#Tétényi Éva

MTI Itthon

Lemondatnák a fideszesek Tétényi Évát

Hamis állításokkal akarta új adósságrendezési eljárás indítására kérni a képviselő-testületet Tétényi Éva polgármester a Fidesz esztergomi frakciója szerint, a kormánypárti képviselőcsoport ezért lemondásra szólítja fel a városvezetőt.

MTI Itthon

Tétényi: egy hónap múlva fizetésképtelenné válhat Esztergom

Esztergom fizetésképtelenné válhat szeptember 30-án, ha a város nem kap állami segítséget, a Fidesz-frakció eddig mégsem volt hajlandó érdemi tárgyalásokat folytatni a város jövőjéről - közölte pénteken Tétényi Éva független polgármester, arra reagálva, hogy a testület többségét adó frakció távolmaradt az általa csütörtökre összehívott nyilvános egyeztetésről.

MTI Itthon

A Kúriához fordulhatnak Esztergom miatt

A Kúriához fordulhat a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, ha az esztergomi képviselő-testület június 30-ig nem alkotja meg a törvényeknek megfelelő módon idei költségvetését - mondta el a megyei kormánymegbízott pénteken.

MTI Gazdaság

Őszre kétmilliárdra duplázódhat Esztergom hiánya

Az esztergomi képviselő-testület csütörtöki ülésén úgy fogadták el a kormányhivatal törvényességi észrevételét a város 2012-es költségvetésére, hogy a határozatban – a hivatal kifejezett kérése ellenére – nem jelölték meg, miből fedezik a büdzsé 1,1 milliárdos hiányát.

M. László Ferenc Itthon

Betelt a pohár a Fideszben: már Meggyes is kiegyezne Esztergomban

Másfél éves háborúskodásnak vethet véget a volt esztergomi polgármester, ha beváltja múlt heti ígéretét, és kiegyezik sokat bírált utódjával, Tétényi Évával. Meggyes Tamás a hvg.hu-nak azt mondta, már nincsenek polgármesteri ambíciói, sem politikai céljai, a város érdeke szerinte az, hogy a szemben álló felek megtalálják a közös nevezőt. A fideszes politikus időközben pártjában és a városban is elszigetelődött: eldőlt, hogy a 2014-es választásokon már nem őt indítják Esztergomban, a volt polgármesterhez lojális városi frakció pedig tehetetlenül szemléli, ahogy az állam inkasszózza az önkormányzat pénzét.

MTI Itthon

Esztergom: összefogást sürgetett Meggyes Tamás

Körülbelül kétórás vita után elfogadta Esztergom képviselő-testülete Tétényi Éva független polgármester előterjesztését a lakbérek csökkentéséről. A vitában Meggyes Tamás korábbi fideszes polgármester a város megmentése érdekében összefogásra szólította fel a testület tagjait.

MTI Itthon

Közjáték Esztergomban: kivonultak a fideszesek

Határozatképtelenség miatt berekesztette az esztergomi képviselő-testület csütörtöki ülését Tétényi Éva független polgármester; előzőleg a Fidesz-frakció - a lakbérekről szóló döntés meghozatala előtt - elhagyta az üléstermet. A kivonulást indulatos vita előzte meg, mert a polgármester csökkenteni akarta a lakbéreket, s a frakció ezt nem támogatta.

MTI Itthon

Tétényi új tervvel próbálkozik

Új reorganizációs rendelettel áll elő Esztergom polgármestere, miután tavaly decemberben az Alkotmánybíróság visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a város adósságrendezési tervének alapját jelentő dokumentumot - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

MTI Itthon

Kiárusítaná ingatlanjait Esztergom

Elfogadta Esztergom költségvetését a képviselő-testület hétfőn, a korábban 1,1 milliárd forintos hiánnyal tervezett büdzsét a határozat szerint ingatlaneladással kívánják egyensúlyba hozni. A javaslatot a Fidesz mellett az MSZP képviselője is megszavazta, az LMP és Tétényi Éva független polgármester tartózkodott.

MTI Itthon

Orbántól kér segítséget Tétényi Éva

Esztergom független polgármestere Orbán Viktor miniszterelnök személyes közbenjárását kéri, hogy a parlament tűzze napirendjére az esztergomi képviselő-testület feloszlatását – ezt Tétényi Éva közölte hétfőn.

MTI Itthon

Ötvenmilliós támogatást vontak meg Esztergomtól

A Belügyminisztérium felfüggesztette Esztergom áprilisi normatív támogatását, mert a polgármester nem teljesítette a szükséges adatszolgáltatásokat - közölte a helyi Fidesz-frakció vezetője.

hvg.hu/MTI Itthon

Tétényi: "biztos baloldali vagyok" a Fidesz szerint

Húsvéti zarándokútja apropóján ír blogbejegyzésében az esztergomi önkormányzat működését övező politikai viszonyokról Tétényi Éva, a város polgármestere. Zarándoklatával párhuzamba állítja azt a tavalyi menetet, amellyel a város gondjaira akarták felhívni a figyelmet, és azt írja, a Fidesz "egyetlen érve" vele szemben, hogy "biztos baloldali".

hvg.hu/MTI Gazdaság

Tétényi: az esztergomi fizetésekbe kerülhet a 100 milliós kamat leemelése

Esztergom számlavezető bankja a napokban az önkormányzat munkabér-elszámolási számlájáról emelte le a nehéz anyagi helyzetben lévő település hiteleinek esedékes, mintegy 100 milliós kamatrészletét, ezzel veszélybe kerülhet a közalkalmazottak és köztisztviselők fizetése - közölte Tétényi Éva polgármester.

MTI Itthon

Domokos azt sem tudja, mi ellen vizsgálódik az ÁSZ?

Bár Domokos László szerint az általa vezetett Állami Számvevőszék eljárást folytat Esztergom önkormányzata ellen adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása miatt, Tétényi Éva független polgármester azt mondta, hogy az eljárást már megszüntették.

MTI Itthon

Megszavazta a Ház Matolcsy javaslatát, amitől Tétényi Éva tartott

Több száz - legalább 750 - millió forintot kell befizetnie idén Esztergom önkormányzatának a központi költségvetésbe az állam által a várostól átvett intézmények után - így döntött hétfőn az Országgyűlés, elfogadva Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter erre vonatkozó költségvetési módosító indítványát.

MTI Itthon

Tétényi: "Mi ez, ha nem egy állami einstand?"

Esztergom független polgármestere szerint ha az állam által átvett intézményeket a városnak kell finanszíroznia, ahogy az egy módosító indítványban szerepel, akkor a többi településre is ez a sors várhat a jövőben.

1 2 3 4 5 6 7
12
Lengyelországban március végéig több mint 3 millió embert oltanak be koronavírus ellen

Lengyelországban március végéig több mint 3 millió embert oltanak be koronavírus ellen

Két nap alatt csaknem egymillió embert oltottak be az Egyesült Királyságban

Két nap alatt csaknem egymillió embert oltottak be az Egyesült Királyságban

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél

Müller Cecília: A második oltás hevesebb reakciót válthat ki, de aggodalomra nincs ok

Müller Cecília: A második oltás hevesebb reakciót válthat ki, de aggodalomra nincs ok

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Nem jó ötlet felváltva használni az e-cigit és a simát

Nem jó ötlet felváltva használni az e-cigit és a simát

Milliárdos állami segítséggel újíthatják meg Pintér Sándor egykori cégének szállodáját

Milliárdos állami segítséggel újíthatják meg Pintér Sándor egykori cégének szállodáját

Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el

Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el

A címlapról ajánljuk