Szabó M. István Vállalkozás

Nem érti, miért kellene Mészáros Lőrincnek tokaji birtok? Pofonegyszerű

Azt eddig is tudni lehetett, hogy jó néhány kormányzati, illetve a kormánnyal jóban lévő potentátnak van kisebb-nagyobb szőlője, borászata Tokaj-Hegyalján, de az, hogy Mészáros Lőrinc egy jelentős méretű, komplett, jól működő borászatot vehet itt, még a szakmabelieket is meglepte. Körbejártuk, miért éledhetett fel a vásárlási kedv Tokajban, miért hiányzik az egyre színesedő képből Csányi Sándor, s mindezeknek lehet-e köze ahhoz, hogy a támogatási projektek pénze új területekre terjed ki.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor azon sem lepődnénk meg, ha Mészáros Lőrinc megvenné Őszödöt

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: Orbánék tovább szidják Sorost, de nem adnának vissza neki semmit abból, amit tőle kaptak; Mészáros Lőrinc megvásárol mindent, ami az útjába kerül; Gyurcsány harciasan ünnepelte az őszödi beszéd tizedik évfordulóját; magyar fizikusokat ünnepelnek világszerte; az EU újabb eljárást indított Magyarország ellen.

Szabó M. István Vállalkozás

Tokajba is betrappolhatott Mészáros Lőrinc

A gázszerelőként indult milliárdos felcsúti polgármester lassan mindent felölelő céghálózatából egy tétel még biztosan hiányzott, egy tokaj-hegyaljai borászat, illetve birtok. A kormányhoz közel álló körökből egyre többen vannak, akiknek van Mádon vagy a környéken ilyesmije. Több Tokaj-hegyaljai forrás azonban egybehangzóan állítja: Mészáros Lőrinc most kipipálja ezt a rubrikát is. Ha ez igaz, úgy Orbán Viktor barátja talán birodalma egyik legjobb üzletét üti nyélbe, amennyiben valóban egy méretes, piaci és fejlesztési potenciálját tekintve is jelentős, több mint pusztán működőképes céget szerez meg.

hvg.hu Kult

Bor, mámor...Bénye

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a varázslatos Tokaj-hegyaljai faluban, Erdőbényén a vidék legizgalmasabb kulturális és gasztronómiai fesztiválját. A kulináris élmények, koncertek, gyermekprogramok mellett tematikus sétákkal, előadásokkal várják augusztus 14. és 16. között a látogatókat.

Szabó M. István Gazdaság

Kirúgták a Tokaj Kereskedőház vezetőjét

A korábban beígért 100 milliárd forintos térségi támogatásról már nem, az állami vállalat fényes jövőjéről és fejlődéséről azonban bőven mesélt az a hétfőn kiadott sajtóközlemény, melyben mégiscsak az a legfontosabb információ, hogy a Tokaj Kereskedőház élére – alig két év után - új menedzsment kerül. Az eddigi vezér, Goreczky Gergely bűne az lehet, hogy nem a Lázár János által küldött Tombor András embere.

Szabó M. István Gazdaság

Nem csak az idei bor java van oda Tokajban

Hivatalosan valamivel az átlag alatti mennyiséget, és átlagosan jó minőséget hozott az idei szüret Tokaj-Hegyalján, de van, akinek csak tizedannyi bora lesz, mint amire szeptember elején számított. A nagy borrégiós átalakításra fókuszáló Tokaj Kereskedőházat az ecetes rothadáson túl más problémák is nyomasztják.

MTI/hvg.hu Vállalkozás

Minden talpalatnyi földet felmérnek Hegyalján

Elkezdik felmérni az összes, több mint 11 ezer hektárnyi területet Tokaj-Hegyalján; mindent, ahol történelmileg szőlő termett. A jövő tavaszra ígérik, hogy végeznek, pedig eredetileg úgy tervezték, hogy a földeken kívül a pincék és a borászatok leltárával is végeznek.

Vörös Attila Gasztro

Családi örökség a szőlők között

Egy bortermelő ország, egy ismert borvidék vagy egy pincészet megítélésnek egyik komoly fokmérője lehet, hogy hány generáció óta töretlen a terület megművelése, illetve a terroir és az ottani fajták szimbiózisának megmutatása. A generációról generációra öröklődő tudás felbecsülhetetlen, s fontos szerepe van egy adott társadalom kulturális fejlettségének megmutatásában és alakításában is.

Tóth Sándor Gasztro

A legjobb bor mindig az, amelyik álmainkban él

Kétfajta tokajival is ünnepelte alapításának és fennállásának 150. évfordulóját az egyik legnevesebb spanyol szőlőbirtok és borászat, a Bodegas Vega Sicilia (BVS). Nem csoda, hiszen jelentős magyar érdekeltséggel rendelkezik Tokaj-Hegyalján, tulajdonolva a Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészetet.

hvg.hu Gasztro

XI. Tolcsvai Borfesztivál – tócsni és furmint

Országszerte számos borfesztivált rendeznek, de olyat, ahol a borokat szülőhelyükön, a szőlős dombok között, a több százéves pincék mélyén lehet kóstolni, miközben egy különleges település ritka szépségei tárulkoznak fel, csak keveset találunk.

Szabó M. István Vállalkozás

Elveszi a kormány a legszebb tokaji magánbirtokot?

Az új földtörvény megalkotásakor nemigen vette számításba senki a szőlőtermesztés sajátosságait, aminek az az eredménye, hogy van olyan passzus, amivel az egyetlen állami szőlész-borász cég elérheti, hogy az ölébe hulljon az ország egyik legszebb, magánkézben lévő szőlőbirtoka. Tokaj-Hegyalján a nagy nemzeti felemelkedési program mellett a borászok egy témán tanakodnak igazán: mi lesz a Hétszőlő birtokkal?

hvg.hu Vállalkozás

Máris beindult a marketing hype a Tokaji körül

Tokajban tartják az idén a szőlészeti-borászati kutatószakma legrangosabb rendezvényét, a 10. Terroir Világkonferenciát. Ez az első alkalom, hogy kelet-közép európai országban tartják a rangos eseményt, de kérdés, hogy mindez már a Tokaji felemelésére indult kormányzati program részeként értelmezhető-e.

Németh Richárd Gasztro

Új arc Tokaj-Hegyalján – Basilicus

Tokaj-Hegyalja nemcsak az országnak, de talán a világnak is az egyik legizgalmasabb borvidéke. S már nem csupán a legendáiból él. Képes a tradíciókból építkezve fiatalodni.

MTI Gazdaság

Teljes ültetvényeket vert el a jég Tokaj-Hegyalján

Százhektárnyi területen verte el a szőlőt a kedd délutáni jégeső Tokaj-Hegyalján, a kár felmérése tart, a gazdákat vélhetően több tízmillió forintos kár érte – mondta Csoma Ernő, a tolcsvai hegyközség elnöke szerdán az MTI-nek.

hvg.hu Gasztro

Tokaji másként - borecet manufaktúra

A Tokaj-Hegyalján nagy mennyiségben előforduló minőségi borokból –furmintból, muskotályból és aszúból– biológiai erjesztéssel állít elő eceteket a Tokaji Borecet Manufaktúra, amelynek március 27-én avatták fel új gyártóüzemét Bodrogkeresztúron.

MTI Vállalkozás

100 milliárdot nyomnának bele Tokaj-Hegyalja fejlesztésébe

A kormánynak az a célja, hogy 2014 és 2020 között körülbelül 100 milliárd forintot irányítson Tokaj-Hegyalja fejlesztésére, a pénzhez önkormányzatok, valamint az ott élő és gazdálkodó emberek juthatnak hozzá - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

1 2 3 4
Kampányt zárt Tarlós: "Itt Budapest öt éve a tét, nem egy tétova ember vágyálmai"

Kampányt zárt Tarlós: "Itt Budapest öt éve a tét, nem egy tétova ember vágyálmai"

Karácsony Gergely: Munkamániás vagyok, ráadásul mindig kell valami újat is csinálnom

Karácsony Gergely: Munkamániás vagyok, ráadásul mindig kell valami újat is csinálnom

Egymillióra perelte Tiborcz Karácsonyt

Egymillióra perelte Tiborcz Karácsonyt

Mindenhol rendben megkezdődött a szavazás

Mindenhol rendben megkezdődött a szavazás

Nem csak Magyaroszágon tartanak fontos választást

Nem csak Magyaroszágon tartanak fontos választást

Keddtől zavaros lesz a víz hat fővárosi kerületben

Keddtől zavaros lesz a víz hat fővárosi kerületben

Kerpel-Fronius: Az ellenzék elvégezte a munkáját

Kerpel-Fronius: Az ellenzék elvégezte a munkáját

Több száz métert zuhant egy házaspár a Tátrában, a nő túlélte

Több száz métert zuhant egy házaspár a Tátrában, a nő túlélte

Előkerült Borkai Zsolt, ő is leszavazott

Előkerült Borkai Zsolt, ő is leszavazott

Komoly a választók szavazókedve

Komoly a választók szavazókedve

Két településen sem tudtak polgármestert választani

Két településen sem tudtak polgármestert választani

A címlapról ajánljuk