Szabó M. István Gazdaság

Távozott az orbáni rezsiharc kíméletlen tábornoka

Nem vezetheti tovább az állami rezsicéget, sőt állami alkalmazotti státusától is megválik a 2010 utáni orbáni energiapolitika szürke, de könyörtelen végrehajtója. Horváth Péter a simicskátlanítás és a Lázár–Seszták-párharc vesztese.

Szabó Yvette Gazdaság

Nem hosszabbítják meg a Class FM frekvenciaengedélyét

A Médiatanács elutasította a kereskedelmi adó üzemeltetőjének a kérelmét, hogy újabb öt évre kapjon lehetőséget a sugárzására, így könnyen lehet, hogy egy időre egyáltalán nem lesz országos kereskedelmi rádióműsor.

hvg.hu Gazdaság

Orbán felcsúti barátja megháromszorozta a vagyonát egy év alatt

A nemzet legsikeresebb gázszerelője, Mészáros Lőrinc egy év alatt 15,4 milliárd forinttal növelte a vagyonát, amivel a 31. leggazdagabb magyarnak számít a Napi.hu idei, a 100 leggazdagabb magyart felsoroló listája szerint. A listavezető továbbra is Csányi Sándor, és Demján Sándor is őrzi a helyét a dobogón.

hvg.hu Itthon

Na, kivel parolázott Orbán Viktor a Szolnoki MÁV újjáépített stadionjában?

A fő szövetségesből ellenséggé változott Simicska Lajoshoz közeli Nyerges Zsolttal kvaterkázott szombaton Orbán Viktor. A miniszterelnök a Szolnoki MÁV felújított stadionjának átadásán találkozott a Közgép-vezérrel, s igencsak békülékeny hangulatban volt. Közölte, a nézeteltérések félretételével mindenki sikeresebb lehet. Bár a megnyitóra ingyen osztogatták a jegyeket a 3500 fős stadion csak félig telt meg. Az ünnepségen a HVG fotóriportere, Túry Gergely járt.

hvg.hu Vállalkozás

Nincs mese, rengeteg zseniális magyar cég működik

Szigetszentmiklóson a csokik Bugattija készül, Sopronban a csokifüggők Mekkája van, Polgáron Béke Tóni bá valami nagyszerűt művel csapatával, Tapolcán újjáéledt a KGST, új milliárdosokra támaszkodik Orbán Viktor a vele összevesző Simicska Lajos leépítése miatt, Gattyán a porba döngölte az adóhatóságot, brutális hasznot hajtott a trafikozás, elveszítettünk néhány autógyárat, a Volkswagen pedig akkora botrányt robbantott ki, amely a fél autóipart megrengette. Tovább is van, mondjuk még – ez volt az üzlet 2015-ben.

hvg.hu Vállalkozás

Simicska él és virul, tovább gazdagodott

Az Orbán–Simicska-háború, úgy látszik, csak mérsékelni tudta a vállalkozó céghálózatának jövedelmeit, a teljes birodalom további 11 milliárddal gyarapodott, ez a leggazdagabb magyarok között is kiemelkedő eredmény. Legközelebbi bizalmasának vagyona is megdöbbentő mértékben nőtt, Nyerges Zsolt nagyot ugrott a leggazdagabb magyarok rangsorában.

hvg.hu Gazdaság

Simicskáék kibuktak, hogy külföldiek is birtokon belülre kerülhetnek

A Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Mezort Zrt. megdöbbenve értesült róla, hogy miközben az ő bérleti szerződéseikben a magyar állam kifejezetten tiltja, hogy földjeiken, illetve az azokat kezelő cégekben külföldiek tulajdont szerezzenek, az induló földárveréseken nem magyar állampolgárok is részt vehetnek.

hvg.hu Gazdaság

Simicskán kezdi a földosztást az állam

Az elsők között bocsátja árverésre az állam a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt agrárcégei által bérelt földeket. Az üzletemberek 2051-ig bérelhetik az érintett földeket, így az új tulajdonosnak mindenképp egyezkedni kell velük.

M. László Ferenc Gazdaság

Megleckéztette Simicska embere az őt szorongató államot

Hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést a rendőrségen a kormány hivatala egy állami cég, az Atev Zrt. 2010 és 2014 közötti gazdálkodásával kapcsolatban. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal azt állítja, az állami vállalat 600 milliót bukott egy romániai ügyleten, de idehaza is furcsa üzleteket kötött. Ezekből rendszerint az állam jött ki rosszul, míg az Atevvel szerződő cég jelentős haszonra tett szert. Az Atev-sztorit feldolgozó sorozatunk második részében azt is bemutatjuk, hogyan harcolnak egymással Simicska Lajos és a kormányzat emberei.

hvg.hu Gazdaság

Csoda történt: Simicska embere a helyén maradhatott

Megerősítette tisztségében a szaktárca és újabb három évre szóló megbízást kapott Dávid Ilona a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. igazgatóságának élén - közölte a társaság kommunikációs igazgatósága pénteken.

hvg.hu Vállalkozás

A Közgépnek már csak morzsák jutnak

Hát nem ehhez szokott a Közgép, az biztos. Simicska és Nyerges cége hosszú idő után ismét pályázatot nyert, de a "megszokott" milliárdos megbízás helyett egy biciklis híd építését fogták meg tízmilliós ajánlattal.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk