hvg.hu Világ

A WWF és az Energiaklub is elégedetlen a klímacsúccsal

A Természetvédelmi Világalap (WWF) elégedetlen a koppenhágai klímacsúcson elért eredménnyel, mert a megfogalmazott Koppenhágai Egyezmény nem igazságos, nem ambiciózus és jogilag sem kötelező erejű - mondta Benkő Dániel, a WWF Magyarország éghajlatváltozás-programjának munkatársa. Az Energiaklub is elégedetlen.

MTI Tech

Több száz új fajt fedeztek fel a Himalája keleti részén

A közelmúltban háromszázötvennél több, a térségben azelőtt ismeretlen fajt fedeztek fel a Himalája keleti részén, a felbecsülhetetlen értékű biológiai kincset azonban súlyosan veszélyezteti a klímaváltozás - hangsúlyozza hétfői közleményben a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete.

MTI Tech

A kihalás szélére kerültek az orrszarvúak

A kihalás fenyegeti az Afrikában és Ázsiában élő, egykor virágzó orrszarvú populációkat az állatok szarvára irányuló orvvadászat és illegális kereskedelem növekedése miatt, derült ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) és a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) közös jelentéséből.

MTI Tech

Megkezdődött a Föld órája

Az Új-Zéland partjaitól 800 kilométerre fekvő Chatham-szigeteken helyi idő szerint 20 óra 30 perckor kialudtak a fények, ezzel megkezdődött a világméretekben második alkalommal meghirdetett Föld órája környezetvédelmi akció.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk