádtól a párt több tagja.

hvg.hu Itthon

VV: politikusbűnöző jobbikosok?

A legfőbb vonzerejét veszítheti el a Jobbik, ha bebizonyosodik az, amit a hvg.hu szerdai cikke nyomán csak sejteni lehet. A Véleményvezér cikke szerint a Jobbik ezek után nehezen tudná magát megkülönböztetni a "politikusbűnözőktől".

hvg.hu Itthon

Brüsszelből is kapott fizetést Novák Előd

Hónapokon át kapott fizetést Brüsszelből a márciusban EU-zászlót égető Novák Előd, s hozzá hasonlóan azok is, akiknek a nevét korábban hírbe hozták a Kuruc.infó nevű szélsőséges portállal – derítette ki a hvg.hu. A lapunk által megszerzett hivatalos kimutatások szerint ezeket az uniós pénzeket Szegedi Csanád pénzügyi keretéből utalták ki. Novák lapunknak megerősítette, hogy Szegedi asszisztenseként valóban kapott uniós pénzt, amit ő „klasszikus munkabérnek” tekint.

hvg.hu Itthon

VV: miért jó hír a Szegedi-Novák csörte?

A Jobbikon belüli Novák-Szegedi konfliktus talán az egyik legjobb hír, ami a magyar közéletben történt az elmúlt hónapokban - írja csütörtöki cikkében a Véleményvezér blog.

hvg.hu/MTI Itthon

Szegedi Csanád visszaszólt Novák Elődnek

Szegedi Csanád a Facebookon válaszolt a lemondását sürgető Novák Elődnek, és azt állítja, hogy Nováknak korábban beszélt már arról a származását firtató beszélgetésről, amelynek hangfelvétele a hétvégén került nyilvánosságra. Szegedit beidézték a Jobbik legközelebbi elnökségi ülésére.

hvg.hu Itthon

Kivéreztetnék Szegedi Csanádot jobbikos ellenfelei

Már a Jobbik elnöksége is megosztott abban a kérdésben, van-e helye a zsidó származású Szegedi Csanádnak a pártban, miután egy nyilvánosságra került hangfelvétel miatt sokan azt gyanítják, a párt EP-képviselője – állításával ellentétben – már évekkel ezelőtt tisztában volt származásával, de eltitkolta azt. Szegedi borsodi ellenfeleinek ugyanakkor más pártvezetőre nézve is lehetnek kínos információik. A párt országos elnöksége ezen a héten nem ülésezik, de úgy tudjuk, a következő ülésen már napirenden lesz Szegedi Csanád ügye.

MTI Itthon

Novák a Facebookon: "Csanád végighazudta az elmúlt másfél-két évet"

Novák Előd szerint Szegedi Csanádnak, a párt európai parlamenti képviselőjének le kellene mondania, és bocsánatot kellene kérnie, amiért korábbi állításával ellentétben feltehetően már korábban is tudott zsidó származásáról. A Jobbik alelnöke erről kedden írt a Facebook-oldalán.

Csikász Brigitta Itthon

Novák Előd: Van zsidó barátom, Szegedi Csanád

Van zsidó barátom, Szegedi Csanád – válaszolta a hvg.hu kérdésére Novák Előd a Jobbik alelnöke miután párttársa, a Jobbik európai parlamenti képviselője és borsodi szervezetének nemrég megválasztott elnöke elismerte, hogy felmenői között zsidó származásúak is vannak. Minderről a szélsőjobboldali párt több képviselőjét is megkérdezte a hvg.hu. Akadt olyan, akinek nem volt véleménye, de akadt olyan is, aki nem tartotta ellentétesnek Szegedi Csanád zsidó származását a Jobbik tagjai által tett antiszemita kijelentésekkel.

MTI Itthon

Biztos, hogy megsértették Novák Előd emberi méltóságát

Hatályában fenntartotta szerdai döntésével a Kúria azt a felülvizsgálati kérelemmel megtámadott jogerős ítéletet, amely kimondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság megsértette Novák Előd jelenlegi jobbikos országgyűlési képviselő emberi méltóságát 2008 áprilisában, egy előállítás során.

MTI Itthon

"Ne ugassál, kis köcsög" - a Jobbik bocsánatkérést vár

A Jobbik felszólítja Bánki Erik fideszes képviselőt, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot Novák Elődtől, a Jobbik alelnökétől, amiért szerdán az Országgyűlésben azt mondta az ellenzéki politikusnak címezve: "ne ugassál, kis köcsög" - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Farkas Gergely.

MTI-OS Itthon

Megvan az első végleges parlamenti kitiltás

Lezsák Sándor az Országgyűlésről szóló törvény biztosította keretek közt végleg kitiltotta Novák Elődöt a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájából, miután a levezető elnök szerint a tárgytól eltérően beszélt a Kubatov Gábor nevével fémjelzett listázásról a Jobbik képviselője - derül ki a Jobbik közleményéből.

1
4 5 6 7 8 9 10
“A néppártiak többsége felfogta, hogy a Fidesz támadása a Néppártot gyengíti”

“A néppártiak többsége felfogta, hogy a Fidesz támadása a Néppártot gyengíti”

Marabu FékNyúz: Az igazság örzője

Marabu FékNyúz: Az igazság örzője

Kezdő F1-pilóták kíméljenek! McLaren Sennát árulnak Budapesten

Kezdő F1-pilóták kíméljenek! McLaren Sennát árulnak Budapesten

Hamarabb érkezik a nyugdíj októberben

Hamarabb érkezik a nyugdíj októberben

Már 886 facsemetét ajánlottak fel az első magyar közösségi erdőnek

Már 886 facsemetét ajánlottak fel az első magyar közösségi erdőnek

Illegális gyorsulási versenyzőket kapcsoltak le a rendőrök

Illegális gyorsulási versenyzőket kapcsoltak le a rendőrök

Ha frissítette a Windowst mostanában, vigyázzon: elrontotta a víruskeresőjét

Ha frissítette a Windowst mostanában, vigyázzon: elrontotta a víruskeresőjét

Kiderült, mi okozhatta 330 gyerek rosszullétét a hajdúsámsoni iskolában

Kiderült, mi okozhatta 330 gyerek rosszullétét a hajdúsámsoni iskolában

Huszonöt éve nem tudjuk megunni a Jóbarátokat

Huszonöt éve nem tudjuk megunni a Jóbarátokat

Lőttek a boldog békeidőknek: Trump döntése őrült fegyverkezési versenyt hozhat

Lőttek a boldog békeidőknek: Trump döntése őrült fegyverkezési versenyt hozhat

Sumákolva lopott rollert a két mestertolvaj, de végig vette őket a kamera

Sumákolva lopott rollert a két mestertolvaj, de végig vette őket a kamera

A címlapról ajánljuk