hvg.hu Itthon

Egy taxis is megsérült a Teréz körúti robbantásban

Könnyű sérüléseket szenvedett az a taxis, aki éppen a robbanás pillanatában hajtott el a Teréz körút érintett részén szombat este – értesült a hvg.hu. Tamás Miklós, a City Taxi elnöke megerősítette, hogy egyik munkatársuk valóban megsérült, amikor berobbant az autója egyik ablaka. Utasának nem esett baja.

hvg.hu Itthon

Emlékszik a rendszerváltás utáni első robbantásos támadásra?

Nem túl sikeres a rendőrség, ha robbantásos merénylet elkövetőjét kell kézre kerítenie: a 90-es évek alvilági leszámolásainak – vagy jelzéseinek – többsége homályban van, mint ahogy nem találják azt az elkövetőt sem, aki két éve egy banknál robbantott. Pedig 135 nyomozót állítottak az ügyre. A rendszerváltás óta több tucat támadásról tudni.

Joó Hajnalka Itthon

Teréz körúti robbantás: Kósa óvatosságra intette a fideszeseket

Nemcsak az ellenzéket, a Fidesz és a KDNP képviselőit is óva intette a Fidesz frakcióvezetője, hogy a két rendőrt megsebesítő, szombati Teréz körúti robbantást összemossák a terrorizmussal. Kósa a kormánypártok hétfői frakcióülésén tartott erről kommunikációs gyorstalpalót.

hvg.hu Itthon

Itt a videó a Teréz körúti robbantásról – 18+

A rendőrség hétfő délután közzétette az egyik Teréz körúti térfigyelő kamera felvételét, amelyen jól láthatóak a szombat éjszakai robbantás pillanatai. Azt ajánlják, hogy csak felnőttek nézzék meg a videót.

Bihari Ádám Itthon

Hidegvérrel lépett át az áldozatokon a Teréz körúti zacskós alak

Újabb részleteket tudtunk meg a szombati robbantás körülményeiről. Kiderült: a robbantó olyan alapossággal megtervezte a támadást, ami arra utal, hogy a helyszínt és a használt robbanóanyagot, illetve -szerkezetet nagyon jól ismerte. Értesüléseink szerint a jelek arra utalnak, hogy ezt a robbanást milliméter pontossággal erre a helyszínre szabták.

hvg.hu Itthon

Körúti robbantás: Kósáék félrevonultak a kamerák előtt - videó

Kósa Lajos a kamerák előtt vonta félre konzultálni Molnár Zsolt MSZP-s kollégáját a nemzetbiztonsági bizottság ülése után, amikor arról kérdeztük őket, hogy ha nem tudják a Teréz körúti robbantás motivációját, akkor miért minden kétséget kizáró, hogy a rendőrök voltak a célpontok.

hvg.hu Itthon

Tájkép helyszínelés után - fotók a megnyitott Teréz körútról

Vasárnap késő este befejezték a helyszínelést a fővárosi Teréz körúton, ahol szombat este egy házi készítésű robbanószerkezettel elkövetett robbantásban sebesült meg két járőröző rendőr. A gyalogos és a közúti forgalom, valamint a tömegközlekedés is helyreállt.

hvg.hu Itthon

"A rendőreinket ki akarták végezni" - hajtóvadászat a robbantó ellen

Az országos rendőrfőkapitány szerint nem kétséges, hogy a rendőrök ellen irányult a szombat esti robbantás. Egy 20-25 éves férfit keresnek, aki házi készítésű repeszbombát robbantott, és tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel érte. Viszont se fotót, se fantomképet nem tettek közzé a tettesről.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk