MTI Világ

18-an haltak meg egy szibériai helikopterbalesetben

Egy teherszállító helikopter emelőszerkezetébe akadtak a rotorlapátjai a vizsgálat első adatai szerint annak a Mi-8-as utasszállító helikopternek, amely szombat hajnalban az észak-szibériai Krasznojarszki területen, Igarka városától 180 kilométerre északra lezuhant, a rajta lévő 15 utas és 3 tagú személyzet halálát okozva - erről tájékoztatta a Rosznyefty orosz kőolajipari vállalat az orosz TASZSZ hírügynökséget.

hvg.hu Világ

Orosz trollok szabadultak rá az olasz politikára is

Ha valami nem tetszik az oroszoknak Olaszországban, akkor az orosz trollok azonnal nekiesnek Sergio Mattarella olasz államfőnek: a közösségi oldalakon varázsütésre aktivizálódó felhasználók száz számra követelik az elnök lemondatását – állítják az olasz lapok. Most azért indult be a trollháború, mert az ellenzék megakadályozza, hogy egy Moszkvával szimpatizáló újságírót nevezzenek ki a RAI élére.

hvg.hu Világ

Hodorkovszkijék szivárogtatnak Putyin embereiről, és nem hagyják abba

Az utóbbi hónapokban több befolyásos orosz közéleti személyiség féltve őrzött titkait szellőztették meg az interneten, s most kiderült, hogy a kiszivárogtatások mögött Mihail Hodorkovszkij, a Jukosz olajipari vállalat egykori tulajdonosa, Vlagyimir Putyin orosz elnök politikai ellenfele áll. Hodorkovszkij újabb meglepetéseket is ígér.

hvg.hu Világ

Zuhan Putyin népszerűsége a nyugdíjreform miatt

Több orosz városban, köztük Moszkvában, tüntettek szombaton a nyugdíjkorhatár jelentős megemelését tartalmazó reformtervek ellen. A javaslat miatt zuhan Vlagyimir Putyin államfő népszerűsége is, az állami felmérések szerint is 80 százalékról 64-re esett azok aránya, akik támogatják az elnököt.

Kovács Gellért Kult

Ilyen volt a szovjet underground Putyin egyik nagy ellensége szerint

Kirill Szerebrennyikov a mai orosz színház és film egyik jelentős kortárs alkotója. Az elnök utálja, és az érzés kölcsönös. A rendező Nyár című, a magyar mozikban ezen a héten debütáló igen különleges és nagyon hangulatos zenés filmjének vágását már házi őrizetben fejezte be. Kritika.

hvg.hu Világ

Trump volt ügyvédje ismét jól alávágott az elnöknek

Donald Trump előre tudott arról a találkozóról, amelyen az elnökválasztási kampányban részt vevő üzletember tanácsadói azon orosz delegációval tárgyaltak, melynek tagjai felajánlották, segítenek Trumpnak az elnökségért folytatott harcban – állítja Michael Cohen, Trump egykori személyi ügyvédje.

hvg.hu Világ

Washingtonban beindult a fúrás – nem megy az idén az USA-ba Putyin

Elhalasztották Vlagyimir Putyin őszre tervezett washingtoni látogatását, John Bolton, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója közölte, az újabb Trump–Putyin-csúcsot csak akkor tartják meg, amikor véget ért a 2016-os amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozást vizsgáló Mueller-nyomozás.

MTI Tech

Tényleg ellophatták az oroszoktól a rakétatitkokat, hazaárulás ügyében folyik a nyomozás

Hazaárulás címén indult eljárás Viktor Kudrjavcev, a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat vezető kutatóintézetének munkatársa ellen, aki a vád szerint hiperszonikus repülőszerkezetek kifejlesztésénél alkalmazott technológiákról szolgáltatott ki titkos információkat egy NATO-országnak – közölte hétfőn a Kommerszant című gazdasági napilap.

Németh András Világ

Orosz fegyvereket vesznek az egymással szemben álló azeriek és örmények

Oroszország 200 millió dollár értékű fegyvert szállított Örményországnak egy olyan hitelegyezmény keretében, amelynek célja, hogy felfejlesszék az egykori szovjet tagköztársaság haderejét. A korábbi években Moszkva az Örményországgal szemben álló Azerbajdzsánnak is milliárdos tételben adott el katonai felszereléseket.

1 2 3 4 5 6 7
305

A címlapról ajánljuk