M. László Ferenc Gazdaság

Megleckéztette Simicska embere az őt szorongató államot

Hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést a rendőrségen a kormány hivatala egy állami cég, az Atev Zrt. 2010 és 2014 közötti gazdálkodásával kapcsolatban. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal azt állítja, az állami vállalat 600 milliót bukott egy romániai ügyleten, de idehaza is furcsa üzleteket kötött. Ezekből rendszerint az állam jött ki rosszul, míg az Atevvel szerződő cég jelentős haszonra tett szert. Az Atev-sztorit feldolgozó sorozatunk második részében azt is bemutatjuk, hogyan harcolnak egymással Simicska Lajos és a kormányzat emberei.

hvg.hu Gazdaság

Csoda történt: Simicska embere a helyén maradhatott

Megerősítette tisztségében a szaktárca és újabb három évre szóló megbízást kapott Dávid Ilona a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. igazgatóságának élén - közölte a társaság kommunikációs igazgatósága pénteken.

hvg.hu Vállalkozás

A Közgépnek már csak morzsák jutnak

Hát nem ehhez szokott a Közgép, az biztos. Simicska és Nyerges cége hosszú idő után ismét pályázatot nyert, de a "megszokott" milliárdos megbízás helyett egy biciklis híd építését fogták meg tízmilliós ajánlattal.

HVG Gazdaság

Bajban Nyerges klubja

Kihátrált a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. az NB II.-ben szereplő szolnoki fociklubot üzemeltető, Nyerges Zsolt tulajdonában lévő cégek – a Szolnoki MÁV FC Kft. és annak fő tulajdonosa, a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC Kft. – mögül – tudta meg a HVG.

Máriás Leonárd - Szabó M. István Gazdaság

Egy üzletember, aki sorra hatosokat dob

Az ember, aki mindig jókor volt jó helyen, a „tűzijátékos” Horváth László mostanában a magyar mozdonygyártás felélesztését tűzte zászlajára. A fideszes oligarchaként számon tartott milliárdos szerteágazó cégbirodalmat épített, jó barátságot ápol Varga Mihállyal és Fazekas Sándorral, de feltalálta magát a szocialisták idején is. Mellesleg cégeinél egy olyan könyvvizsgáló dolgozik, amely egy magas rangú adóhatósági vezető férjéé. Horváth most éppen Orbán Viktor kazahsztáni látogatása körül bábáskodik. Az üzleteiről viszont állítja: nincs és soha nem volt bennük semmi politika, csak szerencse és tisztességes emberek.

hvg.hu Itthon

Nyerges tagadja, hogy Vidát miatta tiltották ki

Nyerges Zsolt, a Közgép elnöke tagadja, hogy köze lett volna Vida Ildikó NAV-elnök amerikai kitiltásához. A Nyerges és Vida közti kapcsolatról egy ismeretlen hátterű honlap közölt állításokat.

hvg.hu Itthon

Magyar Narancs: Simicskát és Nyergest is kitilhatják az USA-ból

A Magyar Narancs szerint a közeljövőben sor kerülhet korrupcióban érintett magyar üzletemberek és kormánytisztviselők amerikai bankszámláinak befagyasztására, illetve üzleti érdekeltségeik átvizsgálására, egyes európai nagykövetségeken pedig arról terjed a pletyka, hogy a második körben az amerikaiak szerinti korrupciós folyamatok kedvezményezettjei, köztük a lap szerint Simicska Lajos és Nyerges Zsolt kerülhet tiltólistára.

M. László Ferenc Itthon

Fordulat az Orbán–Simicska-háborúban: Andy Vajna a TV2-ben

Jelentős változás előtt áll a TV2: már kiderült, hogy Simicska Lajos és üzlettársai nem akarják, de nem is tudják támogatni anyagilag a tévétársaságot, viszont a miniszterelnökkel jóban lévő Andy Vajna már házon belül van. Ugyanakkor az állami vállalatok és a kormány nyár óta igen bőkezű lett a társasággal, aminek viszont szintén Simicskáék ihatják meg a levét.

hvg.hu Itthon

Nyerges Zsolt az Egyesült Államokban van

Simicska üzlettársáról, a Szolnoki Olaj kosárcsapat klubelnökéről korábban azt sejtették, ő is rajta van az Amerikából kitiltottak listáján, ám épp az Egyesült Államokban van egy vele rövid interjút készítő lap szerint.

hvg.hu Vállalkozás

Új rádióban mondhatják be ezután a lottószámokat

Szerződést bontott október 31-ével a Szerencsejáték Zrt. a Class FM-mel – írja a Népszava. Az MR-1 Kossuth Rádió után tavaly óta az országos kereskedelmi rádióban mondták be a különböző szerencsejátékok eredményeit – azt nem tudni, hol fogják novembertől. A cégtől csak annyit közöltek, hogy a szerződéskötés folyamatban van az új partnerrel.

M. László Ferenc Itthon

Velük háborúzik Orbán: kijött a fényre Simicska csapata

A hétvégén olyasmi történt, ami még pár hónappal ezelőtt is elképzelhetetlen volt: a nyilvánosság elé lépett Simicska Lajos, akiről több mint 15 éve nem készült hivatalos fotó. De nemcsak a fideszes hátország feje mutatta meg magát, vele tartott több üzletfele, barátja – sőt, felesége is –, pedig korábban ők is kínosan kerülték a nyilvánosságot. Ha megnézzük, kik alkotják Simicska csapatát, és mit csináltak az utóbbi években, akkor a személyek mögött óriási cégbirodalom válik láthatóvá, a háttérben pedig százmilliárdos vagyon sejlik fel. Őket akarja visszaszorítani Orbán Viktor.

M. László Ferenc Itthon

Megsorozza Simicskát és az RTL-t Lázár új fegyvere

Jelentős pofont kapott a kormánytól az RTL Klub pénteken: a rezsicsökkentésre hivatkozva a kabinet megtiltotta, hogy a tévétársaság pénzt szedjen a kábelszolgáltatóktól és ezzel ellensúlyozza a reklámadó miatt kieső bevételeit. Ám a tervezett intézkedés legalább ennyire sújtja a kormányközelinek vélt TV2-t is, amely 6-8 milliárdot várt jövőre a programdíjból, és ebből akarta helyrebillenteni a veszteséges mérlegét. Forrásaink szerint a tiltással újabb frontot nyitottak Simicska Lajossal szemben, miközben a legdurvább lépés még hátra van. Januártól egy kézbe kerül az összes állami reklámköltés, információink szerint a tervezett ügynökség élére pedig a Habony Árpáddal jó kapcsolatban álló Giró-Szász András kerülhet.

HVG Gazdaság

Simicska átcsoportosít

A miniszterelnök és Simicska Lajos találkozója sem hozott békét Orbán Viktor és környezete, illetve a volt pártgazdaságis üzletember között – kormányközeli források ezt állították a HVG-nek.

M. László Ferenc Itthon

Orbán olyat venne el Simicskától, amit még a hőskorszakban kapott

Évtizedes szálakat szakított szét Orbán Viktor, amikor nekiment legrégebbi szövetségesének, Simicska Lajosnak. Értesüléseink szerint a milliárdos vállalkozót elsősorban az zavarja, hogy vissza kellene vonulnia abból a pozícióból, amit még 1993-ban foglalt el, és fel kell adnia azt az építkezést, amit két évtizede folytat. A miniszterelnök – akit szövetségesei is győzködnek, hogy szorítsa vissza egykori kollégiumi szobatársát – úgy látja, Simicska túl nagyra nőtt, és „árnyékot vet” a többi „nemzeti tőkésre”, akiknek viszont az új gazdaságpolitikában főszerepet szán. Fideszes és kormányzati forrásokkal beszélgettünk a kormányalakítás óta folyó háborúról.

Rádi Antónia HVG Hetilap

Piacújraosztás a Fidesz hátországában

A pár éve még Orbán elleni puccs szervezésével megvádoltak szoríthatják háttérbe a Fidesz gazdasági hátországát több mint húsz éve uraló Simicska Lajost és embereit.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Matolcsy majd felnéz Krisztusra

A kormány lenyúlná a legszebb tokaji szőlőbirtokot, az új fejlesztési miniszter tisztogatási akciót indított Simicska és Nyerges bizalmasai ellen, Simicska cégeit egy visszamenőleges különadóval is megsarcolnák, Kósa Lajos pedig Matolcsyéktól kér pénzt a Munkácsy-trilógia egyik darabjára. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

1 2 3 4 5 6 7 8
Brüsszelt aggasztja, ami Magyarországon történik

Brüsszelt aggasztja, ami Magyarországon történik

Német kiberbiztonság: nincs rá bizonyíték, hogy a Huawei telefonjai kémkednének

Német kiberbiztonság: nincs rá bizonyíték, hogy a Huawei telefonjai kémkednének

Kabátban írtak dolgozatot egy pécsi iskolában, mert nem volt fűtés

Kabátban írtak dolgozatot egy pécsi iskolában, mert nem volt fűtés

BBC-tudósító: Magyarország benne van a hírekben, az emberek kíváncsiak, mi történik

BBC-tudósító: Magyarország benne van a hírekben, az emberek kíváncsiak, mi történik

Úton a platformgazdaság felé: több, kevesebb, máshogy

Úton a platformgazdaság felé: több, kevesebb, máshogy

Meghalt Galt MacDermot, a Hair zeneszerzője

Meghalt Galt MacDermot, a Hair zeneszerzője

Működik a recept: mesterséges szigeteket hoztak létre, sikerült visszacsalogatni az állatokat

Működik a recept: mesterséges szigeteket hoztak létre, sikerült visszacsalogatni az állatokat

Államtitkárból lesz a Szerencsejáték Zrt. új vezére

Államtitkárból lesz a Szerencsejáték Zrt. új vezére

Már nem iszik, de amíg él nyomja a rock and rollt: Keith Richards 75 éves

Már nem iszik, de amíg él nyomja a rock and rollt: Keith Richards 75 éves

Felfedeztek egy „égi ereklyét” 13,7 milliárd évvel ezelőttről

Felfedeztek egy „égi ereklyét” 13,7 milliárd évvel ezelőttről

Karácsony kicsit másként - recept

Karácsony kicsit másként - recept

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával