Gát Anna Kult

Ha lehull az álarc, ha elvész a kontroll - interjú Frenák Pállal

A színtér akkor jó, ha ürügy és tele van konfliktussal. Az előadás akkor jó, ha lehull az álarc, elvész a kontroll. Magyarország egyik legismertebb koreográfusa ismét bemutatja legújabb botrányos és gyönyörű darabját, a Hyment. Interjú meztelenségről, hajszáról, botránycsinálásról, gesztusokról, jelbeszédről, szavakról, országokról Frenák Pállal.

MTI Kult

Kinevezték a Trafó új vezetőjét

Nagy József koreográfust, táncművészt, rendezőt nevezte ki a Trafó Kortárs Művészetek Háza élére Tarlós István főpolgármester a szakmai bizottság javaslatára – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága pénteken.

MTI Kult

A Sziget programigazgatója is pályázott a Trafó vezetésére

Két pályázat érkezett be a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére a beadási határidőig - közölte a Fővárosi Önkormányzat hétfőn az MTI érdeklődésére. A két pályázó: Nagy József világhírű koreográfus-táncművész-rendező és Kardos József, a Sziget fesztivál, valamint a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa volt programigazgatója.

Horeczky Krisztina Kult

Nehéz kutyának lenni

Privát trauma, összeomlás és fejlődéstörténet, törvénytelen-könyörtelen történelmi igazságtétel, zsákmányszerzésen alapuló újrafelosztás, elit- és kultúraváltás okozta düh. A Szégyen a Trafóban.

Vajna Tamás Kult

Meghalt a Trafó – megvan az új igazgató?

Derék kert-kocsma hangulat kerekedett tegnap este a Liliom utca Tűzoltó utca sarkán. Amolyan fröccsben ázó halotti tor: a pedánsan komolykás gyászolók pár óra leforgása alatt viháncoló tömeggé olvadtak egybe. Múltkeringő a Trafó körül.

Gát Anna Kult

„Milyen állat a fehér ember?” - Interjú Mundruczó Kornéllal

Június 15 és 18 között a Trafó színpadán látható Mundruczó Kornél film- és színházrendező JM Coetzee feldolgozása, a Szégyen. A Nobel-díjas Coetzee nem csak hazája, Dél-Afrika, vagy az angol nyelvű világ egyik legfontosabb ma élő írója és gondolkodója, de korunk egyik legfontosabb értelmiségije. A kuriózumként számon tartott előadásról kérdeztük Mundruczót – és emberségről, igazságról, a hatalom illúziójáról.

MTI Kult

Hárman pályáznak a Trafó vezetésére

Három pályázat érkezett be a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére a beadási határidőig - közölte a Fővárosi Önkormányzat hétfőn az MTI érdeklődésére.

MTI Kult

Hivatalos: a támadások miatt lépett vissza Bozsik Yvette

Az őt ért személyes és szakmai támadások, valamint nevének és eddig elért eredményeinek "besározása" miatt nem vállalja Bozsik Yvette táncművész, koreográfus a Trafó Kortárs Művészetek Háza vezetését - közölte szerdán a Bozsik Yvette Alapítvány.

MTI Itthon

Tarlós: "kicsinálták" Bozsik Yvette-t

A főpolgármester álláspontja szerint megfélemlítették Bozsik Yvette-t, aki emiatt nem veszi át a Trafó Kortárs Művészetek Háza irányítását.

MTI Kult

Hajrá, Háry! a Trafóban

Münchhausen báró és Háry János történetei, valamint más magyar hazugságmesék alapján született a HOPPart Hajrá, Háry! című előadása, amelyet a Trafó Kortárs Művészetek Házában február 20-án és 21-én láthat a közönség.

MTI Itthon

Igazgatóváltás a Trafóban: nem marad ott Szabó György

Bár a Trafó - Kortárs Művészetek Háza élére július 1-jével kinevezett Bozsik Yvette meghívta csapatába, Szabó György, az intézmény jelenlegi vezetője nem marad az igazgatóváltás után. Erről pénteken tájékoztatta a leendő igazgatót - mondta Szabó György, aki azt még nem tudja, hol folytatja a jövőben.

László Éva Lilla Kult

"Egy percig sem éreztem, hogy zsebemben lenne a kinevezés" - interjú Bozsik Yvette-tel

Egy hete jelentette be Tarlós István, hogy július elsejétől Bozsik Yvette Kossuth-díjas balettművész, koreográfus váltja a Trafó élén az intézményt 13 éve vezető Szabó Györgyöt. A két pályázatról szakmai berkekben megoszlik a vélemény, akadnak, akik bizalmat szavaznak a leendő igazgatónak, mások kétségbe vonják rátermettségét. Bozsik Yvette írásban válaszolt kérdéseinkre.

life-style.hu Kult

Koncerthegyek a két ünnep között

Ezen a napon mutatja be friss, Belső égés című albumát a Syma csarnokban a népszerű funk-rock csapat, a Magna Cum...

MTI Kult

Ketten pályáznak a Trafó igazgatói posztjára

Két ember pályázik a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói posztjára. A december 1-jei határidőig az intézmény mostani vezetője, Szabó György valamint a hírek szerint Bozsik Yvette táncművész-koreográfus nyújtott be pályázatot.

MTI Kult

Kínai politikai bábszínház a Trafóban

Kínai politikai bábszínházat láthat a közönség Budapesten két estén át a Trafó - Kortárs Művészetek Házában: Jeung Faj (Yeung Fai) Hand Stories című előadását pénteken és szombaton tűzik műsorra.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk