hvg.hu Gazdaság

Az atlatszo.hu nekiugrott a Nyerges-birodalomnak

Cikksorozat közlésébe kezdett az atlatszo.hu a Nyerges-birodalom történetéről, illetve arról, hogyan lett egyetlen forint befektetés nélkül hónapok alatt milliárdos értékű egy titokzatos szolnoki cég .

hvg.hu Vállalkozás

Nagyon jól teljesítettek Simicska és Nyerges médiacégei

A jó ideje már csak küszködő magyar médiaipar bajai úgy fest, messze elkerülik a Fideszhez köthető médiavállalkozásokat, ezek a cégek ugyanis 2011-ben összesített árbevételüket 21 százalékkal, nyereségüket pedig 108 százalékkal tudták növelni a megelőző évhez képest.

HVG Itthon

HVG-címlapsztori: a Simicska–Nyerges-klán milliárdjai

300 milliárd forintnyi közmegrendelés a kormányváltás óta, 14 milliárd forint osztalék 2011-re – ez a Simicska–Nyerges-cégcsoport gyorsmérlege, amit címlapsztoriban vázolt fel a HVG csütörtökön utcára kerülő száma.

Iványos Judit Itthon

Egyeduralkodóvá válhat a Class FM

Bármikor elnémulhat a Bumerángnak is otthont adó Neo FM, a Médiatanács már felmondta a szerződésüket. A rádió abban reménykedik, hogy a hatóság nem bonthatja fel velük a szerződést, mivel a tulajdonosok szerint védi őket a csődtörvény. Ha megszűnik a Neo FM, akkor a Class FM a médiatörvény szerint akár egyeduralkodóvá is válhat a piacon.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: A csatorna, hol nemzet süllyed el

Biztosan voltak rajongói a Neo FM rádiónak, bár igazából nem akarom tudni, hogy Bochkor Gábor varázsa vagy az ízlésüknek megfelelő zenei szerkesztés vonzotta őket. Talán megtalálják ugyanazt a szórakozást a Classnál vagy akárhol másutt. Mindenesetre ha most nekiállnak újra elsiratni és eltemetni a Bumerángot, azzal nagy szívességet tesznek a hóhérnak. Itt ugyanis nem egy slágerrádió száll a sírba, hanem nemzet süllyed el. Ez az ügy csak göröngy a koporsóján.

hvg.hu Itthon

Elnémulhat a Bumeráng: felmondták a Neo FM szerződését

Felbontotta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Neo FM rádiócsatornára vonatkozó frekvenciaszerződést, mert a csatornát üzemeltető cég a hétfői határidőig nem kezdte meg frekvenciadíj-tartozásainak törlesztését – jelentette be a Médiatanács szóvivője szerdán. A Neo FM-et működtető cég szerint a tanácsnak nincs joga felmondania a szerződést, mert a társaság csődvédelem alatt áll, illetve ideiglenes fizetési haladékot kapott.

M. László Ferenc Itthon

Nagyon szereti a Nyerges-közeli rádiókat a Szerencsejáték Zrt.

A kormányzati kampánypénzek és állami cégek rádiós reklámköltéseinek közel fele a fideszesként elkönyvelt nagyvállalkozó, Nyerges Zsolt rádiójához, a Class FM-hez folyik be már a második éve. A legnagyobb állami reklámozó, a Szerencsejáték Zrt. rádiós reklámkiadásainak 82 százalékát, 580 millió forintot költött tavaly a Danubius egykori frekvenciáján sugárzó rádióra. Közben a vetélytárs, a Székely Gábor volt SZDSZ-es politikus tulajdonába került Neo FM nagy bajban van, ha nem rendezi a díjtartozásait a Médiatanács felé, napokon belül lekapcsolhatják. A Sláger utódja idén egyetlen fillér állami reklámpénzt nem kapott. Közben a médiahatóság teljesen átírta a 2009-ben politikai botrányok közepette készült szerződést a két rádióval, jelentősen csökkentve a fizetendő éves díjukat.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Szeretem, mert magyar

Ön külföldi cégek érdekeit képviseli! – válaszol durcásan a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy vajon miért Simicska Lajos nyer minden közbeszerzést akkor is, ha az övé a legdrágább ajánlat. Orbán Viktor Schmitt Pál útjára lépett.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Aztán jött a csősz

A rablóvár felépült, állnak a bástyák, nem kell félni az uraknak a parasztoktól. Ugyan ki merné kivizsgálni Simicska Lajost? Számvevőszék? Ügyészség? Bíróság? Hiszen ezek már a várnéphez tartoznak. Marad néhány kellemetlen hang, sajtó és ellenzék, de azok úgyse tudnak bizonyítani semmit, oda lehet vágni nekik, hogy tegyenek feljelentést, ha nem tetszik valami. A nyáj úgyis elhiszi, hogy nem lopunk, a klientúra ezzel szemben boldog, hogy de. És még mindig elég nagy a nyáj, valamint ígéretesen hízik a baráti vállalkozók rétege.

hvg.hu Napi merítés

Csapdahelyzet a Fidesznek a Simicska-bizottság

A politikai racionalitás szerint a Fidesznek nem lenne szabad engednie, hogy a Simicska-bizottság megalakuljon, ugyanakkor a kezdeményezés megtagadásával újabb érvet adna a kormánytöbbség azok kezébe, akik diktatórikus törekvésekkel, az ellenzéki jogok sárba tiprásával vádolják őket - írja blogján Török Gábor politikai elemző.

MTI Itthon

Oligarchabizottság: a Fidesz "nem asszisztál" a "közjátékhoz"

A Fidesz parlamenti frakciója szerint az Országgyűlésnek és vizsgálóbizottságainak nem lehet célja a gazdaság egyes szereplői ellen indított hajtóvadászat vagy lejárató akció; "ehhez a közjátékhoz a Fidesz frakciója nem asszisztál", és a többi parlamenti pártot is arra kéri, "hagyjon fel ezzel a hangulatkeltéssel" - írta közleményében a kormánypárti képviselőcsoport.

Kósa András Itthon

Sok föld jut keveseknek: szembemegy a kormány saját programjával

Fejér és Borsod megyében is komoly koncentráció figyelhető meg az állami földhasználati szerződések alapján, a kis területű családi gazdaságok helyett néhány vállalkozó jut több száz hektárhoz, esetenként idén alapított, vagy idén profilt váltott cégekkel. Eközben a kormányzat deklarált célja a kisebb területű családi gazdaságok helyzetbe hozása.

hvg.hu Gazdaság

Az Orbán-közeli oligarchákról ír a Reuters

A Reuters hírügynökség pénteki anyaga szerint az Orbán Viktorhoz hű üzletemberek tartják ellenőrzésük alatt a közpénzek és az uniós források elosztásáért felelős intézményeket.

M. László Ferenc Itthon

Schiffer: nyíltan beszélünk arról, amiről a fideszesek csak szemlesütve

Nem érdekli a populizmus vádja, mert szerinte a Fidesz a házszabály módosításával és a sarkalatos törvényekkel minden parlamenti eszközt kivett az ellenzék kezéből, így nem maradt más lehetőség, mint a népszavazás. Biztos benne, hogy az LMP össze tudja szedni a 200 ezer aláírást, majd 4 millió embert elvisznek az urnákhoz. A párt jövőjét illetően is optimista, azt mondja, most is ellát kétmillió szavazóig, igaz, az LMP tagsága még a 800-at sem éri el egyelőre. Interjú Schiffer Andrással, a Lehet Más a Politika januárban lemondott frakcióvezetőjével.

1 2 3 4 5 6 7 8
„Szülő 1” kísért Európában, még jó, hogy minket megvéd „Korrupt 1”

„Szülő 1” kísért Európában, még jó, hogy minket megvéd „Korrupt 1”

Lehet, hogy mellélő a Huawei ezzel a hirdetéssel?

Lehet, hogy mellélő a Huawei ezzel a hirdetéssel?

Nyolc éve kezdődött a Kadhafi-éra vége Líbiában

Nyolc éve kezdődött a Kadhafi-éra vége Líbiában

"Megerősíti a középosztályt" – megdicsérte a Fox News a kormány családpolitikáját

"Megerősíti a középosztályt" – megdicsérte a Fox News a kormány családpolitikáját

Bernie Sanders indulhat a 2020-as amerikai elnökválasztáson

Bernie Sanders indulhat a 2020-as amerikai elnökválasztáson

Komoly változásra számíthatnak az elektromos autók tulajdonosai

Komoly változásra számíthatnak az elektromos autók tulajdonosai

Kim Dzsongun nem zavartatja magát, folytatódik az atomprogram

Kim Dzsongun nem zavartatja magát, folytatódik az atomprogram

Ez fájni fog: bezárja angliai üzemét a japán autóóriás

Ez fájni fog: bezárja angliai üzemét a japán autóóriás

Hivatalos: itt a 280 lóerős új Ford Focus ST

Hivatalos: itt a 280 lóerős új Ford Focus ST

A kínai kormány a lakosság fogaiért aggódik

A kínai kormány a lakosság fogaiért aggódik

Félreértette a hitét, ezért csatlakozott az Iszlám Államhoz egy amerikai nő

Félreértette a hitét, ezért csatlakozott az Iszlám Államhoz egy amerikai nő

A címlapról ajánljuk