hvg.hu Gazdaság

Rágalom vagy valóság? Ráültek a csúszópénzes bőröndre, hogy be lehessen csukni

Kadhafi fia állítja: Líbia finanszírozta Sarközy 2007-es elnökválasztási kampányát. A volt líbiai diktátor második fia, Szaif Al-Iszlam Kadhafi brit ügyvédei útján egy nyolcoldalas, kézzel írott levelet juttatott el a francia hatóságoknak, amelyek már hosszú évek óta nyomoznak a magyar származású exelnök homályos, Líbiával kapcsolatos pénzügyeiben.

hvg.hu Gazdaság

Pácban a francia diplomácia fürdőgatyás James Bondja

Hogy került 385 ezer euró készpénz Boris Boillon exnagykövet, Sarkozy exelnök egykori tanácsadója sporttáskájába? Először a francia vámosok faggatták erről, most pedig a bíróság tesz fel kínos kérdéseket ezzel kapcsolatban, amikor adócsalással, pénzmosással és nagy összegű készpénz külföldre juttatásával vádolják a francia diplomácia egykori sztárját.

hvg.hu Gazdaság

Régi francia botrány sodorhatja el az IMF vezérét

Botrányos körülmények között érkezett és ugyanígy távozhat is posztjáról Christine Lagarde. Elődje, a Nemzetközi Valutaalap szintén francia vezérigazgatója erőszakoskodott egy afroamerikai szobalánnyal New York egyik luxusszállodájában. Emiatt kellett távoznia Dominique Strauss-Kahnnak.

hvg.hu Gazdaság

Európának Trumppal Trump modorában kell tárgyalnia

Ez a véleménye Nicolas Sarkozynek, aki újra Franciaország elnöke szeretne lenni. Ha Donald Trump felmondja a párizsi klímaegyezményt, hogy ezzel támogassa az amerikai szénbányászatot, akkor Európának szénadót kell bevezetnie.

hvg.hu Gazdaság

Becsületrendes adócsaló a vádlottak padján

Negyedmilliárd eurós bírság 556 millió eurós adócsalásért. Ennyit kért az ügyész Franciaországban a dúsgazdag műkereskedő ügyében. Ezen kívül négy évet börtönben kellene töltenie Guy Wildensteinnek, aki jelenleg egy 125 millió dolláros luxuslakásban él New Yorkban.

MTI/DPA Világ

A franciák új elnököt akarnak

A franciák többsége sem Francois Hollande jelenlegi, sem Nicolas Sarkozy volt államfőt nem akarja elnökjelöltként látni a 2017-es választáson egy felmérés szerint.

MTI Világ

Sarkozy súgott a sajtónak Hollande szeretőjéről?

Egyre nagyobb a politikai nyomás Francois Hollande francia államfőn, hogy mielőbb tisztázza magánéletét. Egy bulvárlap nemrég azt írta, hogy viszonya van egy színésznővel, és emiatt kórházba került élettársa.

MTI Világ

Felmérés: Hollande nyeri a francia elnokvalasztast

Az első fordulóban győztes Francois Hollande továbbra is a francia elnökválasztás esélyese: a szocialista jelöltnek 54 százalékos győzelmet jelez előre egy kedden nyilvánosságra hozott felmérés. A jelenlegi államfő, a konzervatív Nicolas Sarkozy a szavazatok 46 százalékára számíthat.

1 2 3

A címlapról ajánljuk