Csatlós Hanna hvg360

On the Spot: "Családként több időt töltünk együtt, amikor úton vagyunk"

Miután tavaly a köztévé nem hosszabbította meg a szerződésüket, az idén tíz éves On The Spot lassított a tempón, és átálltak a nagyobb ívű dokumentumfilmek készítésére. Elvállalták egy etióp törzs lányának a taníttatását, forgatják egy Auschwitzban született nő történetét, és már hét éve dolgoznak Geréb Ágnes sztoriján is. Mindeközben pedig a világot járva gyereket nevelnek. Cseke Eszterrel és S. Takács Andrással beszélgettünk.

Csatlós Hanna Kult

Lehetőséggé alakítani a tragédiát – tíz nap vendégségben egy holokauszttúlélőnél

Edith Eva Eger szembenézett a saját félelmeivel, és ezáltal másokon is segíteni tudott. A magyar származású pszichológus megjárta Auschwitzot, mégis kivételes az az életöröm, amely a kilencvenes éveit taposó nőből árad. Cseke Eszter és S. Takács András tíz napot tölthetett Edith Eva Eger otthonában, hogy megmutassa nekünk: így érdemes élni. Villáminterjú a rendezőkkel.

hvg.hu Kult

Újabb nemzetközi sikert aratott az On the spot

A Forbes magazin Európa legígéretesebb harminc alatti, médiában tevékenykedő embere közé választotta S. Takács Andrást, az On the spot társrendezőjét, szerkesztőjét.

Ivanyos Judit Kult

Mit csinálnak ma a kegyetlen diktátorok gyermekei?

"Kevesen gondoljuk végig, hogy adott körülmények között, korlátlan hatalommal a kezünkben mi mindenre lennénk képesek mi is" - veti fel az alap szociálpszichológiai dilemmát Bettina Göring az On the Spot következő, "Diktátorok gyermekei" sorzatának egyik epizódjában. Milyen lehet egy diktátor mellett felnőni? Elismerik-e apjuk bűneit gyermekeik? Ki tudnak-e lépni szüleik árnyékából? A dokumentumsorozat hat 20. századi diktátor egy-egy leszármazottját mutatja be. Az alkotókat, Cseke Esztert és S. Takács Andrást Mexikóban értük utol Skype-on.

hvg.hu Világ

A falu, amely elutasítja a civilizációt – videó

A timori Dawan törzs tagjai alig egy évszázada még fejvadászok voltak, többségük ma már a városban lakik. De van egy apró falu, amely elutasítja a modern civilizációt – erről lesz szó az On the Spot: Törzsek sorozat befejező részében ma este az m1-en.

hvg.hu Világ

Exkluzív videó: az űrügynökségnek is dolgoznak idegenlégiósok

A francia idegenlégiónak a katonák kiképzése és felkészítése mellett feladata az Európai Űrügynökség (ESA) fellövéseinek biztosítása is – derül ki a Spektrumon sugárzott On the Spot című dokumentumfilm-sorozat legújabb epizódjának egyik exkluzív felvételéből.

hvg.hu Világ

Exkluzív videó Fukusimáról: „az igazság sosem fog kiderülni”

A fukusimai atomerőművet működtető japán Tepco cég egyik volt dolgozója szerint az atomkatasztrófával kapcsolatban hazudtak az embereknek és sosem fog kiderülni az igazság arról, mi is történt pontosan a márciusi földrengést és cunamit követően - hangzik el a Spektrum tévécsatorna On the Spot című sorozatának legújabb, szerda este képernyőre kerülő epizódjában.

hvg.hu Világ

Videó: kriptákba költöztek, mert esélyük sincs lakásra

Kairó legnagyobb temetője nemcsak gyönyörű muzulmán kriptáknak és síroknak ad otthont, hanem több tízezer családnak is. Cseke Eszter és S. Takács András, a Spektrum TV On The Spot című dokumentumfilm-sorozatának riporterei szerda esti egyiptomi filmjükben a főváros egyik legkilátástalanabb helyét is bemutatja.

hvg.hu Világ

Videó: akik szeretnék, ha Izrael lerohanná az országukat

Miközben két iráni ellenzéki vezetőt, Mir Hoszein Muszavit és Mehdi Karrubit állítólag azért zártak börtönbe, mert újra tüntetni hívták az irániakat a tunéziai és egyiptomi felkeléseket látván, az On The Spot című dokumentumsorozat szerda esti, Iránról szóló adásában meglepő ellenzéki vélemény hangzik el.

hvg.hu Világ

Exkluzív videó: nőhizlalás Afrikában

"Mauritániában csak a nagyon kövér nők számítanak szépnek. A lányokat fiatal korukban hizlalókúrákra küldik, ahol húsz liter tevetejjel, szárított hússal és rizslevessel hizlalják őket száz kiló fölé" - számol be az afrikai országban tett utazásáról a Spektrum TV két riportere, Cseke Eszter és S. Takács András. Exkluzív videó.

hvg.hu Világ

Magyarok titkos interjúja, ami bejárta a világot – videó

Burmában 20 év után először tartanak választásokat november 7-én, részben erről is szól a Spektrum tévécsatorna On The Spot című műsorának következő epizódja. A csatorna két riportere, Cseke Eszter és S. Takács András magukat turistáknak kiadva jutott be és forgatott a világ egyik legkeményebb katonai diktatúrájában, ahol az egyik legfontosabb ellenzéki vezetővel, U Win Tinnel készített titkos interjút.

hvg.hu Világ

Exkluzív videó: ahol istennőként tisztelnek egy ötéves kislányt

„Néhány éves korában választják ki, 32 isteni tulajdonsággal kell rendelkeznie, hogy aztán hat-hét-nyolc éven át egy neki fenntartott házban éljen, és úgy tiszteljék az emberek, mint istent” - számoltak be Kumariról, a női energia isteni megtestesüléseként tisztelt szűzről a Spektrum csatornán látható On The Spot című dokusorozat készítői.

hvg.hu Világ

Fehér gettó Dél-Afrikában – exkluzív videóbeszámoló

Tizenhat évvel az apartheid után lehetséges az, ami a huszadik században eddig elképzelhetetlen volt a fekete kontinensen: lecsúszott fehérek, nyomornegyedekben – számol be a focivébé helyszínéről jelentkező dokumentumfilmes páros, Cseke Eszter és S. Takács András. Exkluzív ízelítő az On The Spot című műsornak a Spektrum csatornán csütörtök este képernyőre kerülő következő epizódjából.

A járvány közepén jelentkezett új showműsorral Louis C. K.

A járvány közepén jelentkezett új showműsorral Louis C. K.

Túlóráztatás és akár 500 ezres bírság: új rendeleteket adtak ki a járvány miatt

Túlóráztatás és akár 500 ezres bírság: új rendeleteket adtak ki a járvány miatt

Nem mindegy, hogy hogyan ülünk a wc-n!

Nem mindegy, hogy hogyan ülünk a wc-n!

Elmondta Tom Brady, miért hagyta ott a Patriots-t

Elmondta Tom Brady, miért hagyta ott a Patriots-t

A munkáját elvesztő 200 ezer francia jelentkezett idénymunkásnak

A munkáját elvesztő 200 ezer francia jelentkezett idénymunkásnak

A magányt és a félelmeket énekli meg a Lázár tesók új dala - premier!

A magányt és a félelmeket énekli meg a Lázár tesók új dala - premier!

Nem jut el külföldre, sőt a lakáson kívülre se nagyon? Most jönnek jól az élő webkamerák

Nem jut el külföldre, sőt a lakáson kívülre se nagyon? Most jönnek jól az élő webkamerák

Nem tudja felszívni a mezőgazdaság a munkanélküliek tömegeit

Nem tudja felszívni a mezőgazdaság a munkanélküliek tömegeit

A címlapról ajánljuk