MTI Világ

Földet ért a kazah sztyeppén három űrhajós

Biztonságosan földet ért kedden az az orosz Szojuz űrkapszula, amellyel a Nemzetközi Űrállomás egyik háromfős, orosz-amerikai legénysége tért vissza a Föld körüli pályán eltöltött közel hat hónapi szolgálat után.

MTI Világ

Fotók: elindult az űrbe a Szojuz

Közép-európai idő szerint szerdán elindult a Nemzetközi Űrállomásra a Szojuz TMA-10-es jelzésű orosz űrhajó, a fedélzetén két orosz és egy amerikai űrhajóssal.

MTI Világ

Elindult a Szojuz

Elindult a Szojuz TMA-06M orosz űrhajó kedden a bajkonuri űrközpontból, fedélzetén két orosz és egy amerikai űrhajóssal - jelentette az orosz űrkutatási ügynökség, a Roszkoszmosz.

MTI Világ

Visszaérkezett a Földre a Szojuz

Sikeresen visszatért a Földre hétfő hajnalban, helyi idő szerint 6 óra 53-perckor a Szojuz űrhajó leszállóegysége két orosz és egy amerikai asztronautával a fedélzetén.

MTI Világ

Rendben célba ért a Szojuz űrhajó

Rendben kikötött a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) csütörtökön a két napja a bajkonuri Kazahsztánból felbocsátott Szojuz TMA-04M orosz űrhajó - jelentette a Moszkva melletti Koroljovban lévő repülésirányítási központ.

MTI Új technológiák

Fotó: szántóföldön landolt a Szojuz leszállóegysége

A Szojuz TMA-22-es orosz űrhajó leszállóegysége ejtőernyővel fékezve földet ér Anton Skaplerov, Anatolij Ivanyisin orosz és Daniel Burbank amerikai űrhajóssal a fedélzetén a kazahsztáni Arkalik város közelében. A Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásról visszatért három űrhajós több mint öt hónapot töltött a világűrben.

MTI Világ

Később indítják a Szojuzt a Nemzetközi Űrállomásra

Legalább egy hónappal elhalasztják az orosz Szojuz űrhajó márciusra tervezett indulását a Nemzetközi Űrállomásra, mert levegőszivárgást észleltek az űrhajó visszatérő egységén - jelentette be kedden a Roszkoszmosz orosz űrhajózási ügynökség. A Szojuznak új legénységet kell szállítania az űrállomásra.

MTI Világ

Elhalasztják két orosz űrhajó indítását

Az orosz szövetségi űrhivatal, a Roszkoszmosz elhalaszt egy március végére és egy május végére beütemezett űrhajóindítást a Nemzetközi Űrállomásra, mert az egyik Szojuz típusú űrhajón a műszaki vizsgálatok során rendellenességeket találtak - jelentette az Interfax orosz hírügynökség egy űripari illetékesre hivatkozva.

MTI Tech

Sikeresen útnak indították a második Szojuzt

Sikeresen útjára indították a Francia Guyanában lévő Kourou űrközpontjából a második Szojuz orosz gyártmányú hordozórakétát közép-európai idő szerint szombaton hajnalban.

MTI Tech

Visszajött a Földre a Szojuz

Az előre kijelölt célkörzetben, a kazahsztáni Arkaliktól északra rendben Földet ért kedd reggel a Szojuz TMA-02M orosz űrhajó leszállóegysége.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk