hvg.hu/Origo Gazdaság

WikiLeaks: Simor három éve nem állt ki a devizahitelesek mellett

„Nem kellene megmenteni a devizahiteleseket, végre meg kell tanulnunk, hogy nincs ingyen ebéd” – állítólag ezt mondta Simor András jegybankelnök 2008-ban, amikor megbeszélést folytatott April Foley akkori amerikai nagykövettel. A találkozóval kapcsolatban a WikiLeaks nevű oldalon hoztak nyilvánosságra egy nagykövetségi táviratot.

Kapcsándi Dóra Itthon

Szijjártó Péter: "bezárták egy csapdába Gyurcsány Ferencet"

Demokratikus felvetés felkérni a parlament illetékes bizottságát, hogy nézze meg, felelősségre vonható-e Gyurcsány Ferenc az államadósság miatt – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivőjét arról is kérdeztük, eddig miért nem válaszoltak Tétényi Éva megkereséseire, és hogy vannak-e önálló gondolatai Orbán Viktornak, vagy mindent Hegedűs Zsuzsa talált ki eddig, ami a Fidesznek fontos.

MTI Itthon

Amerikai nagykövet: Magyarország legyen "a demokrácia fáklyavivője"

A húsz évvel ezelőtti átmenet vívmányai alapján Magyarországtól azt várják a szövetségesei, így az Egyesült Államok is, hogy több legyen egyszerű demokráciánál: a demokrácia fáklyavivője és bajnoka legyen - írta Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet a Magyar Nemzet szerdai számában.

hvg.hu Világ

Meghalt Nixon budapesti embere

Nyolcvanhat éves korában meghalt az amerikai Richard F. Pedersen korábbi diplomata, aki 1973 és 1975 között Richard Nixon elnök politikai kinevezettjeként töltötte be az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének posztját. Az egykori követ haláláról a New York Times számolt be.

MTI Itthon

Kerítést bontott a XII. kerület az amerikai nagykövet villájánál

Lefűrészeltette az amerikai rezidencia előtti parkoló korlátját a hegyvidéki önkormányzat, amely kifogásolta, hogy a nagykövetség a megszűnt bérleti szerződés ellenére kerítéssel zárja el a Zugligeti úti rezidencia előtti parkolót, közterület-használati díjat pedig nem fizet. A követség jelezte, hogy nem tart igényt a területre.

ATV Itthon

Gyöngyöspatára látogathat az amerikai nagykövet

Az atv.hu helyi tudósítója szerint már jártak a faluban a követségi alkalmazottak, és a tűzszerészek is megérkeztek. Az önkormányzat egyelőre nem kommentálta a híreket, de állítólag a jövő héten két ENSZ alkalmazott is a településre látogat.

MTI Világ

Ecuador kiutasítja az amerikai nagykövetet egy diplomáciai sürgöny miatt

Az ecuadori kormány az Egyesült Államok quitói nagykövetét nemkívánatos személynek nyilvánította, és felszólította, hogy a lehető leghamarabb hagyja el a dél-amerikai országot egy, a WikiLeaks portál által kiszivárogtatott diplomáciai sürgöny miatt - jelentették be kedden hivatalosan Quitóban.

Szegő Iván Miklós Világ

Bajnairól beszélt, nem Orbánról az amerikai nagykövet

Rendkívül fontos az Egyesült Államoknak az Európával fenntartott viszony, ez a sarokpontja a világ más részeihez fűződő amerikai kapcsolatoknak is – mondta pénteki beszédében Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete. A diplomata a CEU, a Közép-Európai Egyetem épületében adott elő, illetve válaszolt a hallgatók, a hallgatóság kérdéseire is.

MTI Világ

Híres amerikai nagykövetre vágyik Chávez

Hugo Chávez venezuelai elnök üdvözölte Washington bejelentését, miszerint Larry Palmer helyett új személyt nevez ki a caracasi képviseletének élére, majd viccesen megjegyezte: nem bánná, ha olyan emberre esne a választás, akit ő is ismer és kedvel, ilyen például Oliver Stone vagy Sean Penn.

MTI Itthon

Az amerikai nagykövet szerint újra növekedhet a magyar gazdaság

Magyarországon megvannak az alapvető lehetőségek az újbóli gazdasági növekedéshez, ehhez "fájdalmasan" csökkenteni kell a kormányzati kiadásokat és a szociális juttatásokat - mondta April H. Foley amerikai nagykövet csütörtökön Budapesten. A misszióvezető arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok támogatja az új magyar miniszterelnököt, bárki legyen az.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk