MTI / hvg.hu Világ

Az amerikai diplomatáknak is ciki egy féltudású nagykövetjelölt

A budapesti amerikai nagykövetség vezetésére jelölt Colleen Bell tévéproducer is azok között a nagykövetjelöltek között van, akikkel szemben szakmai aggályok merültek fel. Az amerikai diplomaták most azt javasolják, hogy ne a politikai támogatók közül kerüljenek ki a nagykövetek, hanem olyan diplomaták közül, akiknek ez a szakmájuk, és tudnak is valamit az adott országról.

hvg.hu Világ

Woody Allen is lehetne magyar nagykövet - ekézik Obama jelöltjét

Metsző gúnnyal ír Colleen Bellről, az USA magyarországi nagykövetjelöltjéről, illetve Barack Obama nagyköveti jelöléseiről a Bloomberg hírügynökség véleményrovatának egyik szerzője, aki a volt republikánus elnökjelölt, John McCain budapesti villámlátogatásán lezajlott kisebb közjáték apropóján vette tollhegyre a Bellel és több más új amerikai követtel kapcsolatos kifogásait.

MTI Világ

Üzent Magyarországnak az USA új budapesti követjelöltje

Az Egyesült Államok nem könnyű, de szükséges párbeszédet fog folytatni Magyarországgal a demokráciáról – jelentette ki csütörtökön az amerikai szenátus külügyi bizottságában megtartott meghallgatásán Colleen Bradley Bell budapesti nagykövetjelölt.

MTI Világ

Sztároknak járó fogadtatást kapott Tokióban Kennedy lánya

Megérkezett Japánba John F. Kennedy elnök lánya, az Egyesült Államok új tokiói nagykövete. Caroline Kennedy és férje, Edwin Schlossberg meleg fogadtatásban részesültek a tokiói Narita nemzetközi repülőtéren, ahol riporterek hada várta őket.

hvg.hu Világ

Gazdag, szép és politizál: ő lesz az USA magyarországi nagykövete

Colleen Bell a makulátlan amerikai álomélet megtestesítője, a Gazdagok és szépek életét éli, csak épp nem intrikákkal tölti ki szabadidejét, hanem jótékonykodással és politizálással. Obama lelkes rajongója és pénzgyűjtője az előzetes várakozások szerint megkapja a magyarországi nagyköveti állást, már csak a szenátus jóváhagyására van szükség.

MTI Világ

Megvan, kit küld Budapestre Obama

Barack Obama amerikai elnök Colleen Bradley Bell televíziós producert, környezeti, művészeti és szociális ügyek támogatóját, újraválasztási kampányának adománygyűjtőjét jelölte az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének – közölte helyi idő szerint szerda este a Fehér Ház.

MTI Világ

Japán örül Kennedy jövetelének

Japán üdvözölte és a két ország közötti kapcsolat fontossága jeleként értékelte csütörtökön, hogy Caroline Kennedyt, a néhai John F. Kennedy elnök lányát jelöli az Egyesült Államok tokiói nagykövetének Barack Obama elnök.

MTI/Népszabadság Itthon

"Csüggesztőek" a magyar vezetők antiszemita kijelentései az amerikai nagykövet szerint

Nagyon csüggesztőek voltak azok az antiszemita kijelentések, amelyeket választott vezetők, illetve más prominens magyar vezetők tettek – mondta a Népszabadságnak adott interjújában Eleni Tsakopoulos Kounalakis. A távozó amerikai nagykövet arra figyelmeztet: minden egyes magyarnak rá kell jönnie, hogy ebben a kérdésben számít a hangja.

MTI Itthon

Pintér Sándort sosem látott pillanatban kapták le – fotókkal

Pintér Sándorról ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt olyan fotó, amin mosolyog, az amerikai nagykövetnek azonban sikerült megnevettetnie. A belügyminiszter és Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete az amerikai függetlenség 237. évfordulójának alkalmából rendezett fogadáson találkozott Budapesten, az amerikai nagykövetség rezidenciáján. Fotók.

HVG Világ

Amerikai nagykövet: Orbánnal a viszonyunk két profié

2012 januárját nevezném a hivatali időm mélypontjának, ekkor volt komolyabb az aggodalmunk, hogy az új alaptörvény rossz hatással lesz az országra, annak független demokratikus intézményeire – nyilatkozta a HVG-nek Eleni Tsakopoulos Kounalakis.

MTI Világ

Nyáron leváltják a budapesti amerikai nagykövetet

Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete nyárig marad budapesti posztján – erősítette meg a külképviselet kedden az MTI-nek az erre vonatkozó, diplomáciai forrásból származó washingtoni értesülést.

MTI Itthon

Nyíregyházi romákat látogatott meg az amerikai nagykövet

Nyíregyházán tájékozódott a helyi romákat érintő társadalmi felzárkóztatási programokról Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, aki Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter társaságában kereste fel kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei megyeszékhelyet.

MTI Világ

Obama felhívta a líbiai és egyiptomi elnököt

Barack Obama amerikai elnök telefonon tárgyalt a líbiai és az egyiptomi kormányfővel az USA bengázi konzulátusánál és kairói nagykövetségeknél történt incidensekről, Hillary Clinton külügyminiszter pedig elhatárolódott a zavargásokat kiváltó iszlámellenes filmtől.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk