MTI Tech

Nyíregyháza a Föld órája fővárosa akar lenni

Nyíregyháza is megpályázza a Föld órája fővárosa cím elnyerését; a környezetvédelmi mozgalomhoz való csatlakozásra Kovács Ferenc, a 120 ezer lakosú város polgármestere szerdán szólította fel a település lakóit.

MTI Természet

Kihalás fenyegeti a szürke bálnákat és a kúposfejű delfineket

"Jó éve" volt a hegyi gorillának és a hiúznak, rossz a tokhalnak és az orrszarvúnak: ugyan világszerte továbbra is jelentős ütemben pusztulnak ki állat- és növényfajok, tűnnek el zöld felületek a Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint, a szervezet ugyanakkor rámutatott, sikerek is születtek a biológiai sokféleség megőrzésére tett erőfeszítéseknek köszönhetően.

MTI Tech

A magyar hódok a Szigetközbe vándoroltak

Lezárult a Természetvédelmi Világalap (WWF) idei megfigyelési programja a Magyarországon élő hódok lelőhelyeiről: úgy találták, hogy a hódcsaládok a Szigetközben érzik a legjobban magukat.

InfoRádió Itthon

Meglepő, milyen szuvenírek vannak a tiltólistán

Egymillió forintra is megbírságolhatják azt a tájékozatlan nyaralót, aki tiltott szuvenírt – például kobrabőrből, teknőspáncélból, elefántcsontból vagy korallból készült ajándékot – hoz haza külföldről. Magyarországon már egy speciálisan kiképzett kutya is segít a határőröknek az ilyen termékek megtalálásában – olvasható az InfoRádió honlapján.

MTI Világ

Válságban a nagyvárosok vízellátása

Elsősorban az ivóvíz szűkössége, a vízminőség csökkenése és a csatornázás hiánya fokozhatja a problémát a Természetvédelmi Világalap (WWF) tanulmánya szerint, amelyet vasárnap mutattak be Stockholmban a Víz Világhete elnevezésű rendezvény kezdetéhez időzítve.

MTI Tech

Fotó: már csak 85 maradt az egyik delfinfajtából

Nyolcvanötre fogyatkozott a Mekong folyóban élő Irrawaddy delfinek (Orcaella brevirostris) száma, a fiatal állatok túlélési esélye igen alacsony, így magas a faj kihalásának kockázata – közölte szerdán a Vadvédelmi Világalap (WWF).

MTI Természet

Nem csak az ember miatt tűntek el az erdők

Görögország területének megfelelő nagyságú erdő vész el évente a világon a Természetvédelmi Világalap (WWF) német tagszervezetének számításai alapján: a csoport szerint az elmúlt nyolcezer évben az erdők 35 százaléka semmisült meg.

MTI / hvg.hu Tech

Videó: soha ennyi szumátrai tigrist nem vettek filmre

Rekordnak számító, tizenkét végveszélyben lévő szumátrai tigrist (Panthera tigris sumatrae) sikerült videóra rögzíteni mindössze két hónap leforgása alatt egy nyugat-indonéziai erdőben - közölték hétfőn a Természetvédelmi Világalap (WWF) helyi aktivistái.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk