Iványos Judit Itthon

Egyeduralkodóvá válhat a Class FM

Bármikor elnémulhat a Bumerángnak is otthont adó Neo FM, a Médiatanács már felmondta a szerződésüket. A rádió abban reménykedik, hogy a hatóság nem bonthatja fel velük a szerződést, mivel a tulajdonosok szerint védi őket a csődtörvény. Ha megszűnik a Neo FM, akkor a Class FM a médiatörvény szerint akár egyeduralkodóvá is válhat a piacon.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: A csatorna, hol nemzet süllyed el

Biztosan voltak rajongói a Neo FM rádiónak, bár igazából nem akarom tudni, hogy Bochkor Gábor varázsa vagy az ízlésüknek megfelelő zenei szerkesztés vonzotta őket. Talán megtalálják ugyanazt a szórakozást a Classnál vagy akárhol másutt. Mindenesetre ha most nekiállnak újra elsiratni és eltemetni a Bumerángot, azzal nagy szívességet tesznek a hóhérnak. Itt ugyanis nem egy slágerrádió száll a sírba, hanem nemzet süllyed el. Ez az ügy csak göröngy a koporsóján.

hvg.hu Itthon

Elnémulhat a Bumeráng: felmondták a Neo FM szerződését

Felbontotta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Neo FM rádiócsatornára vonatkozó frekvenciaszerződést, mert a csatornát üzemeltető cég a hétfői határidőig nem kezdte meg frekvenciadíj-tartozásainak törlesztését – jelentette be a Médiatanács szóvivője szerdán. A Neo FM-et működtető cég szerint a tanácsnak nincs joga felmondania a szerződést, mert a társaság csődvédelem alatt áll, illetve ideiglenes fizetési haladékot kapott.

M. László Ferenc Itthon

Nagyon szereti a Nyerges-közeli rádiókat a Szerencsejáték Zrt.

A kormányzati kampánypénzek és állami cégek rádiós reklámköltéseinek közel fele a fideszesként elkönyvelt nagyvállalkozó, Nyerges Zsolt rádiójához, a Class FM-hez folyik be már a második éve. A legnagyobb állami reklámozó, a Szerencsejáték Zrt. rádiós reklámkiadásainak 82 százalékát, 580 millió forintot költött tavaly a Danubius egykori frekvenciáján sugárzó rádióra. Közben a vetélytárs, a Székely Gábor volt SZDSZ-es politikus tulajdonába került Neo FM nagy bajban van, ha nem rendezi a díjtartozásait a Médiatanács felé, napokon belül lekapcsolhatják. A Sláger utódja idén egyetlen fillér állami reklámpénzt nem kapott. Közben a médiahatóság teljesen átírta a 2009-ben politikai botrányok közepette készült szerződést a két rádióval, jelentősen csökkentve a fizetendő éves díjukat.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Szeretem, mert magyar

Ön külföldi cégek érdekeit képviseli! – válaszol durcásan a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy vajon miért Simicska Lajos nyer minden közbeszerzést akkor is, ha az övé a legdrágább ajánlat. Orbán Viktor Schmitt Pál útjára lépett.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Aztán jött a csősz

A rablóvár felépült, állnak a bástyák, nem kell félni az uraknak a parasztoktól. Ugyan ki merné kivizsgálni Simicska Lajost? Számvevőszék? Ügyészség? Bíróság? Hiszen ezek már a várnéphez tartoznak. Marad néhány kellemetlen hang, sajtó és ellenzék, de azok úgyse tudnak bizonyítani semmit, oda lehet vágni nekik, hogy tegyenek feljelentést, ha nem tetszik valami. A nyáj úgyis elhiszi, hogy nem lopunk, a klientúra ezzel szemben boldog, hogy de. És még mindig elég nagy a nyáj, valamint ígéretesen hízik a baráti vállalkozók rétege.

hvg.hu Napi merítés

Csapdahelyzet a Fidesznek a Simicska-bizottság

A politikai racionalitás szerint a Fidesznek nem lenne szabad engednie, hogy a Simicska-bizottság megalakuljon, ugyanakkor a kezdeményezés megtagadásával újabb érvet adna a kormánytöbbség azok kezébe, akik diktatórikus törekvésekkel, az ellenzéki jogok sárba tiprásával vádolják őket - írja blogján Török Gábor politikai elemző.

MTI Itthon

Oligarchabizottság: a Fidesz "nem asszisztál" a "közjátékhoz"

A Fidesz parlamenti frakciója szerint az Országgyűlésnek és vizsgálóbizottságainak nem lehet célja a gazdaság egyes szereplői ellen indított hajtóvadászat vagy lejárató akció; "ehhez a közjátékhoz a Fidesz frakciója nem asszisztál", és a többi parlamenti pártot is arra kéri, "hagyjon fel ezzel a hangulatkeltéssel" - írta közleményében a kormánypárti képviselőcsoport.

Kósa András Itthon

Sok föld jut keveseknek: szembemegy a kormány saját programjával

Fejér és Borsod megyében is komoly koncentráció figyelhető meg az állami földhasználati szerződések alapján, a kis területű családi gazdaságok helyett néhány vállalkozó jut több száz hektárhoz, esetenként idén alapított, vagy idén profilt váltott cégekkel. Eközben a kormányzat deklarált célja a kisebb területű családi gazdaságok helyzetbe hozása.

hvg.hu Gazdaság

Az Orbán-közeli oligarchákról ír a Reuters

A Reuters hírügynökség pénteki anyaga szerint az Orbán Viktorhoz hű üzletemberek tartják ellenőrzésük alatt a közpénzek és az uniós források elosztásáért felelős intézményeket.

M. László Ferenc Itthon

Schiffer: nyíltan beszélünk arról, amiről a fideszesek csak szemlesütve

Nem érdekli a populizmus vádja, mert szerinte a Fidesz a házszabály módosításával és a sarkalatos törvényekkel minden parlamenti eszközt kivett az ellenzék kezéből, így nem maradt más lehetőség, mint a népszavazás. Biztos benne, hogy az LMP össze tudja szedni a 200 ezer aláírást, majd 4 millió embert elvisznek az urnákhoz. A párt jövőjét illetően is optimista, azt mondja, most is ellát kétmillió szavazóig, igaz, az LMP tagsága még a 800-at sem éri el egyelőre. Interjú Schiffer Andrással, a Lehet Más a Politika januárban lemondott frakcióvezetőjével.

hvg.hu Napi merítés

Simicskát és Nyergest akarja egy Facebook-csoport

Aki csak tévékből és rádiókból tájékozódik, könnyen lehet, hogy azt sem tudja, kicsoda Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, írja a Napifix blog szerzője, aki ennek nyomán létrehozta a Találkozni akarok Lajossal és Zsolttal! Facebook-csoportot.

hvg.hu Itthon

Origo: miniszteri tanácsadó lett a Közgép-elnök testvére

A szoros kormányzati kapcsolatokkal rendelkező üzletember, Nyerges Zsolt korábban állatorvosként dolgozó testvére, Nyerges Attila politikai főtanácsadó lett az új fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné mellett - írja az Origo a kinevezést ismerő forrásokra hivatkozva. A portál úgy tudja, az előző miniszternek, Fellegi Tamásnak kormányzati források szerint korábban több konfliktusa is támadt azzal a gazdasági körrel, amelynek Nyerges Zsolt is tagja.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk