hvg.hu Itthon

Tölgyessy: Orbán nem keleti széltoló módjára politizál

Fájdalmas többletterhek nélkül teljesülni tetszik a magyarok megannyi régi vágya: részben a külföldi tőkére kivetett különadó fedezi az érdemi hazai személyi jövedelemadó-csökkentést. Csakhogy lehetséges-e ingyenebéd a világkapitalizmus rendjében? - kérdezi Tölgyessy Péter elemző az MR2-Kossuth honlapján megjelent interjúban.

hvg.hu Itthon

Tölgyessy: nehéz döntések várnak a győztesekre

A Fidesz az önkormányzati választásokon olyan arányban győzött, ami a nyugati világ versenyző többpártrendszerében egészen kivételes - értékelte az önkormányzati választások eredményét Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádiónak.

hvg.hu Itthon

Tölgyessy: nem okos megszorongatni az ellenzéki sajtót

A BBC-modellel szakítva a törvényhozó gyengíti a közszolgálati média intézményeinek önállóságát, annak vezetőit folyamatos médiatestületi kontroll alá helyezi - jellemezte a kormány médiapolitikáját Tölgyessy Péter.

MTI Itthon

Tölgyessy: Orbán "kivágta magát" a bajból

Tölgyessy Péter szerint Orbán Viktor "kivágta magát" a bajból, kedden bejelentett programjának főbb elemeit "felállva tapsolják meg" az emberek, miközben azt piaci elemzők is üdvözlik.

Pelle János Vélemény

Tölgyessy: maradjon Sólyom 2015-ig

Május harmadikán, alig egy héttel az országgyűlési választások második fordulója után hozták nyilvánosságra a Sólyom László köztársasági elnök újraválasztása érdekében írt levelet, melyet először tizenegy értelmiségi, közéleti személyiség írt alá, köztük Tölgyessy Péter. Az Élőlánc egyesület, illetve Lányi András kezdeményezte felhíváshoz máris kétezren csatlakoztak, és számuk állandóan növekszik. Az aláírók szerint Sólyom személye garancia, hogy továbbra is szuverén személyiség tölti be az államfői posztot.

Vélemény

Tölgyessy: "A Fidesznek másképp kell politizálnia"

A Fidesznek másképp kell majd politizálnia, mint ahogy eddig tette, a Jobbik és a Fidesz között azonnal hatalmas harc kezdődik, Orbánnak villámgyorsan döntenie kell, hogy megmarad-e régi embereinél, vagy nyit-e középre a kormányalakítással. Azt is sürgősen meg kell határoznia, hogy egy súlyos csomaggal vág-e bele a kormányzásba, vagy a könnyebb indulást választja, és elhalasztja a jelentős lépéseket – fejtette ki Tölgyessy Péter a Kossuth rádió hétfő reggeli adásában.

hvg.hu Vélemény

Tölgyessy az ATV-ben: „Menjetek a fenébe, mondják a válságövezetekben"

Szembe kell nézni azzal, hogy a létező kapitalizmusnak magyarországi változata megbukott, a jobboldali radikalizmus kísérteni fog, amíg nem fordulnak jobbra a dolgok. Orbán Viktornak rettenetesen nehéz döntéseket kell hoznia már kormányzása elején, de sokba kerül, ha annak szurkolunk, hogy ne sikerüljön neki – mondta el többek között Tölgyessy Péter az ATV Bánó András vezette Pont7 c. műsorában. Az interjú figyelemreméltó részeit az alábbiakban ismertetjük.

MTI Itthon

Tölgyessynek megvan a véleménye a magyar sajtóról

Súlyos állapotban van a magyar sajtó, amelynek helyzete része a közélet problémahalmazának, a médiaháborúnak pedig szinte nincsenek békeperiódusai - hangoztatta Tölgyessy Péter politológus a Media Hungary konferencián, kedden Tihanyban.

MTI Itthon

Tölgyessy: „rettenetes évünk lesz”

Tölgyessy Péter szerint az új kormány nem szakértői kabinet. Hibának tartja, hogy Bajnai Gordon kormányfővé választása előtt nem tárgyalt Sólyom László köztársasági elnökkel. A politikai elemző a Kossuth Rádióban értékelt.

hvg.hu Itthon

Tölgyessy: Bokros nem húzná ki egy évig

Gyurcsány Ferenc elvétette a szombati halálugrást, az elmúlt hét eseményei pedig csak tovább rontottak a baloldal helyzetén – mondta a Népszavának adott interjújában Tölgyessy Péter. Szerinte Bokros kormányfőként való fellépése bajosan tartana ki egy évig és csak növelné az ország bajait.

hvg.hu Itthon

Tölgyessy: Surányit nem tudná dróton rángatni Gyurcsány

Egy előrehozott választáson győztes politikai erő sem tudná elkerülni a megszorító intézkedéseket, véli Tölgyessy Péter politikai elemző, aki szerint a jelenlegi magyar politikai helyzetben képtelenség, hogy Surányi György vezetésével a nemzeti összefogás kormánya szülessen meg.

hvg.hu Itthon

Tölgyessy: szerintem biztos, hogy megalakul az új kormány

Tölgyessy Péter szerint a szocialisták szinte bizonyosan képesek lesznek az új kormány megalakítására, az új kormányprogram kidolgozására. "A Fidesz is sok tekintetben csapdában van. Túlzott felelősséget hárított Gyurcsányra, ami nagyon gyorsan az ő felelősségévé válhat." - fogalmazott a Kossuth Rádió reggeli műsorának adott interjújában.

Itthon

Egy "megdöbbentően bölcs" javaslat a választási reformra

Maradna a status quo, fontolva haladva csak apró változásokat vezetnének be, némileg csökkennének az aránytalanságok és hatvanhét fővel csökkenne az Országgyűlés létszáma. Ez áll a Karácsony Gergely szociológus tollából tollából kipattant, a választójogi törvény megreformálását célzó, Kicsitmondás? című, a HVG március 7-ei számában olvasható nagydolgozatban, amelynek apropóján kerekasztal-beszélgetést tartott a HVG és a Medián.

hvg.hu Gazdaság

Gyurcsány-csomag: Tölgyessy már látja a gát falán pergő vízcseppeket

Tölgyessy Péter politikai elemző a MR1-Kossuth Rádió "180 perc" című műsorában beszélt a tegnap ismertetett Gyurcsány-csomaggal kapcsolatos benyomásairól. Nem használ és nem árt sokat, de a felkeltett hatalmas várakozásoknak könnyen lehet, hogy a kormány és szocialisták nem lesznek képesek megfelelni.

Választás 2006

Tölgyessy: "választani kell a két oldal között"

Mára a Fidesz egyre inkább megjelenítője a hagyományos hazai jobboldal és a magyar vidék nyugatos polgárosodással szembeni ellenszenvének - állítja Tölgyessy Péter politikai elemző. Véleménye szerint Orbán Viktor vesztesen került ki a jelöltek szerdai vitájából, ám csütörtökön ellenlábasainál jobban szerepelt. A nyugatos polgárosodás hívei nagy párt nélkül maradtak. A vasárnapi szavazás bölcs döntést kíván - figyelmezetet Tölgyessy.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk