MTI Itthon

Tarlós: 1956 az erkölcs forradalma volt

A főpolgármester szerint 1956 az erkölcs forradalma volt, amely nem tűrte az elnyomást, a hazugságot, az emberek megnyomorítását és lelki lerombolását.

MTI Itthon

Az IMF-fel tárgyal Tarlós István

A napirendi pontok között szerepel a fővárosi önkormányzat tetemes adósságának rendezése, az idei költségvetési helyzet fenntartása, a város 2011-es finanszírozhatósága és a BKV helyzete - írja a Magyar Nemzet.

MTI Itthon

Tarlós szerint még megegyezhetnek az Alstommal

Tarlós István főpolgármester nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a szerződésbontás ellenére mégis megegyeznek az Alstommal a metrókocsik leszállításáról; a főpolgármester Vitézy Dávidot szeretné kinevezni a Budapesti Közlekedési Központ vezetőjének.

hvg.hu Itthon

Atkári: „ideje megijedni a BKV-val kapcsolatban”

„Igen válságos képet mutatnak” a főváros pénzügyeire vonatkozó átadási-átvételi adatok, de legalább fél vagy egy év szükséges ahhoz, hogy „kialakuljon egy tiszta kép” Budapest finanszírozási kockázatairól – mondta az m1 Ma reggel című műsorában Atkári János, Demszky Gábor egykori pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettese, aki most Tarlós István főtanácsadójaként tér vissza a városházára.

MTI Itthon

Orbán és Tarlós találkoznak

A Magyar Nemzet szerint holnap egyeztet Orbán Viktor és Tarlós István - a Budapest jövőjét érintő csomag lesz a fő téma.

MTI Itthon

Kétezer milliárdba kerülne a BKV rendbetétele

A BKV eszközparkjának teljes körű megújítása kétezer milliárd forintba kerülne - derül ki egy, pénteken az MTI birtokába került dokumentumból. Ez az összeg a 2009-es bruttó hazai össztermék (GDP) 7,7 százaléka.

MTI Itthon

Orbán: vége annak, hogy Budapest a botrányok városa

Orbán Viktor szerint új korszaknak kell kezdődnie a főváros történetében: vége annak, hogy Budapest a botrányok városa, együttműködésre, közérdekre alapuló új rendszer kiépítésére van szükség.

MTI Itthon

Megalakult a megfelezett Fővárosi Közgyűlés

Letette esküjét Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester és a Fővárosi Közgyűlés 32 tagja a testület pénteki alakuló ülésén; az eseményen megjelent Orbán Viktor miniszterelnök. Tarlós szerint az Állami Számvevőszéktől kérik majd, állapítsa meg azt, hogy finanszírozható-e a főváros működése 2011-ben.

MTI Itthon

Atkári: elkerülhetetlenek a megszorítások a fővárosban

Elkerülhetetlenek a megszorítások a fővárosban - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Atkári János, aki egy évtizeden át irányította Budapest pénzügyeit és Tarlós István független tanácsadójaként tér vissza a városházára.

Itthon

Tarlós Atkáriról: „maradéktalanul becsületes és kiváló szakember”

Állami beavatkozást szeretne a főváros pénzügyi helyzetének rendezésére Tarlós István főpolgármester, aki az Állami Számvevőszéktől is vizsgálatot kér Budapest pénzügyi helyzetéről. Többek közt ez derült ki Tarlós szerdai, a fővárosi Városháza egyik, három magyar zászlóval kifejezetten a sajtótájékoztató tiszteletére föllobogózott helyiségében tartott sajtótájékoztatóján. Kiderült: a négyes metró első szakaszát legkorábban 2014-ben adják át, a Fővárosi Közgyűlésnek pedig nyolc bizottsága lesz. Ötöt a Fidesz-KDNP, kettőt az MSZP, egyet-egyet az LMP és a Jobbik fog elnökölni.

MTI Itthon

Tarlós: nincs elég pénze Budapestnek, veszélyben a költségvetés

Tarlós István szerint állami beavatkozás nélkül nem látszik kezelhetőnek a főváros forráshiánya és adósságállománya. A főpolgármester szerdai, fővárosi sajtótájékoztatóján közölte, hogy Budapest finanszírozhatóságának vizsgálatára az Állami Számvevőszéket (ÁSZ) kérik fel.

MTI Itthon

Tarlós István megnevezte helyetteseit

Tarlós István főpolgármester megnevezte helyetteseit szerdai sajtótájékoztatóján: a városüzemeltetésért felelős helyettese György István lesz, az oktatásért és a kulturális ügyekért Csomós Miklós, a pénzügyekért Bagdy Gábor, az egészségügyért és a szociális ügyekért pedig Pesti Imre felel majd.

Seres László Vélemény

Seres László: Kompország egy nyelvet beszél

Tarlós István közölte, hogy nem kíván változtatni az egyik budapesti alapproblémán, a mindent lebénító kétszintű önkormányzati rendszeren. Előre borítékolható, hogy a kerületi polgármesterekkel, az érdekkijáró helyi lobbierőkkel várható konfliktusokat a párton belül fogják elrendezni. Már ha ők is tudnak egy nyelven beszélni.

hvg.hu Itthon

Videó: fideszes városban lesz jó élni?

Egy önkormányzat problémáinak megoldásában nem feltétlenül használ az ellenzékiség manapság - tudtuk meg Szijjártó Pétertől a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén. Rogán Antal azt mondta, kevés olyan MSZP-s polgármestert látott az elmúlt ciklusban, akivel jól tudna együttműködni a kormányzat. Semjén Zsolt szerint a balliberális tábor megosztott volt, sokan otthon maradtak, vagy a Fidesz-KDNP-re szavaztak.

MTI Itthon

Tarlós: új időszámítás kezdődik

Tarlós István szerint Budapest életében új időszámítás kezdődik. A megválasztott főpolgármester vasárnap az ellenzéknek azt ígérte, ha hajlandóak a város érdekében dolgozni, akkor az együttműködésnek nem lesz akadálya.

1
92 93 94 95 96 97 98

A címlapról ajánljuk