#Tétényi Éva

hvg.hu Itthon

A Fidesz hátradőlve figyeli a baloldal vidéki marakodását

Nemcsak Budapesten veszekednek a baloldali pártok: több olyan megyeszékhelyen sem tudtak közös nevezőre jutni, ahol a Fidesz szénája rosszul áll. Van, ahol a kiugrott MSZP akadályozhatja meg a polgármesterváltást, viszont Szekszárdon kicsin múlt, hogy a Fidesz kihívója mögött olyan egység jöjjön létre, mely az MSZP-től a Jobbikig húzódik.

MTI Itthon

Elkerülte Esztergom az újabb adósságrendezést

Esztergom képviselő-testülete csütörtöki ülésen megszavazta, hogy kifizeti azt a hiányzó 72 millió forintot, amelynek elmaradása miatt a mélygarázs építtetője fenntartotta az önkormányzat ellen indított adósságrendezési kérelmét. Így viszont visszavonja azt.

MTI Gazdaság

Tétényi Éva drasztikus döntést hozott

Esztergom polgármestere visszavonta a költségvetési rendeletet, melynek következtében befagyasztják a városnak járó állami normatívát – tudatta a Fidesz-frakció pénteken.

MTI Itthon

A Fidesz saját előterjesztése elől is elmenekült Esztergomban

Az esztergomi Fidesz előterjesztést nyújtott be korábban, hogy a város 27 óriásplakát-helyét átpasszolják a Meggyes Tamás expolgármester felesége cégének. Akkor a város független polgármestere megvétózta a döntést, amelyről ma újra tárgyaltak, de a fideszesek elhagyták a zárt ülést.

MTI/Népszabadság Itthon

Tétényi Éva most nagyon lelkes

Tétényi Éva polgármester szerint Esztergom virágzó korszak küszöbéhez érkezett, hozzáfoghatnak az adósságrendezési eljárás és a csődhelyzet miatt elmaradt fejlesztésekhez – írta a Népszabadság.

MTI Itthon

Esztergom 40 milliót kap a kormánytól a Magvető-szoborért

Esztergom önkormányzata 40 millió forintért hozzájárult, hogy az állam a városban található, Magvető néven ismert szoborrészletet átadja az Országház elé szánt, Tisza Istvánnak emléket állító szoborkompozíció felállításához - erről döntött a képviselő-testület csütörtök esti ülésén.

MTI Itthon

Most a buszközlekedés a téma Esztergomban

Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere a helyi képviselő-testület csütörtök esti ülésén arra kérte a testület tagjainak többségét adó Fidesz-KDNP-frakciót, hogy a nyolc nap múlva esedékes összejövetelen ismét tárgyalják meg a frakció javaslatát a helyi buszközlekedés újraindításáról.

MTI Itthon

Tétényi hiába várta ma a fideszes képviselőket

A Fidesz-KDNP-frakció többsége nem jelent meg az esztergomi képviselő-testület csütörtöki ülésén, ezért Tétényi Éva független polgármester fél óra várakozás után határozatképtelennek nyilvánította az ülést.

MTI Itthon

Tétényi Éva narancssárga hajjal ült nyeregbe – fotó

Magyarország első közösségi kerékpáros rendszerét adta át pénteken Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár és Neuzer András, a rendszert kifejlesztő esztergomi kerékpárgyár tulajdonosa a városnak. Az új biciklik egyikét Tétényi Éva független polgármester is kipróbálta. A rendszert 50 millió forint ráfordításával hozták létre, az önkormányzat a dokkolószigetekhez szükséges helyet biztosította. Fotók.

MTI Itthon

Kistraktort és autókat vitt el a NAV az esztergomi önkormányzattól

Lefoglalta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az esztergomi önkormányzat négy járművét – ezt a polgármester közölte pénteken. Tétényi Éva szerint a hivatal mozgásképtelenné vált a lefoglalás miatt, amely a mindennapi munkavégzéshez szükséges három autót és egy kistraktort is érint.

hvg.hu Itthon

Hazugsággal vádolja Schiffert a Fidesz

A Fidesz szerint az LMP frakcióvezetője, Schiffer András hazudott, amikor mai parlamenti felszólalásában azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a rendkívüli árvíz idején nem találkozott Tétényi Évával, Esztergom polgármesterével.

MTI Itthon

Levelet kapott Tétényi Évától Pintér Sándor

Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere levélben kérte Pintér Sándor belügyminiszter segítségét a kötelező önkormányzati feladatellátás biztosításának védelmére, mivel a városban az önkormányzat fizetési szándéka ellenére pénteken megkezdték a közvilágítás kikapcsolását.

MTI Itthon

Tétényi Éva újra megvétózta a Fidesz szobor-tervét

Esztergom polgármestere csütörtök este újra megvétózta a helyi képviselő-testület többségét adó Fidesz-KDNP-frakció azon döntése ellen, amely szerint adják át az államnak az Országház elé szánt, Tisza Istvánnak emléket állító szoborkompozíció városban található részét, cserébe ezért megkapják a budapesti Kossuth-szobrot.

MTI Itthon

Még nem kapcsolták le a közvilágítást Esztergomban

Esztergomban a közvilágítási cég felszámolójának bejelentése ellenére pénteken nem kezdték meg a világítás kikapcsolását. Az önkormányzat törvényszéki letétbe helyezte a szolgáltatásért járó díjat, és birtokvédelmi eljárást kért a kormányhivataltól a kötelező önkormányzati feladat ellátásához.

MTI Itthon

Újra elsötétülhetnek holnaptól az esztergomi utcák

Esztergomban a korábbi közvilágítási cég felszámolója pénteken megkezdi a közvilágítás kikapcsolását, mert a város idén még egy forintot sem fizetett a szolgáltatásért, és a társaság nem látja az önkormányzat fizetési szándékát – ezt mondta a felszámolóbiztos csütörtökön. Tétényi Éva polgármester szerint a Tatabányai Törvényszék teljesítési letéti számlájára 40 millió forintot helyeztek el, amely a féléves szolgáltatási díja.

1 2 3 4 5 6 7
12
Totális buszháború Hódmezővásárhelyen

Totális buszháború Hódmezővásárhelyen

Manfred Weber: Budapesten hozták meg a döntést a Fidesz kilépéséről

Manfred Weber: Budapesten hozták meg a döntést a Fidesz kilépéséről

Új Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül 12 milliárd forintból

Új Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül 12 milliárd forintból

Koronavírusban meghalt Koltai Lajos felesége

Koronavírusban meghalt Koltai Lajos felesége

Bemutatkozott a családi Porsche Taycan

Bemutatkozott a családi Porsche Taycan

Lobenwein Norbert: „Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni”

Lobenwein Norbert: „Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni”

Ömlenek az állami milliárdok Lezsák Sándor sok mindent maga alá gyűrő birodalmába

Ömlenek az állami milliárdok Lezsák Sándor sok mindent maga alá gyűrő birodalmába

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal

A címlapról ajánljuk