MTI Kult

Vezetőt keresnek a Trafó élére

Pályázatot írt ki a főváros a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) csütörtökön a kormányzati portálon.

life-style.hu Kult

Mini jazz fesztivál a Trafóban

A Jazzforum Budapest szervezésében három estén keresztül (8, 9 és 10-én este hét órai kezdettel) napi három...

László Éva Lilla Kult

A Trafót is bezsákolják? - Interjú Szabó Györggyel

Szőcs Géza kulturális államtitkár néhány napja elmondta: a kormány tervei szerint a Trafó Kortárs Művészetek Háza a jövőben Markó Iván és Bozsik Yvette társulatának ad majd otthont. A jelenlegi, bizonytalan helyzetről kérdeztük Szabó Györgyöt, a Trafó ügyvezető igazgatóját.

MTI Itthon

Parlamenti téma lett a Tűzraktér, a Trafó és a West-Balkán

Karácsony Gergely LMP-s képviselő hétfőn a parlamentben azt kérdezte a kulturális államtitkártól, hogy miért alkottak olyan kormányrendeletet, amely ellehetetleníti a zenés-táncos szórakozóhelyek üzemeltetését, illetve az állam valóban átvenné-e a fővárostól a Trafó üzemeltetését, illetve mi lesz a Tűzraktérrel? Vágó Gábor szerint a kormányrendelettel "túlbiztosíttatják" a helyszíneket és az új kötelezettségeket a szervezők nem tudják teljesíteni.

MTI Kult

Színpadra vitték a romagyilkosságokat

A túlélőkkel, családtagokkal, falubeliekkel készített interjúkon keresztül dolgozza fel a 2008-2009-es romagyilkosságokat a PanoDráma Szóról szóra című darabja; a dokumentumszínházi előadás csütörtöktől látható a budapesti Trafó - Kortárs Művészetek Házában.

Lukács Andrea Kult

Van élet a botrányos brüsszeli szőnyeg után

EU-elnökségünk fél éve alatt lehetőséget kap az ország, hogy kulturális fronton javítson imázsán, és bár a kultúrtörténeti szőnyeg csúszósra sikerült, a milliárdos büdzséből futja politikamentes programokra is. Megnéztük, mit kínálunk Brüsszelben és idehaza.

Hírszerző Itthon

Tarlós bezáratná a Petőfi Csarnokot

A Fővárosi Önkormányzat a kulturális intézményei átalakítására készül, melynek részeként beolvasztanák a Pecsát a Trafó Kortárs Művészetek Házába. A Hírszerző úgy tudja, nem csak az intézményeket vonnák össze, de jövő nyárig megválnának a Petőfi Csarnok épületétől is.

hvg.hu Kult

A Stúdió mint virtuális műhely

A Fiatal Képzőművészek Stúdiójának Trafó Galériában rendezett kollektív kiállítása színes és erőteljes munkákat vonultat fel. A stúdió tagsága vagy ennyire átütő erőt képvisel, vagy nagyon jó a válogatás, de a legfontosabb, hogy a bemutatott anyag a globális művészeti szcéna számtalan intézményében találhatna természetes közegére.

Gramofon

Még mindig működik a zenei vasfüggöny

Már harmincötödik alkalommal zajlik a Korunk Zenéje fesztivál. Idén a világ első számú kortárs zenei együttesét hívta meg a nagy múltú rendezvény. És ez még akkor is jelentős tényként értékelendő, ha a királyi udvarból csak néhány követ tette tiszteletét. A Gramofon kritikusa a fesztiválon járt s egy ősbemutatót látott-hallott.

Egyéb

Jimi Tenor & Kabu Kabu (FI, NG)/ koncert - a Trafóban (x)

Fekete humor, kifacsart popzene, jazz és afro egy zseniális finn figurától. Jimi Tenor zenéje bőven túlmutat az aktuális trendeken: koncertjein elképesztő szabadsággal és eredetiséggel ötvözi az afro-amerikai zene magával ragadó ritmusvilágát a jazz, a funky dallamaival és némi elektronikával. Tenor kreatív energiáinak egyszerűen semmi sem szab határt: fotósként, filmrendezőként, hangszertervezőként és divattervezőként szintén elképesztő.

Nagy Gergely (hvg.hu) Kult

Közpénzen fenntartott verseny van

A hazai színházi világ a budapesti pénzelvonásoktól hangos, ám alig hallani arról, hogyan lehetne más, finanszírozható szerkezetet kialakítani. "Két év múlva fenntarthatatlan lesz a Trafó" - mondja Szabó György is, akár a többi igazgató, közben azonban jelzi: itt az ideje újragombolni a kabátot. Akárcsak a kórházügyhöz, a színházi struktúrához sem nyúlt hozzá senki évtizedek óta. A főváros egyik legizgalmasabb helyének vezetője azt állítja: tud egy gyakorlati megoldást.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk