Csikász Brigitta Itthon

Pintér lecseréli a budapesti rendőrfőkapitányt

Bucsek Gábor, a Nemzeti Nyomozó Iroda jelenlegi vezetője lesz az új budapesti rendőrfőkapitány, Tóth Tamás július 1-jével a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának általános helyetteseként dolgozhat tovább. Ennél több személyi változást egyelőre nem tervez a belügyminiszter. Pintér a hvg.hu tudomása szerint már rég meg akart szabadulni Tóthtól, aki állítólag nem az ő embere volt.

Csikász Brigitta Itthon

Bakondi György szerint össze akarják ugrasztani Pintér Sándorral

Cáfolta Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője a hvg.hu-nak a sajtóértesülést, mely szerint hamarosan ő váltaná Pintér Sándort a belügyminiszteri székben. Azt mondta, úgy érzi, a katasztrófa-védelem élén a helyén van.

Csikász Brigitta Itthon

Újabb rendőri vezető megbízását vonták vissza a BRFK-n

Visszavonták vezetői megbízását a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egyik osztályvezetőjének, Pusztai Csabának – értesült a hvg.hu. A BRFK részéről azt közölték, mindez indoklás nélkül történt.

Csikász Brigitta Itthon

Nyolcszáz milliós adósságot görget a BRFK

November elseje helyett egy hónappal későbbre tolódott a Budapesti Rendőr-főkapitányság beígért átszervezése – tudta meg a hvg.hu. A felszámolt Szervezett Bűnözés Elleni Osztály székhelyének szolgáló épületet a VIII. kerületi rendőrök használhatják majd. Az objektum azonban – információink szerint – jelentős felújítást igényelne, ami nem biztos, hogy futja a több százmilliós tartozással rendelkező testületnek.

hvg.hu Itthon

Rendőrkapitányt visz zuglói vagyonkezelőnek Papcsák

Távozik a rendőrségtől Zugló kapitánya, Réti László, hogy a kerület vagyonkezelőjének második embere legyen – tudta meg a hvg.hu. Értesüléseink szerint ezt ő maga jelentette be a XIV. kerületi önkormányzat képviselő-testületének ülésén.

Csikász Brigitta Itthon

Lefokozzák a kábítószer-ellenes részleget a BRFK-n

Nyomozók szerint akár komoly zavarok is keletkezhetnek a kábítószeres ügyek felderítésében, miután az ezzel foglalkozó részleget osztályból alosztályba sorolják, és emiatt az ott dolgozó nyomozók létszáma csökkenni fog. A testület számára jelentős bérmegtakarítással is járó ászervezés részleteit a BRFK nem vázolta, de nem cáfolták lapunk azon értesülését, hogy több százmillió forintot adnak ki bűnjelként lefoglalt fegyverek és lőszerek őrzésére.

Csikász Brigitta Itthon

Mennie kell a csepeli rendőrkapitánynak

Új parancsnoka lesz a csepeli rendőrkapitányságnak – tudta meg a hvg.hu. Nagy András alezredest Papp Péter, a Pest megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója váltja. Lassan könnyebb lesz számon tartani azokat a fővárosi kerületeket, amelyeknek rendőri vezetői nem cserélődtek.

hvg.hu Itthon

Nem kért a bv-parancsnokságból a rendőrfőkapitány?

Felkínálták a büntetés-végrehajtás parancsnoki székét Tóth Tamás budapesti főkapitánynak, de a hvg.hu információi szerint nem fogadta el az ajánlatot. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetőjét nem értük el, igaz, a vele kapcsolatos híresztelésekről máskor sem nyilatkozott.

hvg.hu Itthon

Sokadik kerületi rendőrkapitánycsere: most Újpesten

Úgy látszik, nincs vége a kapitányok cseréjének a fővárosban: Tóth Tamás rendőrfőkapitány ismét leváltott egy kerületi parancsnokot, az újpesti rendőrök vezetőjétől vett búcsút. Budapest főrendőre másfél év alatt tucatnyi kerületi kapitányt cserélt le.

hvg.hu Itthon

Újabb rendőrkapitány-csere a fővárosban, most a VII. kerületben

Két héttel az után, hogy három kerület rendőrkapitányát cserélték le, mától a Erzsébetvárosban is változott a parancsnok személye. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlése szerint Nagy Zoltán helyett Bihami Jenő látja el a parancsnoki teendőket.

Csikász Brigitta Itthon

Túl szigorú a főrendőr? Újabb kapitánycserék a fővárosban

Mától három fővárosi kerületnek van új rendőrkapitánya – tudta meg a hvg.hu. Két vezetőt lecserélnek, a harmadik, az I. kerületi kapitányság vezetője viszont magasabb beosztásban folytatja a tevékenységét. A jelenlegi budapesti főkapitány regnálása alatt ez már a sokadik kapitánycsere, ami szakemberek és szakszervezeti vezetők szerint sem tesz jót a szervezetnek.

MTI Itthon

Figyeli a rendőrség az iskolák környékét

A fővárosi rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a tanévkezdés időszakában az általános iskolások védelmére; a programnak köszönhetően tavaly tíz százalékkal csökkent az iskolák környékén bekövetkezett balesetek száma - közölte Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya csütörtöki sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Zavar a budapesti főkapitány autóvásárlása körül

Új Skoda Octaviakat kaptak a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetői, mégis régi, több éves Skoda Octaviajukat használják. A hvg.hu tudomása szerint azért, mert a belügyminiszter nem enged új autóvásárlásokat. Az ORFK ezt cáfolta.

hvg.hu Vélemény

Koncepció nélküli a kerületi kapitányok csereberéje?

Sorban lecserélődtek a fővárosi kerületi kapitányságok vezetői azóta, hogy Tóth Tamás irányítja Budapest rendőreinek munkáját. A cserék nagy része információink szerint egyszerűen azért történt, mert Tóth mindenhol a saját embereit akarja látni. Ennek ellenére akadt már olyan hű ember, akinek szintén távoznia kellett. Ez pedig szakmabeliek véleménye szerint azt jelzi, hogy a csereberékben semmi koncepció nincs.

MTI/hvg.hu Itthon

Pintér elégedett a budapesti főkapitány munkájával

A Népszava pénteki, a budapesti főkapitány menesztésének lehetőségét felvető cikkére reagálva közleményben tudatta a belügyminisztérium, hogy a tárcát vezető Pintér Sándor és az országos rendőrfőkapitány, Hatala József elégedett Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány szakmai munkájával.

hvg.hu Itthon

Elvették a budapesti főkapitány autójának forgalmiját

Elvették Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány szolgálati autójának a forgalmiját Zala megyében, miután le voltak sötétítve a jármű ablakai, ami nem engedélyezett – tudta meg a hvg.hu. A főkapitány, mint a rendőrség közölte, vállalja a szabálysértés elkövetésének következményeit.

Csikász Brigitta Itthon

Budapest új főrendőre változásokat ígér

A testületben végrehajtandó szemléletváltás jegyében Pintér Sándor belügyminiszter a budapesti Rendőr-Főkapitányság élére nevezte ki Tóth Tamást, aki korábban a belvárosi kapitányságot vezette. Milyen változtatásokra készül? – kérdeztük a főkapitányt, aki saját bevallása szerint szigorú, „nehéz” ember.

Financial Times: A briteknél már december 7-én beadhatják az első Pfizer-oltásokat

Financial Times: A briteknél már december 7-én beadhatják az első Pfizer-oltásokat

Verseny a koronavírus-vakcinákért: elkezdődött, amitől sokan féltek

Verseny a koronavírus-vakcinákért: elkezdődött, amitől sokan féltek

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Kásler: A magyar egészségügy bírni fogja a nyomást

Kásler: A magyar egészségügy bírni fogja a nyomást

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Kivonul Magyarországról az Aegon

Kivonul Magyarországról az Aegon

Négy forgatókönyvet készít az UEFA arról, hány nézőt engedhetnek be az Eb meccseire

Négy forgatókönyvet készít az UEFA arról, hány nézőt engedhetnek be az Eb meccseire

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával