MTI Itthon

Róna Péter: az IMF-fel tovább kell tárgyalni

Érthetetlen Orbán Viktor álláspontja, amely szerint meg kívánja szakítani a kapcsolatot az IMF-fel, hiszen 2014-ig, a hitel visszafizetéséig erre nincs mód - jelentette ki Róna Péter közgazdász a Szociális Kerekasztal hétfői rendezvényén.

MTI Gazdaság

Magyar Nemzet: adózatlanul viszik ki a pénzt a multik

Akár százmilliárdokat is kivihetnek adózatlanul Magyarországról az itt működő multinacionális vállalatok − írta hétfői számában a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint a kormány büntetőadókkal vethetne gátat a gyakorlatnak.

Fürjes Judit Vélemény

Róna Péter: Mire bevezetnénk az eurót, már nem lesz

Mire adoptálnánk az eurót, már a többieknél sem lesz – vélekedik Róna Péter közgazdász (68), aki élesen bírálja a Nemzeti Bank monetáris politikáját, ellenzi az adócsökkentést, és nincs hasra esve a multiktól. Róna Péter 1986-tól 1990-ig a Schroder bankház elnök-vezérigazgatója, 1990 és 2004 között a magyarországi befektetésekkel foglalkozó Első Magyar Alapítvány elnök-vezérigazgatója volt.

hvg.hu Itthon

Újságcikkből vett át részleteket Orbán Viktor az évértékelőbe

Orbán Viktor nagy gonddal készült évértékelő beszéde számos, szinte szó szerint egy Róna Péter-publicisztikából átvett mondatot tartalmazott. A Fidesz sajtófőnöke szerint a politikus nagyon sok dolgot olvasott a beszéd megírása előtt, sőt egy olyan utalást is tett: "ahogy valaki találóan megírta".

hvg.hu Gazdaság

Róna: a közgazdaságtannak új alapokra kell helyeznie tevékenységét

A közgazdaságtannak teljesen új alapokra kell helyeznie tevékenységét, mert a gazdasági fenntarthatóság olyan tényezőktől is függ, amelyeket a közgazdaságtan nem mér, és abba beépíteni is lehetetlen - mondta Róna Péter közgazdász A GDP-n túl: a gazdasági teljesítmény és a társadalmi jólét mérése című konferencián.

Vélemény

Róna Péter: A devizahitelek összeroppanthatják a gazdaságot

A megszorításokra épülő magyar gazdaságpolitika téves elemzés gyümölcse - fejtette ki Róna Péter közgazdász, aki szerint róka fogta csuka módjára a hatalmas devizahitel-állomány miatt kell erősen tartani a forintot, ami viszont hamvában fojtja meg a gazdaság élénkítésére tett erőfeszítéseket. A devizahitel-állományt kell forintra konvertálni - javasolja Róna Péter, aki korábban a Schröder Bankház vezérigazgatója volt, 2001 óta az ELTE Nemzetközi Jogi tanszékén oktat, cikkeket és tanulmányokat publikál.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk