hvg.hu Tech

Twitterre vonul az amerikai egyház

Támogatja az amerikai egyház a Twitter, írja a Telegraph, az egyházközségek tagjai és a klérus ugyanis egyaránt képes kihasználni a 140 karakteres üzenetek adta lehetőségeket - írja a Telegraph.

hvg.hu Plázs

Tények a pánik helyett: mit kell tudni a sertésinfluenzáról?

Hiába terjed a pánik szerte Amerikában és a világban, nem fogunk meghalni, ha valaki letüsszent minket az utcán. A WHO és CDC egészségügyi szervezetek, valamint az ÁNTSZ hivatalos információiból állítottuk össze a tudnivalókat, amelyekből kiderül: a sertésinfluenza lehet súlyos, de a Twitter-féle közmédiában mégis jobban terjed a kór, mint az emberek között.

hvg.hu Tech

Élőben követhetjük a sertésinfluenza terjedését

A mexikói sertésinfluenza vélhetően az első olyan vész, amit percről percre követhetünk webes szolgáltatások és mashupok segítségével, számol be az új hírforrásokról a magyar MedIQ blog.

hvg.hu Tech

Gondolattal küldött üzenetet a neten keresztül

SENT FROM BCI2000. A tizenhét karakteres üzenetet Adam Wilson, a Wisconsin-Madison Egyetem bioorvosi mérnöke egy elektródákkal megtömött EEG-sapkával küldte ki a Twitterre, elgondolása szerint megoldása segíthetne azon mozgásképtelen betegeken, akiknek agya viszont tökéletesen működik.

hvg.hu Tech

A virtuális emberkereskedelem teheti tönkre a Twittert

Az egyre népszerűbbé váló közösségi oldalnak csak az Egyesült Államokból érkező forgalma megkétszereződött márciusban, s már a nagyobb hírcsatornák is elkezdték kiaknázni a mikroblogban rejlő lehetőségeket. Érdemes azonban odafigyelni, mert egyes tényezők könnyen eltorzíthatják a Twitter működését.

MTI Tech

Közömbössé tesz a Twitter és a Facebook?

A média felgyorsult világa közömbössé tehet bennünket az emberi szenvedéssel szemben; az olyan közösségi oldalak, mint a Facebook és a Twitter nem hagynak elegendő időt az agynak az olyan érzelmek felfogásához, mint az együttérzés és a csodálat, melyek az ember morális érzékének irányításáért felelősek – vélik amerikai kutatók.

MTI Tech

A Google megveszi a Twittert?

A Google állítólag arról folytat tárgyalásokat, hogy felvásárolja a Twittert. Régebben esett szó már arról, hogy a Facebookot üzemeltető cég veszi meg a riválisnak is számító közösségi internetes oldalt, ám az üzlet végül is meghiúsult, így a lehetőség a Google-nál maradt, amely úgy tűnik, élni is fog vele.

Bari Máriusz Tech

Pornósztárok, függőség és egotréning: három éves a Twitter

Az elmúlt hónapok egyik legtöbbet említett, sokak által ígéretesnek tartott jelensége a harmadik születésnapját ünneplő Twitter közösségi oldal. Az SMS-hosszúságú üzenetekből felépülő publikus üzenőfal egyszerre blog, hirdetőfelület, fórum és ismerkedési lehetőség, de barátainkon kívül kedvenc sportolóinkat, zenekarainkat vagy pornószínészeinket is figyelemmel követhetjük ott.

hvg.hu Tech

Név, cím, telefonszám nélkül is megtalálnak minket

Keveset számít, ha a közösségi oldalakon nem adjuk meg nevünket, telefonszámunkat vagy címünket, lekövethető és látható szokásainkból, ismeretségi köreinkből ugyanis jó eséllyel meg lehet mondani, hogy kik vagyunk és milyen (ál)néven regisztráltunk más oldalakon, állítja a Texasi Egyetem két kutatója.

hvg.hu Tech

Mindennapi internetünk add meg nékünk ma!

Napjainkra már szinte mindenki hozzáférhet a világhálóhoz, munkahelyen, iskolában, vagy akár otthon. A technológiát pedig egyre újabb és újabb módokon használjuk. De észrevesszük-e, milyen módon változik meg az életünk ennek köszönhetően? Hogyan változtatják meg életünket a közösségi oldalak, a fájlmegosztók és az egyéb online alkalmazások?

hvg.hu Napi merítés

Mit kezdjen a média a Twitterrel?

Mitől nőtt egy év alatt 500 ezerről 7 millióra a havi egyedi látogatók száma és hogyhogy csaknem 50 ezer link van a Google News-on az elmúlt hónapból a Twitterrel kapcsolatban? - teszi fel a kérdést a hvg.hu médiabloggere.

hvg.hu Világ

A világhálón dől el, hova utazunk

A Twitter, az iWiW-hez hasonló, ám annál jóval interaktívabb weboldal nem csupán a megosztási kényszerben szenvedők kirakata. Bizonyítottan a legforróbb hírforrás, hiszen a twitterezők szinte az események bekövetkeztének pillanatában tudósíthatnak a várt és váratlan helyzetekről. A közösségi üzenetküldő most az üzleti életben is főszerepet kapott, a turizmussal az élen.

1
54 55 56 57 58 59 60

A címlapról ajánljuk