MTI Itthon

Orbán: "paprikajancsit, mekkmestert" keres az MSZP

A válságkezelő mekkmester szerepére keresnek a szocialisták színészt, de komoly, felelős ember ebben a komédiában nem vesz részt - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egy könyvbemutatón, ahol helyes döntésnek nevezte, hogy Surányi György elutasította a miniszterelnök-jelöltséget.

MTI Itthon

A Sme nem csodálkozik Surányi döntésén

Nincs mit csodálkozni azon, hogy Gyurcsány Ferenc utódjául kiszemelt legesélyesebb jelölt véglegesen elutasította a kétes megtiszteltetést. Ez nem más, mint a saját lehetőségek, illetve a tehetetlenség jó felmérése - írja a Sme című szlovák véleményformáló napilap jegyzetében.

Itthon

Gyurcsány marad a Fidesz pofozógépe

Gyurcsány nélkül, szakértői kormány esetén tárgyalna a Fidesz a szocialistákkal - legalábbis egykor ezt mondta. A helyzet azóta nagyot változott, a Fidesz számára egyedül csak az előrehozott választás fogadható el. Milyen stratégiát várhatunk most a fiatal demokratáktól? Elképzelhető-e, hogy túlfeszítik a húrt? Egyelőre inkább úgy látszik, semmi okuk együttműködni, aratásra készülnek.

MTI Itthon

Még nincs jelölt

Az egyeztetések harmadik napján még mindig nincs hivatalos jelölt a miniszterelnöki posztra; a sajtóhírek főszereplője Surányi György, a CIB Bank elnöke, korábbi jegybankelnök volt, aki azonban feltételezhetően nem vállalja a jelölést, miután a Fidesz nem támogatna egy általa vezetett kormányt.

MTI Itthon

Orbán: csak az előrehozott választás segít

Orbán Viktor szerint egyetlen megoldás létezik a jelenlegi helyzetben, vissza kell adni a választópolgároknak a döntés jogát, minden más forgatókönyv komoly kockázattal és gazdasági veszteséggel jár.

MTI Itthon

Egy orosz honlap szerint "a magyar választókat már rég felkészítették"

Az Aktualnije Kommentarii című orosz honlap Gyurcsány Ferenc szombati bejelentésével kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormányfő gyakorlatilag az első pillanattól fogva ki volt téve az Orbán Viktor volt miniszterelnök által vezetett, s a KDNP-vel együttműködő jobboldali ellenzék nyomásának.

hvg.hu Itthon

Trágár provokátorok, s Pataky Attila jelmezben - videó

Gyalázkodó csoport - köztük a maskarába bújt Budaházy György - heccelte a rendőröket vasárnap kora délután a Petőfi-szobornál Demszky Gábor beszéde alatt. Orbán Viktor a Dísz téren már hívő tömeg előtt mondhatta el a rendszerváltással kapcsolatos gondolatait, s Pataky Attila is színpadra léphetett furcsa szkafanderében, különös előadásával. A Rendszerváltó Fórum elnevezésű alakulat demonstrációját (vezetője a megszeppent arcú Fáber Károly) a rendőrség nem engedélyezte, sétálás lett belőle. Nézzék meg video-összeállításunkat!

hvg.hu Itthon

Gyurcsány idén sem megy a Múzeumkertbe

Bár a rendőrség nem számít zavargásokra, az ünnepre lovasrendőr-botokat vásároltak, a szélsőségesek pedig készülődnek. Sólyom László Budapesten és Erdélyben is ünnepel, Gyurcsány Ferenc viszont inkább elkerüli a Múzeumkertet. A főváros több pontján lezárásokra kell számítani.

MTI Itthon

Orbán: a minimálbér megadóztatása szóba jöhet, az ingatlanadó nem

Orbán Viktor szerint a minimálbér megadóztatása elkerülhetetlenné válik, ha most nem történik gazdaságpolitikai változás. A Fidesz elnöke a TV2-nek adott reggeli interjújában arról is beszélt, hogy nem akarják elvenni a 13. havi nyugdíjat, és az értékalapú ingatlanadót sem vezetnék be.

MTI Itthon

Sólyom, Szili és Orbán a népszerűségi lista élén

Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin házelnök és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vezeti a Szonda Ipsos februári politikusi népszerűségi listáját, míg a sort Veres János pénzügy-, Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint Kóka János SZDSZ-frakcióvezető zárja.

MTI Itthon

Bokros: "koravén, kóros-káros kétpártrendszer"

Bokros Lajos szerint Magyarországon szükség van egy olyan harmadik erőre, amelyik a piacgazdaság és a demokrácia igazi útját képviseli. Az MDF európai parlamenti listavezetője kedden az MTV reggeli műsorában azt mondta, korábban többen is megkeresték azzal, hogy legyen kormányfőjelölt.

MTI Itthon

Kockázatkerülő beszédet mondott Orbán

Minél több szavazót igyekezett megszólítani Orbán Viktor pénteki évértékelő beszédében - mondták az MTI-nek nyilatkozó politológusok. Kiszelly Zoltán politológus, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet szakértője és Juhász Attila, a Political Capital elemzője a Fidesz elnökének pénteki beszéde után nyilatkozott.

MTI Itthon

Orbán egy másik dimenzióra szavaz

A Fidesz programjába semennyire nem illeszkednek a Reformszövetség javaslatai; más dimenzióban kell megfogalmazni egy következő kormány teendőit - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, miután csütörtökön a Reformszövetséggel tárgyalt. Mint mondta, újjá kell építeni a magyar gazdaságot, nem pedig megjavítani.

MTI Itthon

Orbán és Tőkés közösen kampányol

A Fidesz és Tőkés László kölcsönösen részt vesz egymás európai parlamenti kampányában. Erről Orbán Viktor, Fidesz elnöke és Tőkés László romániai magyar EP-listavezető állapodott meg a két politikus hétfői találkozóján Budapesten.


A címlapról ajánljuk