MTI Világ

Az erdők drámai pusztulására figyelmeztet a WWF

Az erdők világszintű, drámai eltűnésének veszélyére figyelmeztet a Természetvédelmi Világalap (WWF). A szervezet legújabb tanulmánya szerint, ha a fakitermelés az eddigi ütemben halad, 2050-re a veszteség elérheti a 230 millió hektárt. Az ilyen mértékű növekedés pedig világszerte jelentős negatív hatással lehet a klímára, a faji sokszínűségre és a gazdasági fejlődésre is.

hvg.hu Tech

Felismerhetetlenné válik a Föld 2050-re

Amerikai kutatók arra figyelmeztetnek, hogy az egyre növekvő népesség, valamint az egyre kevesebb és drágább élelmiszer miatt szűk 40 év múlva már a jelenlegitől teljesen eltérő képet mutathat a bolygónk.

hvg.hu Tech

Mérhetően hozzájárul az éghajlatváltozáshoz a szumátrai erdőirtás

Az indonéziai Szumátra szigetén történő mértéktelen erdőirtás mérhető hatással van az éghajlatváltozásra: a Természetvédelmi Világalap (WWF) elemzései szerint 1985 és 2008 között az erdők kitermelése mintegy 7,5 gigatonna szén-dioxid kibocsátásához járult hozzá - írja a Zöldtér.

MTI / hvg.hu Tech

Háromszor ennyi tigris élhetne a helyesen kezelt élőhelyeken

A jelenlegi valamivel több mint háromezer tigris helyett több mint tízezret tarthatnának el a védett ázsiai élőhelyek, ha összefüggő területként menedzselnék őket, és biztosítanák az átjárást az egyes védett zónák között – érvelnek kutatók.

Hírszerző/FH Világ

Putyin: kataszrófához közeli helyzetben a világ tigrisállománya

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő azt mondta a tigrisek megmentésével foglalkozó szentpétervári nemzetközi tanácskozáson, hogy alig több mint háromezer tigris él már csak vadon, és élőhelyük hét százalékra zsugorodott az egy évszázaddal ezelőttihez képest.

MTI Shake

Leonardo DiCaprio segít a tigriseknek

A Természetvédelmi Világalap vezetésének tagjaként egymillió dolláros adománnyal segíti a vadon élő tigrisek megmentését Leonardo DiCaprio amerikai színész, aki részt vett a tigrisek megmentéséről szóló szentpétervári tanácskozáson.

MTI Tech

A tigrisek kipusztulhatnak, de van remény

A WWF szerint a tigrisek akár már 2022-re végleg kiveszhetnek a Föld színéről, de Jurj Trutnyev orosz természetvédelmi miniszter szerint Oroszországban a csíkos bundájú nagyvadak védelmére beindított program sikeres, és az amuri tigrisek állománya a mostani mintegy 400-ról félezerre emelkedhet.

Hírszerző/FH Világ

Szibériai tigrist tartott otthon egy nő

Az orosz ügyészség beszámolója szerint egy rendkívül ritka, a kihalás szélén álló szibériai tigrist fedeztek fel az orosz hatóságok egy orosz nő házánál.

MTI Tech

WWF: a lúgot semlegesítő anyagok is mérgezőek lehetnek

A Természetvédelmi Világalap (WWF) arra figyelmeztet, hogy a kiömlött anyag mellett a lúgot semlegesítő anyagok is mérgezőek lehetnek az állatokra és a növényekre. Néhány faj azonnal ki is pusztult - állítják.

MTI Tech

Új repülő békát fedeztek fel Borneón

Több mint száz eddig ismeretlen állat- és növényfajt fedeztek fel kutatók a délkelet-ázsiai Borneó szigetén, köztük egy repülő békát és a világ leghosszabb rovarát, amely több mint fél méteres és alakja a botsáskáéra emlékeztet.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk