Seres László Világ

Gazprom-közelben: Trump Putyin-barát tanácsadói

A republikánusok legvalószínűbb elnökjelöltje a frászt hozza Amerika szövetségeseire: az öntörvényű ingatlanmilliárdos teljesen zavaros külpolitikai elveket hirdet. De hát erre lennének a tanácsadók. Elvileg.

hvg.hu Világ

Elrettentő fenyegetés: mit akar Észak-Korea?

Súlyos tévedés lenne, ha a Nyugat nem venné komolyan a világ utolsó totalitárius hatalmának fenyegetőzését. Nem nevetséges bohóckodásról van szó. Phenjan egyre kevesebb időt hagy az általa generált problémák megoldására.

Seres László USA

Seres: Obama volt a profibb Bush

Romney számára a tét ismét a határozott versenyben maradás volt, és ezt az akadályt most is simán, magabiztosan vette.

MTI Világ

Mielőbb tárgyalna a tálibokkal az USA

Az Egyesült Államok fel akarja gyorsítani a tálibokkal folytatott "kényes" tárgyalásokat, hogy a májusi NATO-csúcson már "komoly béketárgyalásokról" tudjon beszámolni - közölte szerdán névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselőkre hivatkozva a Reuters hírügynökség.

MTI Világ

Az USA egyelőre nem fontolgat katonai lépést Szíria ellen

Az Egyesült Államok reméli, hogy a közeljövőben meg tud állapodni nemzetközi partnereivel abban, hogy melyek legyenek a következő lépések a szíriai lakosság elleni erőszak megállítása érdekében, és ezek között valószínűleg szerepel majd a humanitárius segítségnyújtás - közölte szerdán a washingtoni Fehér Ház.

Rádi Antónia HVG Hetilap

Távirati stílusban

Az amerikai diplomácia professzionálisan működött; a magyar politikai elit a Szabadság téri nagykövetségre járt árulkodni – ez a kép rajzolódik ki a WikiLeaks budapesti vonatkozású távirataiból.

MTI Világ

Pekingnek tetszenek az amerikai változások

Jang Csie-cse kínai külügyminiszter kedvezően értékelte az amerikai külpolitikában bekövetkezett változásokat és üdvözölte az orosz-amerikai kapcsolatok javulását Moszkvában.


A címlapról ajánljuk