MTI Itthon

Baki: megcsúsztak a választói névjegyzékek lezárásával

Pécsen több mint 400 átjelentkezési kérelmet nem vezettek át péntek délután, emiatt az egész országban "vissza kellett tartani" a névjegyzékek zárását - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Kósa András Itthon

"Borotvaélen fogunk táncolni" – Pálffy Ilona a választások utáni helyzetről

Terjednek pletykák, rémhírek arról, hogy melyik párt hogyan próbálja meg elcsalni a választásokat április 6-án, a Nemzeti Választási Iroda munkatársainak folyamatos állásfoglalásokkal kell ezeket cáfolniuk – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Pálffy Ilona. Az NVI elnöke arra számít, rengeteg kifogás érkezik majd vasárnap a szavazókörökben történtekkel kapcsolatban, a pártok egymást is feljelentik majd, és lesznek, akik "tesztelni próbálják a rendszert", emiatt "borotvaélen fogunk táncolni", hogy az új parlament alakuló ülését időben meg lehessen tartani.

MTI Itthon

Eddig 195 ezren szavaznak levélben

231 ezer magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgár regisztrált a névjegyzékbe - közölte a választási iroda elnöke.

MTI Itthon

Választási iroda: oda nem figyelés okozta a hibát az ajánlóíveken

Több párt is azt jelezte, rossz sorrendben szerepelnek az ajánlóíveken vagy lemaradtak róla. A Nemzeti Választási Iroda vezetője azt mondta: a jelölő szervezetek sorrendjével kapcsolatos hétfői hibát valamennyi érintett választókerületben még aznap délelőtt kijavították, és új ajánlóíveket adtak ki.

MTI/Népszabadság Itthon

Pálffy a választásokról: "bízni kell bennük, hiszen miért akarnának csalni?"

A Nemzeti Választási Iroda vezetője, Pálffy Ilona a Népszabadságnak azt mondta: a levélszavazásnak van bizonyos kockázata, és kétségtelen, hogy ebben az esetben nagyobb felelősségük van az egyes embereknek, de azt gondolja, "bízni kell bennük, hiszen miért akarnának csalni? Tekintsük felnőttnek a választópolgárokat!"

hvg.hu Itthon

Választási iroda: átírhatják, kicserélhetik a levélben feladott voksokat

Augusztus 1-jétől, csütörtöktől indul az állampolgárságot szerzett külhoni magyarok választási regisztrációja levélben, aztán novembertől online – mondta az MR1-Kossuth Rádióban Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Arról is beszélt, hogy a levélben szavazás során azt nem lehet megakadályozni, hogy menet közben a borítékot valahol ne bontsák fel, és átírják, kicseréljék benne a szavazatot.

nyüzs Nyüzsi

A Fidesz elismerte: Gyurcsány és Bajnai ördögi tervéből született Orbán kétharmada!

A Nemzeti Választási Iroda vezetője gyakorlatilag bejelentette, hogy munkatársaival szervezett csalásra készül 2014-ben. Aztán azt jelentette be, hogy mégsem, vagy nem annyira. A Fidesz pedig természetesen Portik Tamás, Szilvásy György, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon ördögi négyesét húzta elő. Ezek a férfiak a Fidesz szerint már 2010-ben is manipulálták a választást.

MTI Itthon

Együtt-PM: ne trükközzön a kormány a külhoni magyarok szavazataival

Az Együtt-PM szerint választási csalást lehetővé tevő technikai megoldásokra utalt egy tévéinterjúban Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke. A választási szövetség felszólítja a kormányt, hogy ne trükközzön a választásokon, és ne használja fel politikai játszmájához a külhoni magyarságot. Pálffy Ilona szerint olyan nem lehet, hogy valaki igazolás nélkül, mások nevében adhasson le szavazatot a választáson.

MTI Itthon

Pálffy Ilona lesz a Nemzeti Választási Iroda elnöke

Pálffy Ilonát, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium volt jogi és koordinációért felelős helyettes államtitkárát nevezi ki a Nemzeti Választási Iroda elnökévé pénteki hatállyal Áder János köztársasági elnök a miniszterelnök javaslatára. Ez a Köztársasági Elnöki Hivatal Sajtóigazgatóságának az eseményre szóló meghívójából derült ki.

1 2 3

A címlapról ajánljuk