hvg.hu Kult

Világot járt magyarok a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Idén a Budapesti Tavaszi fesztivál április 8-24-ig tart, programján többek között Bartók utolsó versenyműve Kim Kashkashian és a Budapesti Fesztiválzenekar előadásában, egy ritka Rachmaninov-opera Nemzeti Filharmonikusoktók, vagy a Pécsi Balett Faustja.

hvg.hu/Blikk Kult

Pszichiátriára került Sinead O’Connor

Sinead O’Connor nyílt levélben kért segítséget, állítólag a családja annyira rosszul bánt vele, hogy alig él - állítása szerint szakít a zenével, mert az juttatta ide. Az ír énekesőt, jelenleg depresszióval kezelik egy pszichiátriai klinikán.

hvg.hu Kult

Kampányszagú lesz a tavaszi fesztivál

Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) megduplázza önmagát: a tavalyihoz képest kétszer annyi pénzből, kétszer annyi helyszínen, kétszer annyi programmal várja vendégeit. A beharangozó sajtótájékoztatón a kampány logikájának megfelelően felvonult miniszter, főpolgármester, fő színházmester és még számos potentát. Naná, sikerekről beszéltek.

MTI Kult

A Cheek by Jowl Macbeth-je a Nemzeti Színházban

Shakespeare Macbeth című drámájával vendégszerepel a Nemzeti Színházban a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, kedden és szerdán a kortárs brit színház egyik vezető társulata, a Cheek by Jowl. Declan Donnellan művészeti vezető.

MTI Itthon

Márta István fontos szerepbe kerülhet

Budapest Főváros Önkormányzatának december 15-i közgyűlésén dől el, hogy Márta István, az Új Színház igazgatója lesz-e a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

G. Tóth Ilda Kult

Pénzszűkében a Tavaszi Fesztivál

A korábbi években megszokottnál kevesebb programot kínál az idén 30 éves Budapesti Tavaszi Fesztivál, amely a tavalyinál mintegy 120 millió forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhat.


A címlapról ajánljuk