hvg.hu Itthon

Török Gábor: "épeszű embereknek" nem tetszik a kerítés

Önmagában rossz üzenete van annak, hogy a kormány kerítést épít a határra. Bár rövidtávon tűnhet úgy, hogy a kabinet az ellenzékkel szemben cselekvőképes, hosszú távon vissza is üthet – elemezte a helyzetet Török Gábor az Origónak.

hvg.hu Itthon

Török: A kormány levegőhöz jutott a menekülttémával

Török Gábor szerint a Fidesz táborának stabilizálásában a migráció problémája többet segített, mint a 2010-2015 közti időszakot értékelő Orbán-beszéd, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője pedig úgy gondolja, hogy a kerítés azért épül, hogy megállítsa a menekültek áradatát, de azért is, hogy segítse a kormányzati kommunikációs stratégiát. Az MSZP-ről mindketten úgy gondolják, hogy amíg nincs karizmatikus pártvezetője, addig nem fejlődhet látványosan és benne ragad jelenlegi helyzetében. Páros interjú a Heti Válaszban.

hvg.hu Vélemény

Török Gábor jelentkezett a kerítésügy gyorselemzésével

Jó lenne tudni, hogy a kormány valóban a kerítéssel akarja-e megoldani a problémát, vagy csak akart egy erős érvet (ütőkártyát) az uniós érdekérvényesítésben – írja a kormány szerdai bejelentéséről Török Gábor politikai elemző a Facebookon.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: A tavasz legfontosabb mondatát mondta ki Orbán Viktor

Alaposan megváltozott a politikai klíma, ha már azt is meg lehet kérdezni Orbántól, hogy ő lesz-e a miniszterelnök-jelölt 2018-ban - mondta Török Gábor. Székesfehérvári beszédében a kormányfő szerinte a fideszes ifjú titánok orrára koppintott. Mráz Ágoston Sámuel úgy látja, hogy a Fideszen belüli hatalmi átrendeződésnek az év végéig meg kell történnie. A halálbüntetésről szóló blöff és EP-vita segített Orbánnak visszaerősödni a két politikai elemző szerint. A szakértők Lázár János különutas szerepét is próbálták felfejteni. Páros interjú a Heti Válaszban.

hvg.hu Itthon

"Orbánnak az adhat új erőt, ha előlép egy veszélyes ellenfél"

Török Gábor és Mráz Ágoston Sámuel egyetértett abban, hogy a Fideszben elbizonytalanodtak, Mráz szerint a jobboldalnak új célokat kell találnia, Török pedig úgy fogalmazott a Heti Válaszban, hogy a "keményen dolgozó emberek" szlogen ismételgetése nem sztori, a választói félelmekre alapozott ötletelés pedig nem stratégia.

hvg.hu Itthon

Török: Ha Orbán 2010-ben lebegteti meg a halálbüntetést, abból óriási purparlé lett volna

A politikai elemző rengeteg levelet kapott, miután egy rövid részlet ismertté vált a Heti Válaszban holnap megjelenő interjújából, amiben azt mondta, ha mindenképpen választania kellene, inkább a halálbüntetés pártján lenne. Hogy bebizonyítsa, hogy ő se nem "fideszbérenc", se nem a "hatalom embere", a Facebookon közölt még egy részletet az interjúból, amiben arról beszél, hogy Orbán Viktor elvarázsatalanodott.

hvg.hu Vélemény

Habony valójában egy photobomb?

Azok után, hogy Orbán Viktor kedden is lényegében letagadta, hogy Habony Árpád neki dolgozik, Török Gábor egész galériát tett közzé, amelyen a két férfi együtt látható. Egy kommentelő szerint Habony csak egy photobomb.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: Szijjártó vesztese lehet a brókerbotránynak

Páros interjút adott a Heti Válasznak Mráz Ágoston Sámuel Nézőpont-vezető és Török Gábor politikai elemző. Utóbbi szerint a brókerbotrány megítélésében az számít, amit a bulvárlapokban tálalnak, például hogy ki szerepel egy képen Tarsoly Csabával. Mráz szerint a Fidesz a 2018-as győzelemért "jóléti rendszerváltásra" készül, amelyhez rengeteg szétosztható forrás áll rendelkezésére. Mindkét elemző egyetértett abban, hogy a Jobbik még nagyon távol áll attól, hogy kormányképes erő legyen.

hvg.hu Vélemény

Török Gábor eljátszott a gondolattal, hogy Orbán tényleg jelentett

Az elemző szerint ha van is igazság Simicska ügynökvádjában, Orbán akkor is áldozat lehetett, és érdemeiből mit sem von le, ha kiszolgáltatott helyzetében együttműködött a katonai elhárítással. Ám az a kérdés már valóban árthat a kormányfő megítélésének, hogy csaknem 30 év alatt miért nem beszélt erről nyilvánosan – írta Török Gábor.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: Orbánt nem belülről lehet megbuktatni

A Fideszen belüli hatalmi küzdelem vagy trónöröklési harc nem Orbán Viktorral szemben, hanem Orbán Viktor kegyének elnyeréséért zajlik. Orbán Viktor pozícióját nem fenyegeti veszély, őt nem belülről lehet megbuktatni - mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

hvg.hu Vélemény

Török Gábor: Zavar a Fidesz táborában

Miközben az objektív jelek alapján nem kellene miért aggódniuk a Fidesz-vezetőknek, a viselkedésük mégis azt üzeni, hogy aggódnak – mondta Török Gábor politikai elemző a Heti Válaszban. A lap által szokásosan készített páros interjúban a kiugrott G. Fodor Gábor helyett ezúttal már Mráz Ágoston Sámuel volt a partnere.

hvg.hu Itthon

G. Fodor: Orbán nem önszorgalomból hebehurgyáskodott

Török Gábor és G. Fodor Gábor politikai elemzők arról beszéltek a Heti Válasznak, hogy Angela Merkel látogatása idején hiba volt-e Orbán Viktortól belemenni újra az "illiberálisozásba". Ebben kevésbé értenek egyet, abban már inkább, hogy a Fidesz fölött az elmúlt hónapokban tornyosuló viharfelhők eltűnni látszanak.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk