hvg.hu Gazdaság

Róna: "a Valutaalap azzal találkozik és beszélget, akivel akar"

Missura Gábor súlyosan téved, amikor azt állítja, hogy az MNB-felügyelőbizottság három tagjának nem volt jogszabályi lehetősége tárgyalni az IMF küldöttségével, az MNB-felügyelőbizottság titkárának nyilatkozata teljes félrevezetés, abban alaptalan állítások halmaza van – jelentette ki a Magyar Rádió 180 perc című műsorában Róna Péter közgazdász, az MNB felügyelőbizottságának LMP delegálta tagja.

MTI Gazdaság

Járai levelet írt az IMF-nek

Nem képviselhetik a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának álláspontját az fb ellenzéki párti tagjai - írta Járai Zsigmond, az fb elnöke a testület nevében Iryna Ivaschenkónak, az IMF magyarországi képviseletvezetőjének szerdán azt követően, hogy a sajtóból arról értesült, az LMP-t és az MSZP-t képviselő tagok tárgyalást kezdeményetek a Nemzetközi Valutaalap Magyarországon tárgyaló delegációjával.

hvg.hu Gazdaság

Róna Péter: nem sokáig lesz nálunk az IMF-delegáció

Az Orbán-kormány megint bolondot csinál az EU-ból, mivel minden, a jegybankot érintő törvényt egyeztetni kellene az Európai Központi Bankkal, és a Magyar Nemzeti Bankra kivetni tervezett tranzakciós illeték ebbe a kategóriába esik - nyilatkozott Róna Péter a Financial Times beyondbrics blogjának. A University of Oxfordon tanító magyar közgazdász szerint ha az MNB-t nem veszik ki a tranzakciós illeték megfizetésének hatálya alól, akkor a jövő héten hazánkba érkező IMF-delegáció nem sokáig fog maradni.

Kósa András Világ

Róna Péter: már nincs tétje a görög választásoknak

A hvg.hu által megkérdezett szakértők nem várnak gyors politikai, gazdasági kataklizmát a görög választásoktól, igaz, más-más szempontok alapján. Róna Péter szerint már elment a hajó, és csak az a kérdés, hány sebességes Európában élünk majd, Balázs Péter úgy véli, a június végi uniós csúcson lehetnek konkrét következményei a görög helyzetnek. Úgy tudjuk, sem az unió bizottsága, sem a magyar kormány nem készült vészforgatókönyvekkel.

MTI Itthon

Róna Péter: már nem Brüsszel irányítja az Európai Uniót

Róna Péter szerint a magyar gazdaság versenyképességének akadálya a korrupció, a társadalmi mobilitás hiánya, valamint az évek óta folytatott, magas kamatokat és devizaadósságot eredményező monetáris politika. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságának tagja az MSZP agrár- és közgazdasági tagozatainak vendégeként pénteken Budapesten azt mondta: a jelenleginél jobb kapcsolatra van szükség Németországgal, a Fideszt pedig "a lúzerek pártjának" nevezte.

hvg.hu Itthon

Róna: a Nyugatnak elege lesz belőlünk

Hiába hangoztatja a kormányzat, hogy január első felében megkezdik a tárgyalásokat az IMF-fel, ez ki van zárva – mondta a hvg.hu-nak Róna Péter. A közgazdász úgy véli, ma már valószínűbb forgatókönyv, hogy a brüsszeli és washingtoni jelzéseket rendre figyelmen kívül hagyó Magyarországot az IMF és az EU cserbenhagyja, a piac pedig „szétszedi”.

hvg.hu Itthon

Lesz-e Andor Lászlóból Orbán-utód?

Csak rögtönzésképp merülhetett fel a neve következő miniszterelnökként Róna Péter egyik nyilatkozatában - mondta Andor László a Stop.hu-nak adott interjújában. Az Európai Bizottság magyar tagja elmondta, meg fogják vizsgálni a Munka törvénykönyvét Brüsszelben, a munkanélküli-segélyek csökkentését pedig továbbra is ellenzi.

Dezső András Itthon

Róna: ha Orbán nem enged, mindenképpen megbukik

Hiába élné meg Orbán Viktor politikai bukásként, ha az "IMF diktálna", valójában az vezetne a bukásához, ha nem engedne Brüsszelnek és az IMF-nek, majd hitel híján a jegybank devizatartalékaival akarná az ország likviditását biztosítani – mondta a hvg.hu-nak Róna Péter közgazdász, aki több mint egy hónapja azt jósolta, az Európai Unió vezetése lecserélné a magyar kormányfőt.

hirado.hu Gazdaság

Róna Péter: sosem lesz eurónk

Hazánknak sosem lesz eurója, és az erre való törekvés is csak káros hatásokkal jár - mondta Róna Péter közgazdász a Duna Tv-ben.

hvg.hu Gazdaság

Róna Péter: rossz helyen keresi a megoldást Orbán

Vagyonátcsoportosítást próbál meg végrehajtani a kormány a megszorításokkal, de Róna Péter szerint ez Orbán Viktornak nem fog sikerülni. A közgazdász a Klubrádióban elmondta, a Fidesz-kormány adótörvényeiből az látszik, hogy a kormány egy erős felső és felső-középosztályt akar megteremteni.

MTI Gazdaság

Róna Péter: "a falnak viszik az országot"

Róna Péter szerint a devizaadósok végtörlesztési lehetőségéből nagyon nagy baj lesz, Magyarország kockázati felára nagy mértékben emelkedni fog, megdrágul az adósság finanszírozása.

Klubrádió Gazdaság

Róna Péter: Sólyom László nézzen a bankok körmére

Sólyom László és a Védegylet vezetésével alakuljon egy olyan testület, mely megvizsgálja, hogyan számították ki a bankok a devizahitelek kamatait és egyéb költségeit - ezt javasolja Róna Péter közgazdász. A szakember a Klubrádióban azt mondta: mindegyik kormány, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Magyar Nemzeti Bank is felelős a kialakult katasztrofális helyzetért.

ATV Gazdaság

Róna Péter szerint kártérítés is járhat a devizahiteleseknek

Bánáti János, az ügyvédi kamara elnöke szerint egyelőre csak egyedi esetekben indított perekben remélhetnek kártérítést az emberek. Róna Péter közgazdász viszont azt álltja: a svájci frank alapú hitelek hibás terméknek minősülnek, ezért akár kártérítés is járhat a devizahiteleseknek.

MTI/Népszabadság Itthon

Miniszterelnököt csinálnának Róna Péterből

Az LMP országgyűlési képviselői közül többen is csatlakoztak a Facebook közösségi oldalon a "Róna Péter - a következő miniszterelnök" elnevezésű csoporthoz - ismerteti a hétfői Népszabadság. A közgazdász közölte: nem kíván miniszterelnök lenni.

Klubrádió Gazdaság

"A bankok jelentősen túlszámláztak az ügyfeleknek"

Két lépcsőben váltaná át a frankban eladósodottak hitelét forintra Róna Péter közgazdász. A szakember a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában arról is beszélt, hogy első körben a bankoknál kell rendet tenni.

MTI Gazdaság

Róna Péter szerint elhibázott a 2011-es költségvetés

Róna Péter a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének (GTTSZ) csütörtöki konferenciáján úgy fogalmazott: a jövő évi költségvetés nem szolgálja sem a növekedést, sem a foglalkoztatás bővülését. Úgy véli, az elvonás nő, a belső egyensúly romlik, a különadót pedig önkényes, rossz megoldás.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk