MLF Vállalkozás

A reklámadó a kezdet, jöhet a második csapás

A reklámadó bevezetése csak az első lépés a médiapiac felforgatásában. A hvg.hu több forrásból is úgy értesült, rövidesen újabb törvény kerülhet a parlament elé, amely a piac független szereplőit hozhatja súlyos helyzetbe. Akárcsak a reklámadó, ez a tervezet is főleg az RTL Klubot érintené. A reklámadó a Fidesz-közeli médiabirodalomnak is kellemetlen, ám az új törvényre forrásaink szerint már felkészültek a cégcsoport vezetői.

M. László Ferenc Vállalkozás

Jelentős fordulat előtt áll a Simicska-médiabirodalom

Miközben az RTL- és a TV2-csoport között ádáz háború dúl, hogy melyik a nézettebb csatorna, a Fidesz hátországában a hvg.hu értesülései szerint újból felmerült, hogy meg kéne törni a televíziós méréssel foglalkozó cég, az Nielsen Közönségmérés Kft. monopóliumát. A választások előtt a rádiós méréseket uraló cég már tulajdonost is cserélt, és a Simicska-birodalom egyik régi – ám a piacon nagy tekintéllyel bíró – vezetőjénél kötött ki. Az adásvétel okairól alig lehet tudni valamit, a cég ráadásul eddig is egy kormányközeli cég tulajdonában volt.

hvg.hu Itthon

"Ez óvoda" – beszólt az RTL-vezér a TV2-nek

Nem fél attól, hogy a kormányközeli cégek piacon kívüli eszközökkel kiszorítják a magyar piacról, de "ha lesz háború, akkor lesz haditerv is" – mondta az RTL vezérigazgatója a Kreatívnak. Dirk Gerkens többször beszólt a TV2-nek, illetve a társaság tulajdonos-vezérigazgatójának is.

MLF Itthon

Nagy kavarások fordíthatták meg a TV2 eladását

Miért pont a céget vezető menedzsereknek adta el a német anyavállalat a TV2-t, és az igazgatók mögött áll-e valaki? Ez a kérdés foglalkoztatja a közvélemény egy részét a decemberi bejelentés óta. Felidézzük, hogyan történt a tévé értékesítése, mely információink szerint a Fidesz mögötti cégbirodalomban is zavart okozott. Az új tulajdonosok szinte a lehetetlenre vállalkoztak: egy év alatt kell talpra állítaniuk a céget, hogy a vásárláshoz kapott hitelüket törleszteni tudják. A hazai média átalakulásáról szóló cikksorozatunk első részét olvashatják.

hvg.hu Itthon

Orbán megvédte a stadionépítéseket és a mindennapi tornaórát

Orbán Viktor szerint épphogy válság idején kell sportlétesítményekre költeni, válság idején kell "felszívnunk magunkat". A kormányfő a szolnoki Vízilabda Aréna átadásakor arról beszélt, hogy ha nincs tömegsport, mindennapi testnevelés, akkor a még jól teljesítő élsportot is le fogják húzni a ritkán sportoló átalagmagyarok.

hvg.hu Gazdaság

180 Margitszigetnyi föld juthatott Simicskáéknak pályázat nélkül

Néhány igazi nagyágyú is akad a 34 ezer hektárnyi állami föld haszonélvezői között, a teljes listát hamarosan nyilvánosságra hozza a földalapkezelő. Simicskáéknak 582 millió forint területalapú támogatás járt idén az első félévben, de az egyéb jogcímeken történt kifizetésekkel együtt 1,6 milliárdot tettek zsebre.

hvg.hu Gazdaság

Nyerges cégét sejtik egy földbérlet mögött

Nyerges Zsolt nagyvállalkozó érdekeltségei közé tartozik az a cég, amely több Fejér megyei gazda szerint 1260 hektár állami földet használhat – írja a Blikk. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnél (NFA) az egyik gazda szerint nem árulták el, valóban ezzel a társasággal kötöttek-e újra szerződést a földterületre.

hvg.hu Gazdaság

Simicskáéknak jól jön Némethnéék közbelépése

Visszavonta eddigi tervét a Fidesz: mégsem kell majd leszedni a közúti közlekedés megzavarására alkalmas hirdetőtáblákat - írta az Origo. A portál felidézte, hogy ez az a piac, ahol Simicska Lajosnak és Nyerges Zsoltnak jelentős érdekeltségei vannak.

-W- Nyüzsi

Mennek lopni

Hahó, Unió! Nem a deficit a mi legfőbb gondunk, hanem hogy ellopják alólunk az országot!

M. László Ferenc Gazdaság

A Simicska–Nyerges-birodalom ékköve lehet a TV2

Eladósorban van a második legnagyobb kereskedelmi tévé, melyre úgy tudni, a médiabirodalmát évek óta építgető, Fidesz-közeli vállalkozónak elkönyvelt, korábban az RTL-lel is próbálkozó Nyerges Zsolt is szemet vetett. A TV2-t működtető cég pénzügyileg nem áll túl jól, ám befektetéseiért szeretne jó pénzt kapni.

Kovács Áron - M. László Ferenc Itthon

Rejtélyes birodalom: miért nincs Simicska a leggazdagabbak listáján?

Becsült vagyona alapján bérelt helye lehetne a száz leggazdagabb magyar listáján Simicska Lajosnak – ráadásul nem is az utolsó oldalakon. A Fidesz gazdasági holdudvarának legfontosabb figurája azonban olyan bonyolult céghálót szőtt maga köré, amelyből lehetetlen pontos adatokat kinyerni. Tettünk egy kísérletet, hogy felmérjük a nyilvánosságot kerülő egykori APEH-elnök családi vagyonát.

-W- Nyüzsi

Zúzunk ezerrel

Hannes Swoboda bezúzatná a Heti Választ – méltatlankodik a hetilapban Stumpf András. Nyugi, nem zúzatná, csak tudja, hogy kormánylap.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk