Kósa András Itthon

Török Gábor: "Én most Rogánra vagy Lázárra figyelnék"

"Most nem lesznek a 2010-eshez hasonló mézeshetek, már az első nap sokkal több a csalódottság és a pesszimizmus" – mondta a választások utáni időszakról a hvg.hu-nak Török Gábor. A politológus szerint a baloldal nem folytathatja ugyanígy, Budapesten kívül "az egész ország azt üzente nekik, hogy így nem kelletek". A Jobbik előtt komoly pálya nyílt, az LMP pedig akár együtt is működhet majd az MSZP-vel.

hvg.hu Vélemény

Miért nyert ennyire a Fidesz?

Olyan demokratikus választási rendszert nem találtak még fel, amelyben a magát demokratikus ellenzéknek nevező baloldal a tegnapi teljesítményével kormányváltó erő lehetett volna – ez Török Gábor politológus véleménye a vasárnapi választásokról.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: "bűzlik, rothad a rendszer", "droidpolitikusaink lettek"

A baloldal mostani kampánya szerinte 1990 óta a nagypártok által folytatott kampányok leggyengébbike, a Fidesz számára a Jobbik látványos megerősödése az egyik legveszélyesebb forgatókönyv, ezért inkább agyonhallgatják őket a Magyar Narancsnak interjút adó politikai elemző, Török Gábor szerint.

hvg.hu Itthon

„Orbán Viktor ma a magyar politika legfontosabb összekötő személyisége”

A pozsonyi Új Szónak adott interjújában Török Gábor politikai elemző arról beszélt, még mindig nem lehet teljesen lefutottnak tekinteni a választásokat, bár a közvélménykutatások jelentős Fidesz előnyt mutatnak. Orbán Viktor 25 éve csak azt nézi, mi éri meg neki politikailag, az ellenzéknek nincs saját története, csak annyi, hogy ne legyen Orbán.

Kósa András Itthon

Török Gábor: "De mi a baloldal? Orbán Viktor szorozva mínusz eggyel"

"Ha komolyan vennénk azt, amit egy magyar politikus az ellenfeléről mond, könnyen arra a következtetésre juthatnánk, hogy a másikkal szemben minden megengedett. Márpedig egyre többen veszik egyre komolyabban az egyre irracionálisabb megnyilvánulásokat, nehéz lesz kitörni ebből a lefelé tartó spirálból" – mondta a hvg.hu-nak Török Gábor politológus a politikai hisztériakeltésről. A Corvinus Egyetem tanára szerint Gyurcsány Ferenc célja hosszabb távon az MSZP elfoglalása, Bajnai Gordonnak pedig a most megkötött MSZP–Együtt-megállapodás a politikai túlélést jelentheti.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: négyötödös győzelem is múlhat pár százalékon

Mindössze néhány százaléknyi szavazaton múlhat, hogy az új választási rendszernek adott esetben ne kétharmados, hanem négyötödös nyertese legyen, és mindezt a bizonytalanok dönthetik el – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor politikai elemző.

hvg.hu Gazdaság

Chikán: a függetlenségi háborútól borzong a hátam

Egy kevésbé örömteli jellemzője a politikai kormányzásnak az, hogy bizonyos esetekben már a ló túlsó oldalán vagyunk, néha az az érzésem, hogy ma már a gazdasági autonómiáért kell harcolnunk – mondta Török Gábor, a Vision Politics igazgatója a Budapest Economic Forum 2013 konferencia egyik panelbeszélgetésén csütörtök délelőtt. Jaksity György, a Concorde Értékpapír elnöke szerint Magyarországon most az a gyakorlat veszi kezdetét, hogy a hitelprogramokkal próbáljuk meg felpörgetni a növekedést, hosszú távon ez viszont nem jelent megoldást. Chikán Attila közgazdász egyetemi tanár szerint a kormány eközben egyáltalán nem foglalkozik a reálgazdasággal, a függetlenségi háborútól pedig borzong a háta. Választási költségvetés viszont lesz, de nem úgy.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: két út van a baloldal előtt

Elérte a mélypontot a baloldali ellenzéki pártok együttműködése, a felek között elfogyott a bizalom, a megállapodás lehetősége most tűnik a legtávolabbinak - értékelte az MSZP és az Együtt-PM közötti tárgyalásokat Török Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában.

hvg.hu Itthon

Török Gábor Csányinak és Hernádinak is dolgozik

Politikusok megbízottjának lenni csak akkor lehetséges, ha azonosulni tudsz a megbízód politikájával – ezzel magyarázta Török Gábor politikai elemző a Magyar Narancsnak adott interjúban azt, hogy politikusoknak nem dolgozik, viszont ismert üzletembereknek igen. Azt mondja, bárki nyeri a jövő évi választásokat, iszonyú durva dolgok jönnek.

hvg.hu Vélemény

Már Török Gábor is ByeAlexet elemzi

Török Gábor politológus blogjának legfrissebb bejegyzésében az Eurovíziós Dalfesztivál magyar résztvevőjének, ByeAlexnek a meglepő sikeréből kiindulva azt boncolgatja, lehet-e pont azért sikeres egy politikus, mert nagyon más.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: Bajnaiék feladták eredeti tervüket

„Az Együtt 2014 az út a kormány leváltásához. (…) Ezért kell tehát párttá alakulnunk, és mi ezért alakulunk párttá. Együtt, egyetlen nyitott, erős párttá” - mondta Bajnai Gordon hétvégi évértékelőjében, Török Gábor elemző szerint pedig ez azt jelenti, hogy Bajnaiéknak fel kellett adniuk az eredeti tervüket.

hvg.hu Itthon

Török Gábor elmondja, miért vezet a Fidesz

A közvélemény-kutatások ugyanazt mutatják: a Fidesz vezet az MSZP előtt. De vajon miért? - teszi fel a kérdést blogján Török Gábor, és a kérdésre megkísérel válaszolni is.

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk