hvg.hu Itthon

Üzent a rendőrség a Teréz körúti robbantónak

„Egy percig sem érezheti magát biztonságban az elkövető” – írták az ORFK csütörtök délutáni közleményében, amelyben arról számoltak be, hol tart a nyomozás a Teréz körúti robbantás ügyében. Eddig 591 bejelentés érkezett, valamint az eredmények között említik, hogy a razziában több más bűnözőt is lekapcsoltak.

hvg.hu Itthon

Felismerték a körúti robbantót

Abban a boltban emlékeztek a Teréz körúti robbantóra, ahol akciója előtt vásárolgatott. A pénztáros felismerte, és személyleírást is adott róla a rendőröknek.

hvg.hu Itthon

Egykori katonák és volt légiósok között is keresik a körúti robbantót

A Teréz körúti robbantót vélhetően diverzáns akciókra is kiképezték, a katonai titkosszolgálat most sorra veszi a speciálisan kiképzett, harci tapasztalatokkal rendelkező, ám leszerelt vagy elbocsátott katonákat – értesült a Magyar Idők. A lap szerint volt légiósokat és zsoldosokat is elszámoltatnak.

hvg.hu Itthon

Csak pár százat adtak el a körúti robbantásnál használt távirányítóból

Akár 100-200 méterről is működött volna az a távirányító, amelynek darabját sikerült beazonosítaniuk a Teréz körúti robbantó utáni hajszában. A termékből alig pár százat adott el a forgalmazó kft., viszont bárki megrendelhette az interneten külföldről is. Egy szakértő szerint nagyon kockázatos volt ez az indítási mód, mert más, hasonlóan kódolt nyitó is kioldhatta volna a szerkezetet.

Gergely Zsófia Itthon

Megtalálhatták, mivel hozták működésbe a körúti robbanószerkezetet

Beazonosíthatta a rendőrség a Teréz körúti robbanószerkezet távirányítóját: célzottan, egy adott kft. által forgalmazott berendezés miatt tartottak ellenőrzést egy vidéki címen, ahová még tavasszal rendeltek ebből a termékből. Maga a távirányító teljesen átlagos, többek közt garázskapuk nyitására szolgál.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk