MTI Itthon

Kiakadt a Fidesz, mert Kövért pünkösd előtt ítélte el az MSZP

Potápi Árpád, az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának fideszes elnöke nevetségesnek tartja a Kövér Lászlóval szemben csütörtökön megfogalmazott szocialista vádakat, amelyeket a házelnök romániai önkormányzati kampányban vállalt szerepe váltott ki.

MTI Itthon

Nem kellene Kövér őrsége az MSZP-nek

Ha a kormányoldal nem hajlandó konszenzusra az új országgyűlési törvényjavaslat és a házszabálymódosítás kapcsán, akkor Ujhelyi István, a parlament szocialista alelnöke azt javasolja majd, hogy az MSZP maradjon távol az ezekkel kapcsolatos szavazásoktól.

hvg.hu/MTI Itthon

Leköpdösött, rugdosott szocialisták: vizsgálatot kér az MSZP

Könnyen tragédiába torkolhatott volna a január 2-i demonstrációt botrányosan megzavaró szélsőjobbosok akciója - közölte az MSZP, amely a rendőri vezetők felelősségének kivizsgálását kezdeményezte. A párt két képviselője, Ujhelyi István és Nyakó István írásbeli kérdést tett fel az incidenssel kapcsolatban Pintér Sándor belügyminiszternek és Hatala József országos rendőrfőkapitánynak.

MTI Itthon

Az MSZP feloszlatásáról beszélt Gaudi-Nagy Tamás

Példátlannak tartotta az Országgyűlés szocialista alelnöke, hogy Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) kérésére tárgyalási szünetet kellett elrendelnie a választójogi törvényjavaslat tárgyalása közben "úgy, hogy Gaudi-Nagy Tamás egyértelművé tette, hogy a kormánypártokkal szeretne egyeztetést folytatni, az MSZP-t kihagyva".

MTI Itthon

Nonstop parlament: még nem fejezték be a hétfőt kedd hajnalra

A parlament feltételezhetően kedden reggel 8 óráig nem fejezi be a Munka törvénykönyvének részletes vitáját, amely éjjel negyed háromkor kezdődött és összesen mintegy száz szakaszban zajlik. Az előterjesztés tárgyalásának első két és fél órájában ebből egyetlen szakaszt sem tudott lezárni az ülést vezető Ujhelyi István, vagyis amennyiben a vita változatlan ütemben halad, akkor akár ütközhet az első napirenddel, azaz a jövő évi költségvetés fő számairól szóló szavazás időpontjával.

MTI Itthon

Ujhelyi: az Orbán-rendszer evolúciós zsákutca

Újhelyi István szerint kimondható, hogy az Orbán-rendszer evolúciós zsákutca, nem vezet sehová. A kormány és politikája bukásra van ítélve, gazdasági kudarcaival, igazságtalanságaival, hazugságaival és despotizmusával együtt - mondta az Országgyűlés MSZP-s alelnöke szombaton Tatabányán, ahol az MSZP Komárom-Esztergom megyei küldöttgyűlése után tartott sajtótájékoztatót Lukács Zoltánnal, a párt megyei elnökével.

MTI Itthon

"Fideszes-jobbikos mutyi" szúrja Ujhelyi szemét

Ujhelyi István szerint Szegeden a Fidesz és a Jobbik "napi szintű, üzletszerű politikai mutyit folytat a város kárára", holott Lázár János, a Fidesz újrajelölt frakcióvezetője a napokban egy interjúban kijelentette: pártja semmiféle együttműködést nem tud felvállalni a Jobbikkal.

MTI Itthon

Zuschlag-per: Ujhelyi István nem emlékszik

Ujhelyi István, az MSZP alelnöke nem emlékszik arra, hogyan finanszírozták a párt ifjúsági szervezetét, mert az operatív munkát Zuschlag János végezte teljes kompetenciával. A szocialista politikus, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára ezt tanúkihallgatásán mondta a Zuschlag-per keddi tárgyalásán a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

MTI Itthon

Gál Zoltán az MSZP-ről: átláthatatlan személyi alkuk

A Magyar Szocialista Párt alelnöke szerint Magyarország vezető hatalmi erejét 2010 után a Fidesz és Orbán Viktor fogja adni; Ujhelyi István a szombati Népszavában megjelent interjúban azt mondta, ha az MSZP így folytatja, már nem marad újjáépíthető párt. Gál Zoltán pedig a Népszabadságnak fogalmazta meg kritikai észrevételeit.

MTI Itthon

Újabb kinevezések: Ujhelyi István államtitkár lehet

Három kormánybiztost nevezett ki Bajnai Gordon, közülük ketten eddig is ezt a tisztséget látták el. Hegedüs Dóra egy új, most létrehozott kormánybiztosi poszton a válságkezelő intézkedések végrehajtását koordinálja.

MTI Itthon

Ujhelyi "életveszélyesnek" tartja az előrehozott választásokat

Ujhelyi István szerint "életveszélyes" lenne előre hozott országgyűlési választásokat tartani, ugyanis - mint az MSZP alelnöke kedden a Magyar Televízió reggeli műsorában mondta - nagy valószínűséggel az a Fidesz nyerne, amelynek nem ismert a válságkezelő programja.

MTI Itthon

Ujhelyi visszatér

Elfogadta a miniszterelnök felkérését Ujhelyi István volt önkormányzati államtitkár, és a jövőben az Országos Idegenforgalmi Bizottság elnöke lesz - tudta meg a keddi Népszabadság.

Csikász Brigitta Itthon

Zuschlag és társai ma a vádlottak padjára ülnek

Szerdán kezdődik Zuschlag Jánosnak és tizenöt társának a tárgyalása a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. Az ügyészség véleménye az, hogy a vádlottak a minisztériumoktól és önkormányzatoktól elnyert pályázati pénzeket, mintegy 72 millió forintot a sajátjukként kezelték, Zuschlag állítása szerint viszont a Fiatal Baloldal működésének és rendezvényeinek a finanszírozására fordították.

Vélemény

Szocialista kommunikátorok őszinteségi rohama

"Hitelességi problémánk fog támadni, nem fogjuk tudni ugyanis ellensúlyozni azt, hogy a Fidesz hangszóróiból a választások előtt az őszödi beszéd azon tíz másodperce fog állandóan menni, amely szerint hazudtunk és elkúrtuk. Igazából nem tudom erre a megoldást". Mindezt Nyakó István MSZP-szóvivő mondta el, a Partium szívében, Nagyváradon tartott Magyar Ifjúsági Értekezleten. Ujhelyi Istvánnal, a szocialisták elnökségi tagjával tabuk nélkül beszéltek a választási offenzívák dologidejéről.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk