Windisch Judit Itthon

Török Gábor: Árulkodó jel a kormány lépése

A politikai elemző úgy véli, a Fidesz még nem tartja lefutottnak a politikai versenyt. A nézőpontos Mráz Ágoston Sámuel szerint a kormány azért döntött a boltzár megszüntetése mellett, mert az az érdeke, hogy a döntésről, és ne annak előzményeiről szóljon a közélet. Több elemző is úgy látja, hogy az MSZP pedig valószínűleg az utóbbi 10 év legnagyobb sikersztoriját bukta.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: Az Orbán-rendszer kifutása a bukás

A Fideszt a migránsügyben igazolta az idő, de ettől még nehezen fogja tudni ezt kampányelemként napirenden tartani, és a párt népszerűsége visszazuhan - mondja Török Gábor politikai elemző a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: Ennek csattanás lesz a vége

Lázár János nem akar belső ellenzék lenni, sokkal inkább egy Orbán utáni vagy melletti jobboldali alternatíva lehet a célja – mondta Török Gábor politológus a Heti Válasznak adott interjúban.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: Orbán brüsszeli pályán focizna, de ehhez "kevés a habonyi logika"

Egyértelmű, hogy a magyar miniszterelnök idejének nagy részét már nem a hazai politika, hanem a brüsszeli helyezkedés tölti ki – értett egyet a Heti Válasznak adott interjúban Török Gábor és Mráz Ágoston Sámuel, politikai elemzők. Orbán régi vágya, hogy távlati kérdésekkel foglalkozhasson, míg valaki viszi az operatív ügyeket, és úgy tűnik, a Lázár–Rogán duóban meg is találta "a két jobbkezet". Akkor lehet majd baj, ha Orbánnak felelős államférfiként kell megnyilvánulnia egy nemzetközi konfliktusban, például a török-orosz kérdésben – figyelmeztet Török, aki szerint "isten óvjon minket egy ilyen konfliktustól".

hvg.hu Itthon

Török Gábor: Orbán ellen kihagyott egy ziccert az ellenzék

Újra formában van Orbán Viktor, ahogy felállt a határzár, a miniszterelnök ismét magára talált – mondta Török Gábor politikai elemző a Heti Válasznak. Szerinte az ellenzék találhatna fogást a kormány menekültügyi lépésein, ami "életveszélyes" is lehetne a kormánynak, de ezt még csak meg sem próbálták.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: Orbán időben felismerte a helyzetet

Döntő lehet a 2018-as választáson a menekült-tematika, illetve annak a kezelése – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor politikai elemző. Szerinte nem volt az elmúlt évtizedben olyan témája a politikának, amiben ilyen mértékben involválódtak volna a választók, mint a migrációs hullám.

hvg.hu Vélemény

Török Gábor elmondta, mit tanácsolt volna Orbánnak

Fájdalmasan hiányzik a magyar politikából az a kettős szerep, amelyet eddig csak Lázár Jánostól láthattunk, vagyis az egyszerre rendpárti és egyszerre humánus politikus képe – mondta a menekültválságról a Magyar Narancsnak adott interjúban Török Gábor politikai elemző.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: "Aki akar, és különösen akinek ez érdeke, álljon be nyugodtan a sorba"

Török Gábor szerint ha minden ügyben az határozza meg a véleményünket, hogy mi a viszonyunk Orbán Viktorhoz és a szeretett pártjainkhoz, akkor tényleg semmi sem különböztet meg minket a kolompra vonuló nyájtól. Azt írja: a politikai szereplők, a véleménymondók és a média egy jelentős része "ezerrel dolgozik azon, hogy semmilyen árnyalt véleményt ne lehessen kialakítani a menekültek ügyében".

hvg.hu Vélemény

Török Gábor: Orbán a maga helyzetét nehezítette meg

A kormány túl sokat ígért azzal, hogy valódi megoldásnak tüntette fel a szerb határon épülő kerítést, az annak felépítésére kitűzött határidő ugyanis lejárt, a menekültáradat viszont továbbra is itt maradt – mondta Török Gábor politikai elemző a Heti Válasznak.

hvg.hu Itthon

Török Gábor szerint ez a tusványosi Orbán-beszéd titkos értelme

Miért a baloldallal riogatott Orbán Tusnádfürdőn, ha egyszer a hazai baloldal döglött, döglődik, vagy legalábbis fogatlan oroszlán? Török Gábor politikai elemző szerint a miniszterelnök egy tetszhalottat maszkírozott veszélyes ellenféllé, hogy ne a Jobbikkal kelljen megküzdenie. Ha az LMP és a Jobbik felülírná a hagyományos jobboldal-baloldal felosztást 2018-ban, a kormánypárt bajban lenne - mondta Török és Mráz Ágoston Sámuel a Heti Válasznak.

hvg.hu Itthon

Török Gábor focis hasonlattal simogatta meg Orbán Viktort

Kenesei Krisztiánhoz, a Vasas játékosához hasonlította legutóbb tusványosi beszéde alapján Orbán Viktort Török Gábor politikai elemző. "Rutinos, nem olyan gyors, de ha leteszi a labdát, akkor oda rúgja, ahova akarja" – mondta róla. Török szerint Orbán "elképesztő áldozatok árán" találta meg és építette fel a bevándorlóellenes témát, ami végül újra meghozta számára a versenyelőnyt. Eközben az ellenzék csak kapálózik.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: "épeszű embereknek" nem tetszik a kerítés

Önmagában rossz üzenete van annak, hogy a kormány kerítést épít a határra. Bár rövidtávon tűnhet úgy, hogy a kabinet az ellenzékkel szemben cselekvőképes, hosszú távon vissza is üthet – elemezte a helyzetet Török Gábor az Origónak.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk