hvg.hu Világ

Videó: Paul McCartney Obama nevét ordítja

A Beatles élő legendája zenekara tagjaival együtt biztat minden amerikait arra, hogy Barack Obamára szavazzon. A videót november 5-én, az amerikai elnökválasztási kampány utolsó pillanatában tették közzé.

Autó

Közel 2 millió fontért kelt el egy 1959-es Ferrari

1,96 millió fontért, azaz körülbelül 692 millió forintért cserélt gazdát egy 1959-es évjáratú Ferrari 250 GT LWB Berlinetta ‘Tour de France’ az RM Auctions nevű cég londoni aukcióján, ahol elkelt Paul McCartney 1964-es évjáratú Aston Martin DB5-öse is.

Autó

Gazdát keres Paul McCartney 1964-es Aston Martinja - fotók

Hangolhatnak az autógyűjtők, különösen azok, akik Beatles-fanatikusok is: október 31-én, Londonban, az RM Auctions-nél kalapács alá kerül egy különleges, 1964-es évjáratú Aston Martin DB5-ös, amelynek első gazdája Paul McCartney volt.

hvg.hu Világ

Paul McCartney levelet küldött a Pussy Riotnak

A Facebookon tette közzé az egyik botrányos akciójáért bebörtönzött Pussy Riot orosz női punkegyüttesnek küldött támogató üzenetét Paul McCartney, a Beatles egykori tagja.

Sport

"Minden idők legjobb bulija lesz"

"Ez lesz a legnagyobb záróceremónia, amelyet valaha is láttak" - nyilatkozta a Stephen Daldry rendező-producer, az olimpiai ünnepségek főszervezője a The Daily Telegraph lapnak.

MTI Shake

Leszólta McCartney olimpiai szereplését egy neves brit publicista

Lehet, hogy eljött az ideje Sir Paul McCartney visszavonulásának - vélte keddi írásában egy neves brit publicista, aki a Beatles 70 éves egykori basszusgitárosának az uralkodó gyémántjubileumi ünnepségén és a londoni olimpia megnyitóján mutatott teljesítménye alapján jutott erre a következtetésre.

László Róbert Élet+Stílus

A Beatles-forradalom újításai

Állandó kísérletezéssel alig hét év alatt jutott el az egyszerű Love Me Do-tól a legendás Abbey Road című albumig a Beatles, amely fél évszázada kezdte a stúdiókarrierjét. Az együttes hatása messze túlmutat a könnyűzenén.

hvg.hu Kult

A vécén született az egyik legnagyobb világsláger

Ki ne ismerné a Beatles egyik leghíresebb slágerét, a "Yesterday" című örökbecsű darabot? Azt azonban idáig homály fedte, milyen körülmények között született a dal. A szerző, Paul McCartney idáig azt mondta, megálmodta a melódiát, most azonban elárulta a teljes igazságot.

MTI Shake

Paul McCartney a leggazdagabb brit zenész

A brit gazdaság a globális pénzügyi válság megrázkódtatásai után még mindig meglehetősen reszketeg lábakon áll, sőt minden jel szerint ismét recesszióba süllyedt, ám ebből vajmi keveset éreznek a brit zeneipar szupergazdagjai.

MTI Shake

Már elszívta a magáét, nem tép többet Paul McCartney

Röviddel hetvenedik születésnapja előtt Sir Paul McCartney bejelentette: nyolcéves kislánya érdekében lemond a marihuánás cigarettáról. "Én már elszívtam a magamét. Ha gyereket nevel az ember, a felelősség érzése szerencsés esetben felerősödik" - nyilatkozta a zenész a Rolling Stone magazinnak adott interjújában.

hvg.hu Kult

Új popalbumok 2012 első felében

A tavasz érkezésének legbiztosabb jele, ha elfogyott a szaloncukorkészlet, az összes épen maradt karácsonyfadísz dobozba került, és mindenki ráunt valamennyi Let It Snow-val kezdődő dalra. Íme, néhány megjelenésre váró album a nyár elején kezdődő és szeptemberig tartó nagy fesztiválszezont is reprezentáló előadóktól.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk